1. dec, 2022

Klimatvarning från 1922

Vi befinner oss i lögnernas tidevarv. Politiker och andra ljuger hänsynslöst om både ”vacciner” och om vårt klimat. Historiska fakta (liksom medicinska) bryr man sig inte om – och de som påpekar dem tystas med alla medel!

Den 2 november 1922fanns följande artikel i The Washington Post (en av de största amerikanska nyhetstidningarna, grundad 1877)!

”Norra Ishavet värms upp, isbergen blir allt mer sällsynta, och på många ställen är vattnet för varmt för sälarna – enligt en rapport till Handelsdepartementet från konsulatet i norska Bergen.

Rapporter från fiskare och säljägare upptäcker allt fler tecken på en radikal förändring – och temperaturer i den arktiska zonen man hittills aldrig hört talas om.

Forskningsexpeditioner rapporterar att man knappt ser någon is så långt norrut som nord 81 grader och 29 minuter.

Lodning till ett djup av 3 100 meter har visat att Golfströmmen fortfarande är mycket varm.

Stora ismassor har ersatts av morän bestående av jord och sten, fortsätter rapporten, medan välkända glaciärer på många håll helt har försvunnit.

Mycket få sälar och ingen vitfisk finns i de östra delarna av Arktis, medan stora stim av sill och nors, som aldrig tidigare setts så långt norrut, har påträffats vid de gamla sälfiskegrunden.

Det förutspås att med anledning av issmältningen kommer havsnivån att stiga och göra de flesta kuststäder obeboeliga.”

 

Artikeln alltså precis 100 år gammal!

 

Ett annat anmärknigsvärt faktum!

”Om den globala uppvärmningen är verklig, och händer nu (och beror på den höga koldioxidhalten i atmosfären) – hur är det då möjligt att den varmaste oktober i New York’s Central Park var för 103 år sedan, 1919, när koldioxidhalten var endast 303 PPM – långt innan bilismen var ett globalt problem?

(Den genomsnittliga halten i dag sägs vara ca 403 PPM)

 

 

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?