28. nov, 2016

Vad har hänt på Livsmedelsverket?

På Livsmedelsverket har man under åren visat en häpnadsväckande inkompetens, när det gäller att ge oss korrekta kostråd. Man har under flera decennier t.ex. uppmanat diabetiker och överviktiga att äta precis den kost som ger dessa symtom – d.v.s. kolhydratrik och fettfattig föda. Deras ”nyckelhålsmärkning” har varit ett totalt misslyckande, och sedan den tillkom har nämnda tillstånd ökat dramatiskt hos vår befolkning.

Nu verkat det som att någon ny stjärna på denna myndighet dykt upp för att inleda ett formligt korståg mot all hälsokost. För en tid sedan skrämde man oss för att äta aprikoskärnor, sedan var det krossade linfrön som var måltavlan, och nu är det fänkålsté som plötsligt är farligt. När det gäller kolloidalt silver, som torde vara det absolut säkraste antibakteriella medel som finns, så vidhåller man fortfarande på sin hemsida, att detta ”silvervatten” är både livsfarligt och overksamt. Man tar sig för pannan, som det brukar heta. Nog borde det väl på denna statliga myndighet finnas åtminstone någon med vett och sans, som kunde ingripa mot denna häxjakt. Anmärkningsvärt är, att man inte i något av dessa fall kan referera till någon situation, där människor avlidit eller skadats av de nämnda produkterna. Inte heller kan man visa vetenskapliga studier, som ger klara besked om ”farligheten”… Allt tycks bygga på osäkra antaganden och misstankar. Det torde vara svårt att hitta ett enda fall, där någon i Sverige allvarligt skadats av något kosttillskott eller hälsokostpreparat, även om det säkert också i den branschen finns tveksamma produkter. Däremot har man uppenbarligen inga invändningar mot de ”godkända preparat” som läkemedelsbranschen med läkarnas hjälp lurar i oss – trots att vi vet att dessa produkter är orsak till ungefär vart tredje dödsfall i vårt land!

Naturligtvis skall man vara vaksam och ständigt uppdatera sina råd efter senaste forskning. Men detta verkar inte gälla för traditionella farmakologiska preparat. Däremot tycks man direkt slå till mot hälsokostprodukter, så fort det kommer någon rapport på kvällstidningarnas löpsedlar – utan att granska den ”forskning” som ligger till grund för larmrapporterna. När produkter som sålts och använts i kanske decennier utan kända skadeverkningar plötsligt betraktas som livsfarliga och skall förbjudas, då borde man tänka till en smula! Lättmargariner och andra minst sagt tveksamma ”livsmedel”, sprängfyllda av Omega-6, har sannolikt förorsakat stor skada på folkhälsan de senaste decennierna, men Livsmedelsverket fortsätter att rekommendera dessa produkter – t.o.m. till barn! Skandal är ett milt uttryck i sammanhanget!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?