13. mar, 2020

Statsepidemiologen en fara för folkhälsan?

 

För 5½ år sedan intervjuade Michael Zazzio - på uppdrag av "National Health Federation Sweden - Anders Tegnell på telefon, och denne sa då ordagrant följande:att kolloidalt silver fungerar på de flesta virus är ju väl känt”.

Nu påstår han att hans uttalande var manipulerat eller ”tagit ur sitt sammanhang”… 

LÖGN! Intervjun finns inspelad från början till slut, och är INTE klippt eller manipulerad på något sätt!

Han påstår också, att han vid upprepade tillfällen försökt kontakta intervjuaren för att få intervjun borttagen.

LÖGN! Han har inte vid ett enda tillfälle kontaktat Michael Zazzio - eller företaget Ionsilver.

Nu står Tegnell i TV och ljuger oss mitt i ansiktet om detta. Dessutom påstår han att kolloidalt silver inte bara är overksamt mot virus, utan dessutom att det kan förorsaka allvarlig skada!

Kolloidalt silver används av tusentals människor dagligen i Sverige, sedan många år, och varken Tegnell eller någon annan har kunnat visa upp ett enda fall av skada. Jag kontaktade själv Giftinformationscentralen sommaren 2017 för att fråga hur många fall av misstänkt skada av kolloidalt silver man fått in.

INTE ETT ENDA! Däremot hade man då, efter att bara halva året gått, redan mer än 6000 fall av förgiftning av ”godkända läkemedel” med den verksamma substansen Paracetamol (Alvedon, Panodil m.fl.).

De senare produkterna har fortsatt säljas i massor – medan kolloidalt silver endast får säljas som ”vattenreningsmedel”. Var finns konsekvensen? Jo, i det förhållandet att Paracetamol inbringar läkemedelsföretag gigantiska inkomster, medan kolloidalt silver inte går att ta patent på, varför inget enskilt företag med hjälp av ett sådant patent kan sätta hutlösa priser på produkten.

Nu står alltså vår främste företrädare för Folkhälsomyndigheten och förnekar den sanning han råkade undslippa sig för 5½ år sedan – och påstår dessutom att kolloidalt silver är FARLIGT!

Ja, farligt, därför att det är en  konkurrent till läkemedelsbolagens dyra och ofta skadliga produkter! Annars finns det knappt något mindre farligt än kolloidalt silver. Inte ens vid rejäl överdosering uppstår några allvarliga problem (till skillnad mot t.ex. Alvedon, som allvarligt skadar levern vid överdosering och faktiskt varje år förorsakar dödsfall).

Tegnells agerande är allvarligt i två avseenden. Dels ljuger han om ett mycket användbart medel mot bakterier, virus och andra patologiska mikrober, vilket innebär att sannolikt många undviker att använda medlet och därmed i onödan plågas (och kanske dör) av sjukdomssymtom som enkelt hade kunnat undvikas.

Men det allvarligaste är kanske, att han får oss alla att tappa förtroendet för en statlig myndighet som vi borde kunna lita på – inte minst i det väldigt allvarliga läge vi nu befinner oss på grund av coronaviruset.

Den som tvivlar på dessa uppgifter kan själv lyssna på den nämnda intervjun och bilda sig en egen uppfattning! Länken kommer här:

 http://www.ion-silver.com/docs/Anders_Tegnell.mp3

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?