2. dec, 2019

Ett gott skratt... Tack Bonnier Pharma Insights!

I går skrev jag en artikel, som jag inte hade tänkt publicera än. I min ”research” sökte jag förstås på nätet Bonnier Pharma Insight – som är det konkreta beviset för att Bonnier-koncernen är djupt involverad i läkemedelsindustrin – och kan ha ett intresse av att försäljningen av läkemedel bibehålls på en hög nivå.

I morse hade jag i min mejlbox ett direktmail från detta företag – som uppenbarligen tror att jag är verksam i branschen - och vill ha mig som kund! Kanske borde de också ha gjort en smula research på mitt namn!

Så här skrev man i mejlet:

Vad har sålts och var? Till vilket pris och vilken målgrupp? Analysverktygen från Bonnier Pharma Insights är webbaserade, användarvänliga affärsverktyg för dig inom läkemedelsindustrin.

Du kan enkelt följa förskrivning, försäljning, priser och trender – både historiskt och geografiskt. Dessutom kan du enkelt dela dina insikter via rapporter som ger marknadsöverblick och en bra grund för dina strategiska beslut.

Vi hjälper dig att överblicka:

Totala läkemedelsanvändningen i Sverige

Sjukhusmarknaden med gällande kontrakt

Förskrivningsmönster, geografiskt och demografiskt

Generika-marknaden i Norden”

Under meddelandet stod:

"Du får denna information för att den är relevant för dig i din yrkesroll.
Adresskälla: Bonnier Business Media".

Uppenbarligen har jag (eller detta företag) missat något i min "yrkesroll"!!

Detta mejl får mig att ompröva mitt beslut – och här kommer således den text jag skrev i går:

Sedan min bok - ”Och cancern bara försvann” - utgavs i juni 2019 har ett antal engagerade, duktiga och intresserade journalister från olika lokaltidningar intervjuat mig. De flesta via telefon, men även vid personliga besök hemma hos mig. Några har skrivit riktigt bra artiklar, utan överdrifter och med ett sakligt återgivande av min ”cancerhistoria” och förklarat att de kommer att publicera artiklarna i sina respektive tidningar.

Men publicering har i samtliga fall stoppats – vid något tillfälle bara timmar före tänkt publicering.

På senaste tiden har Bonniers som bekant köpt upp ett avsevärt antal lokaltidningar – vilket ofta varit dessa tidningars räddning ur en hopplös ekonomisk situation.

Bonniers har naturligtvis stor betydelse för svensk litteratur och ger ut ca 100 titlar varje år. Men vad många inte tycks känna till är, att Bonniers inte bara tagit kontroll över stora delar av produktionen av böcker, tidskrifter och tidningar, utan att de också har andra verksamheter. Enligt officiella uppgifter hade Bonnierkoncernen 2017 en omsättning på ca 26 miljarder kronor. Det innebär naturligtvis vissa möjligheter att ”påverka” i samhället.

Bonnier Pharma Insights” säger sig erbjuda ”förstklassig data och affärsintelligent insikt till läkemedelsföretag via både webbtjänster och konsulter”.

Men naturligtvis vill jag på intet sätt antyda, att Bonniers ägande av de lokaltidningar som valt att inte publicera artiklar om mig och min bok skulle ha något som helst samband med det faktum att man har stora intressen i läkemedelsindustrin.

Koncernen styrs självklart av ett stort litterärt och kulturellt intresse, och att artiklarna om mig inte publicerats beror självklart på att de inte hållit måttet stilistiskt eller innehållsmässigt. Att innehållet i min bok anses ”provocerande”, eftersom den innehåller avslöjande uppgifter om läkemedelsbranschens kriminella metoder, har självklart inte haft minsta betydelse i sammanhanget.

Endast en rättshaveristisk konspirationsteoretiker skulle kunna påstå något sådant.

Jag inser förstås att hela koncernen drivs av altruistiska ideal – och inte i någon högre grad av ett vinstintresse. Något annat vore förstås otänkbart!

Kommentarer

03.12.2019 15:18

Ingemar Ljungqvist

Hej NIN, Jag tycker att du ska lägga in en reklamlapp på detta inlägg. Där det står Läs Kritiskt; då viss ironi förekommer.
Speciellt i sista meningen.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?