Nobelpristagaren Linus Paulings magiska vitamin

Dubble Nobelpristagaren Linus Pauling (kemi 1954 och Fredspriset 1962) hävdade under senare delen av sitt liv C-vitaminets fantastiska egenskaper, när det gäller att behålla en god hälsa. Han tog själv också rejäla doser dagligen – och blev faktiskt nästan 94 år gammal (levde 1901 – 1994). Han möttes av stor skepsis hos sina samtida, och fortfarande i dag har den officiella sjukvården svårt att acceptera C-vitaminets närmast undergörande egenskaper. Detta kan delvis bero på, att dess fantastiska egenskaper först kommer till sin rätt vid oerhört höga doser, så stora att man inte kan ta vitaminet oralt (äta det), utan måste använda injektioner intravenöst. 

Modern forskning visar obestridligt vilka enastående resultat behandling med C-vitamin kan ge. Vid oralt intag (via munnen) sannolikt allra mest, om man använder formen "Sodium Ascorbate" (natriumaskorbat). Se gärna på följande länk ett föredrag i ämnet av Dr Suzanne Humphries: 

https://www.youtube.com/watch?v=y0LLX0sgwAU&feature=youtu.be

Följande helt osannolika historia är helt autentisk. Den som har personliga kontakter i Nya Zeeland kan säkert få den bekräftad därifrån, för det hela väckte en enorm uppståndelse och presenterades i TV där med en efterföljande affekterad debatt. Om någon hamnat i ett livshotande tillstånd i Sverige och ens anhöriga skulle be en läkare ge doser på kanske 20 GRAM (20 000 mg) intravenöst, så skulle säkert läkaren vägra, eftersom den doseringen för hans/hennes del skulle te sig helt grotesk – och patienten skulle få dö helt ”enligt regelverket”. Begripligt, eftersom läkaren sannolikt skulle riskera sin legitimation, om han gjorde ett så drastiskt avsteg från ”guidelines”.

http://www.thenhf.se/dodsdomd-man-botas-av-c-vitamin/

Alldeles nyligen (7 april 2016) publicerades i Science Translational Medicine en forskningsrapport av ett team forskare vid Universitetet i Kansas. Man kunde visa att intravenös behandling med höga doser av C-vitamin formligen utrotade cancercellerna, medan friska celler förblev opåverkade. Forskarna konstaterar också, att eftersom C-vitamin är ett naturligt ämne som man inte kan ta patent på, så är förstås de stora läkemedelsbolagen totalt ointresserade - eller snarare väldigt intresserade av att denna information inte sprids. Detta är naturligtvis begripligt. Varför skulle de vilja delta i forskning eller sprida information som visar att enkla och billiga produkter är effektivare och säkrare än deras egna. Den omfattande "cancerindustrin" kommer givetvis att göra allt som står i dess makt för att bortförklara de här forskningsresultaten. Kort beskrivning av nämnda forskning finns här:

http://healthycures.org/high-dose-vitamin-c-injections-shown-annihilate-cancer

Och här kommer min "amatöröversättning" av beskrivningen:

Revolutionerande ny forskning om C-vitaminets cancerbekämpande potential har publicerats i den fackgranskade medicinska skriften Science Translational Medicine.
Ett forskarlag från University of Kansas, i amerikanska Mellanvästern, har tydligen testat effekterna av C-vitamin, administrerat intravenöst (injicerat) i höga doser på en grupp människor och funnit att vitaminet tar död på cancerceller, medan det lämnar de friska cellerna opåverkade. En kemist frånOregon State University, som i dag betraktas som världens ledande företrädare för terapeutisk användning av C-vitamin, har byggt på tidigare forskning från 1970-talet av bortgångne Nobelpristagaren Linus Pauling, och den nya forskningen innefattar injicering av höga doser C-vitamin i mänskliga äggstocksceller. Testen genomfördes såväl ”in vitro” (”i provrör”) som direkt i både levande möss och i en grupp på 22 kvinnor.
Enligt BBC News visade testen positiva resultat i samtliga tre grupper, då C-vitaminet effektivt angrep cancercellerna men undvek friska celler. Nyttan med de höga doserna C-vitamin jämfördes med konventionell cytostatikabehandling, som förstör alla celler, både friska celler och cancerceller och ofta förr eller senare leder till patientens död.

