31. mar, 2020

Komplicerat, riskfyllt och dyrt går före enkelt, säkert och billigt

Sommaren 2014 fick jag veta av min läkare, att jag skulle dö i cancer om några månader – om jag inte omedelbart lät en kirurg skära mig sönder och samman.

När jag avböjde denna form av ”behandling” betraktades jag som mindre vetande. Som snart 70-årig akademiker, med flera års egna studier i sambandet kost-hälsa, fick jag av en ung spoling till läkare en vänligt nedlåtande blick – som sa ungefär: ”Men lille vän, det här förstås du ingenting av! Jag är minsann läkare, och har faktiskt själv forskat om cancer”…

Och när jag berättade vad jag skulle göra, i stället för den minst sagt brutala behandling man tänkt genomföra, så fick jag åter veta, att jag snart skulle dö, eftersom ”cancer inte har det minsta med kosten att göra”. Läkarna tycktes betrakta mig med milt överseende – men gjorde ändå lyckligtvis inga allvarliga försök att med tvång genomföra operationen – bara övertalningsförsök via personliga telefonsamtal.

Men jag motstod deras försök. Därför lever jag fortfarande – tämligen oskadd – efter att ha ersatt det kirurgiska ingreppet med en mer naturlig och giftfri kost – och en hel del tillskott av vitaminer och mineraler, samt blåbär, aroniabär, gurkmeja och ingefära och kolloidalt silver.

I stället för att genomgå en omfattande operation – som säkert skulle ha kostat en del, och dessutom sannolikt hade följts av behandling med svindyra cellgifter – så räddade jag samhället från dessa kostnader.

I stället betalar jag nu – med beskattade pengar – själv alla kosttillskott jag tar.

Men sammanfattningsvis: Skolmedicinen motsatte sig bestämt enkla, naturliga och billiga metoder till förmån mot något orhört komplicerat, dyrt och riskfyllt! Och det ställningstagandet grundade sig i huvudsak på ren okunskap!

Nu får jag en sorts déjà vu-upplevelse, varje gång jag läser tidningar, lyssnar på radio eller ser på TV – när det gäller den pågående coronapandemin!

Samma förakt för enkla och billiga metoder, samma ovillighet att ta till sig vanliga människors upplevelser och kunskaper – och även nytillkommande vetenskapliga rön, som bekräftar mycket gamla kunskaper!

Att tillräckliga nivåer av C-vitamin och vitamin D3 är ytterst väsentligt för ett fungerande immunförsvar har man vetat mycket länge. Men det är förstås FÖR ENKELT! Och att vårt immunförsvar är det som varje minut efter vår födelse är det som håller oss vid liv – det tycks man ha ”glömt”! Sådan okunskap skulle på de flesta andra områden medföra utvisning åtminstone från alla offentliga debatter! Men inom medicinen, där det bokstavligen handlar om liv eller död – där tillåts detta!

Inte ens när den mörkhyade gruppen svensksomalier i Stockholm drabbats särskilt hårt av cvoronaviruset, med flera döda i en ganska liten grupp, tycks man fatta det självklara sambandet! Vitamin D3 får vi ”naturligt” via huden, när den utsätts för solens strålar. Den mörka huden absorberar mer av dessa strålar (ett evolutionärt skydd för dem som lever närmare ekvatorn med intensivt solljus). Därför har nästan alla mörkhyade i Sverige (som inte tar tillskott) brist på just D-vitamin! Detta innebär ett allvarligt nedsatt immunförsvar – och ökad risk för infektioner (som coronaviruset).

Om dessa människor hade fått den informationen, så hade sannolikt liv kunnat räddas!

I stället står nu stolpskott som Agnes Wold – och även andra högstatusfigurer - i TV och förklarar högjutt, att vi inte kan påverka vårt immunförsvar, och att vitaminer därför inte kan rädda någon från coronaviruset! Hur kan normalbegåvade vuxna människor tillåta sig sådana fullkomligt absurda påståenden – utan att bli påkomna, eller ens få någon följdfråga av journalisterna?

Journalistkåren har svikit sitt uppdrag – att granska den politiska och ekonomiska makten och dess beslutsfattare. Nu tycks de själva ingå i den makten och verkar livrädda för att stöta sig med den. Begripligt, men djupt sorgligt – och en tragedi för vår demokrati!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?