Navigare necesse est, vivere non est necesse

"Att segla är nödvändigt, att leva är inte nödvändigt"

Från sådär 15 års ålder har jag av någon anledning varit fascinerad av båtar och segling. Jag konstruerade och byggde min första båt 1966 - en liten segeljolle, drygt 5 m lång och 1,7 m bred. Därefter har det blivit några köpta, varvsbyggda båtar, varav den senaste, en 9,2 m lång ÅH 30, fortfarande är familjens båt från sommaren 1985. Tanken är att jag skall berätta en del om mina seglingar - både familje- och semesterseglingarna och äventyren inom ramen för det märkliga femårsprojektet "Projekt Wiking" (som kom att vara i 25 år!)

Bilden visar vår båt JANITA liggande i den då nymuddrade hamnen på ön Gran, utanför norra Hälsinglands kust

Början av mitt båtliv

Beskrivning av den första delen av mitt båtliv - från den första egenhändigt konstruerade och byggda segeljollen till den första köpta båten, en Sea Cat och en veckas segling med den i Kalmarsund 1973

Sea Cat 1973 - Leisure 23 sommaren 1983

Fortsättning från "Början av mitt båtliv"... Fler utdrag ur mina loggböcker kommer att finns under rubriken "Familjesegling" - eller "Projekt Wiking", när det gäller seglingar inom projektets ram

Leveranssegl-W

Leveranssegling av en Trisskryssare från Nynäshamn till Blekinge 2003.

Schildts brev

Om ett brev till berömde seglaren Göran Schildt - och hans svar. Jfr också "Gotska Sandön" under rubriken Projekt Wiking!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?