Patienterna söker efter säkra och billiga alternativ för att behandla sin cancer, säger Dr Jeanne Drisko, en av författarna till rapporten, till BBC News, angående resultaten av denna studie. Intravenös C-vitaminbehandling har dessa egenskaper, baserat på vår grundläggande forskning och tidiga kliniska data.

Forskarna erkänner, att fler försök på människor med intravenös C-vitaminbehandling är osannolika, eftersom läkemedelsbolagen inte kan ta patent på vitaminer.

Nästa steg i den här typen av forskning skulle vara att använda samma parametrar i ett storskaligt försök på människor för att se om resultaten kan upprepas och bekräftas. Fastän den här nya studien är ganska övertygande i sig är hindren för att uppnå en spridd acceptans av resultatet stora – och ett sätt att övervinna dessa hinder skulle förstås vara att göra fler studier på större grupper. Men det kommer kanske aldrig att ske. Och anledningen är, säger forskningsgruppen, att sådana försök kräver mycket kapital, vilket i allmänhet kommer från farmaceutiska företag, som är intresserade av att skapa en patenterad medicin. Läkemedelsbolag är, med andra ord, knappast intresserade av att framhäva de medicinska fördelarna hos naturliga substanser som C-vitamin, eftersom det skulle kunna reducera den konventionella cancerindustrins multimiljarddollarinkomster, om ryktet om fördelarna med denna substans skulle spridas.

”Eftersom C-vitamin inte har någon möjlighet att bli patenterat, kommer utvecklingen av denna produkt inte att stödjas av något läkemedelsbolag”, säger Qi Chen, huvudförfattaren till den nya rapporten. ”Men vi tror att tiden har kommit för forskningsföretag att kraftfullt stödja genomtänkta och noggranna kliniska prövningar med C-vitamin”.

Den konventionella läkemedelsindustrins reaktioner på den här och liknande upptäckter under åren har inte varit annat än hånfullt föraktande – vilket man också kan förvänta sig. Efter att ha varit tvungna att föra köande cancerpatienter genom ett gatlopp av cellgifter, strålning och kirurgi – med deprimerande resultat – och ignorerat naturliga cancerbekämpande alternativ som C-vitamin, är det här svårsmält för den mäktiga högprofitindustri, där varje enskilt företag hellre totalt ignorerar sådana här upptäckter än ägnar dem någon tankeverksamhet.

”Askorbinsyra behandlas olika av kroppen, beroende på om den administreras oralt (genom munnen) eller intravenöst (genom injektioner)”, skriver Heidi Leford i tidskiften Nature om den här vanligtvis missförstådda varianten. Det ”medicinindustriella komplexet”, visar det sig, förvanskar medvetet diskussionen om C-vitamin genom att dölja de specifika effekterna hos dessa mycket olika distributionsvägar.

”Orala doser av C-vitamin fungerar som antioxidanter och skyddar celler från att skadas av reaktiva ämnen som innehåller syre (”fria radikaler”). Men C-vitamin som ges intravenöst kan ha motsatt effekt genom att stödja bildandet av ett av dessa ämnen – nämligen väteperoxid. Cancerceller är särskilt känsliga för skada av ett sådant reaktivt ämne som innehåller syre (en ”superoxidant”).

En beskrivning av hur modern forskning beskriver uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdom (framför allt hjärtinfarkt och stroke) och hur dessa problem kan botas med tillräckligt höga doser av C-vitamin kan du se här: https://www.youtube.com/watch?v=An3E_Yuejts

Ytterligare en beskrivning av C-vitaminets positiva effekter kan du se här: https://anthropocene.live/2017/03/27/askorbinsyra-ett-av-naturens-undergorande-naringsamnen/

 En intressant person, när det gäller forskning om C-vitamin är också Matthias Rath. Läs gärna om honom här: http://almanova.eu/matthias-rath-vitamin-c-forskaren-med-ambitioner-fo%CC%88r-va%CC%88rldsha%CC%88lsan/

För den som hyfsat behärskar engelska är denna länk också en ögonöppnare beträffande C-vitamin:

https://youtu.be/VkkWDDSti_s?t=13

 En intressann artikel om getters fullständigt unika förmåga att själva bilda C-vitamin hittar du här:

https://www.linkedin.com/pulse/evolution-vitamin-c-synthesiswhy-goat-healthier-than-thomas

 Även hästar kan behöva extra tillskott av C-vitamin - trots att vissa veterinärer förnekar detta. På en "veterinär-site" läste jag detta:

C-vitamin ges bäst i fodret som pulver av natriumaskorbat, eftersom att detta är smaklöst och i saltform. Det är samtidigt mildare för magsäcken och mindre bidragande till syrabildning än askorbinsyra.

