25. mar, 2021

Informationsproblem

I dessa dagar har en ”pandemi” av desinformation svept över världen. Nästan alla är nu så fyllda av skräck att de reagerar på ryggmärgsnivå, utan att koppla in högre hjärnfunktioner.

Sådant agerande kan vara ändamålsenligt, om man i akuta situationer t.ex. skall försöka undvika en hotande trafikolycka eller fly från ett rovdjur. I andra situationer kan det var katastrofalt. Exempel på förödande följder av ”ryggmärgsreflexer” är t.ex. den som vid Estoniakatastrofen sägs ha gått och låst in sig på en toalett. Eller en drunknande som sträcker upp armarna för att hitta något att gripa tag om, i stället för att behålla armarna i vattnet, och därmed öka sin flytförmåga.

De flesta av oss tycks nu agera på ryggmärgsnivå, utan att riktigt förstå det. Och detta är begripligt, eftersom snart sagt alla media, alla myndigheter och nästan hela vår läkarkår tycks lida av samma oförmåga till logiskt tänkande, och därför drar med sig alla andra i kraft av sin auktoritet.

Till deras försvar skall anföras, att detta med den s.k. ”pandemin” inte är helt enkelt att förstå, eftersom ämnet virus och smitta är ganska komplicerat. Och när även sådana som utger sig för att vara experter använder hela sin trovärdighet i den rollen för att övertyga oss om sådant som alldeles uppenbart är ologiskt, inkonsekvent och motsägelsefullt – då är det inte lätt för oss vanliga medborgare att fatta välunderbyggda beslut.

Detta särskilt när alla som försöker påvisa galenskapen tystas, förhindras att framträda i våra officiella kanaler (som SVT, SR och våra tidningar) och hänsynslöst blockeras på sociala media.

När oberoende forskning visar, att ansiktsmasker och begränsning av våra möjligheter att röra oss och umgås fritt inte på något sätt minskar dödligheten i Covid-19, så är det ytterst märkligt att konstatera, hur man hela tiden (på ryggmärgsnivå) försöker bekämpa denna smitta med ännu större begränsningar på olika sätt!

Samtidigt är det minst sagt upprörande hur i princip INGEN på beslutsfattande nivå ens antyder något om immunförsvarets avgörande betydelse! Hundraåriga erfarenheter och en betydande mängd modern forskning visar t.ex. hur tillräckliga doser av C-vitamin, D-vitamin, zink, magnesium, selen och jod DRAMATISKT förbättrar vårt immunförsvar – och även skyddar mot Covid-19.

I stället ägnar sig t.ex. Folkhälsomyndigheten, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket åt att VARNA för höga doser av dessa ämnen! Fullkomligt häpnadsväckande, ovetenskapligt och medförande dramatisk skada för folkhälsan. Människor dör varje dag på grund av dessa råd!

Då och då dyker det ändå upp människor som faktiskt bibehållit sin förmåga till kritiskt tänkande – och lyckas ta sig fram via olika kanaler. Ofta handlar det om forskare som på engelska framför viktiga fakta, men det blir ofta svårtillgängligt för ”gemene man”.

Och det är mycket glädjande att kunna lyssna på ett föredömligt kort och koncist sätt att att på enkel svenska förklara dagens mardrömssituation. Se och lyssna på följande länk:

https://www.bitchute.com/video/IEAWoWvyF7EP/?

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?