6. apr, 2020

För billigt, för bra - hot mot Big Pharma

Under lång tid var olika produkter med kolloidalt silver godkända läkemedel och användes frekvent av läkare och sköterskor inom den traditionella sjukvården.

Men i mitten av 1940-talet lyckades läkemedelsbolagen avlägsna dessa medel från marknaden till förmån för deras egna dyra och patenterade antibiotika. Och det berodde verkligen inte på att kolloidalt silver var ineffektivt eller åstadkom några skador på patienterna. Det var utomordentligt effektivt och säkert och var lätt att administrera också till barn, eftersom det är både smak- och luktfritt.

En alldeles utmärkt egenskap är också, att kolloidalt silver är effektivt både mot bakterier, virus, svamp, encelliga parasiter och andra sjukdomsalstrande mikrober – medan antibiotika i princip enbart fungerar mot bakterier.

Det är en skamfläck i skolmedicinens historia – och läkemedelsindustrins. Detta fullföljs nu genom att både läkare och myndigheter tycks ha ingått någon sorts pakt för att demonisera detta utmärkta medel. Och som vanligt hakar ju media och genuint okunniga journalister på. Några där har också anledning skämmas. De ställer inte en enda kritisk fråga till dem som förklarat krig mot kolloidalt silver, och de gör sig inte besväret att själva ta reda på fakta.

I dag vill alltså skolmedicinen ge intrycket att detta är något alldeles nytt, oprövat och skadligt. Man kallar silver fullständigt ovetenskapligt för en ”giftig tungmetall” och utmålar kolloidalt silver som något väldigt farligt för både människor och miljö. Och detta gör man utan att kunna visa ett enda exempel på någon skada i modern tid.

I dessa tider, då en virusinfektion på kort tid satt skräck i alla och i praktiken lamslagit hela samhället, borde kolloidalt silver vara särskilt intressant. I stället gå man aktivt in för att förbjuda användning av denna silverprodukt – precis som man försöker förhindra användning av C-vitamin.

Okunnigheten hos politiker och myndigheter är i dessa frågor absolut monumental – vilket vi nu dag för dag kan se komplicerar något som möjligen hade kunnat klaras av på ett mycket enklare sätt! Djupt tragiskt!

Annonsen på bilden ovan är från 1931

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?