C-vitamin är nödvändigt för celler, blodkärl och för syntesen med kollagen, särskilt i diskarna mellan ryggkotor och leder. C- vitamin har använts med stor framgång för att öka cirkulationen. En häst producerar på egen hand omkring 30 gram per dygn, men under stress av olika slag så överskrider behovet det egna förrådet. Vaccinationer förbrukar C-vitamin i kroppen så hjälp gärna din häst att boosta förrådet inför vaccination.

Activ Mineral Natriumaskorbat innehåller: Natriumaskorbat.

Dosering: 1 msk per dag eller vid behov till häst. 

I Peter Wilhemssons "Näringsmedicinska Uppslagsboken" kan man också läsa följande:

C-vitamin hjälper till vid leverns avgiftning och kan därmed  minska skador orsakade av läkemedel. C-vitamin är ett utmärkt komplement till läkemedelsbehandling."

Anmärkningsvärt nog verkar också rejäla doser av C-vitamin dramatiskt minska cancerrisken för dem som utsatts för radioaktiv strålning. Men fortfarande tycks tillämpningen av sådana erfarenheter och kunskaper hämmas av det förhållandet att C-vitamin är ett naturligt ämne, som inte kan patenteras och inbringa stora inkomster för något enskilt företag. Intressant länk här:

http://www.doctoryourself.com/Radiation_VitC.pptx.pdf

Ännu en intressant - och kort - föreläsning om C-viatmin (och D-vitamin) får du här:

https://www.facebook.com/watch/?v=797302390623572

Och här en vetenskaplig genomgång (på engelska):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3783921/pdf/12291_2013_Article_375.pdf

 

Sture Blomberg räddar sin syster - med intravenöst C-vitamin.

https://trovetandeochvetenskap.se/fallbeskrivning-om-covid-19-och-intravenost-c-vitamin/

 

 

Kommentarer

02.12.2019 13:17

Gabriella

Hur hög dos C vitamin kan man ta vid en bukspottkörtelcancer som inte svarat vid två olika cellgifter? Vi skall även komplitera med höga doser D vitamin.

05.03.2019 10:39

Jan-Olof Andersson

Jag är överlycklig över att det finns sannings sökare Se om slår läkemedelsindustrin på fingrarna hela tiden.

05.03.2019 10:58

SEN

Ja, men sanningen är ofta inte lönsam för vissa - och bekämpas därför!

17.02.2019 20:04

Maria

Kan man få C-vitamin intravenöst i Sverige?

31.10.2018 10:56

Lisbeth

Hej!
Har nyligen fått svaret att nu hjälper inga fler cellgifter, han har haft prostatacancer i 7 år. Har hört att Intravenöst C-vitamin är hjälp för att döda metastaser. Var finns den hjälp

28.07.2018 20:47

Henrik

Ok, men tack för snabbt svar!

27.07.2018 16:58

Henrik

Hur får jag tag i askorbinsyra (c-vitamin) som är lämplig för injektion.
Har tillgång till en sjuksköterska som kan hjälpa mig.

28.07.2018 19:34

SEN

Googla "c-vitamin för injektion"! Har inte kunskaper nog för att rekommendera något särskilt preparat...

21.12.2017 12:26

sari

hej har påbörjat cellgiftskur efter op av bröstcancer,men är så tveksam läser om biverkningar.dom sa att det här va förebyggande syfte,för den va aggresiv hormonell.har du nåt råd till mej

20.12.2017 20:54

Carina Nordblom

Hej!
Läst din rapport om olika alternativ till cancerbehandling. . Kan du rekomendera någon litteratur att läsa om ketogen kost.Hur gjorde du?

20.12.2017 22:04

SE

Skev långt mail till dig - men adressen var tydligen fel - för meddelandet studsade tillbaka!

18.12.2017 10:02

Lisen Persson

Vilken sorts C-vitamin skall man välja ?

20.12.2017 22:06

SE

Jag använder "Super C Complex 1000" - men det finns andra fabrikat. Använd INTE brustabletter!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?