23. nov, 2022

Mer om kolloidalt silver

Etablissemangets lögner om kolloidalt silver, och alla försök att till varje pris förhindra användandet av denna produkt förorsakar onödigt lidande i Sverige (och världen) varje dag!

Redan på 1930-talet fanns på apoteken det fantastiska medlet kolloidalt silver. Det var så enkelt att använda och så absolut oskadligt att man rekommenderade det till små barn (se bilden av annons från 1932).

För övrigt har vi numera som bekant publikationen FASS (numera endast i digital form), där alla godkända och registrerade läkemedel finns beskrivna. Men FASS har bara funnits sedan 1966. Tidigare hade varje enskilt läkemedelsföretag en egen katalog med sina produkter i. Det innebar att det kunde finnas uppemot femtio olika broschyrer för apotekspersonalen (och läkarna) att hantera. Men från 1966 finns alltså allt samlat i ett enda dokument. Där finns också ”avregistrerade” läkemedel angivna. Och där kan man faktiskt hitta åtminstone fyra olika produkter, som innehåller kolloidalt silver. Och ingen av dem tycks ha blivit avregistrerad på grund av biverkningar eller bristande effekt! Sannolikt i stället för att läkemedelsindustrin skapat mer lönsamma produkter.

 

AGOLEUM (0,3 % lösning)

Företag: Ellem Läkemedel AB

Avregistrerades den 23 juli 1943

 

ELEKTROCOLLARGOL (Injektionslösning)

Företag: Apotekarnes Droghandelsaktiebolag

Avregistrerades den 1 april 1947.

 

CHOLEVAL (Tabl. 0,25 och 0,5 mg)

Företag: Carl Johannsen, Stockholm.

Avregistrerades den 1 oktober 1949

 

KRAMEK (Tamponger för rektalt bruk)

Företag: Ferring AB

Avregistrerades den 1 januari 1974.

 

Man vet också, att kolloidalt silver kan vara effektivt mot t.ex. MRSA (Meticillinresistenta gula stafylokocker), som tillsammans med andra multiresistenta bakterier börjar bli ett synnerligen allvarligt hot mot allas vår hälsa. Att kolloidalt silver inte ens prövas mot multiresistenta bakterier är obegripligt – om man inte känner till hur ”marknaden” på det här området fungerar.

Vid utbrottet av Ebola i Västafrika 2013 - 2015 fanns det uppgifter om att kolloidalt silver faktiskt var effektivt mot Ebolaviruset, och man var i desperat behov av botemedel mot den epidemi som hotade att gå helt över styr. Man godkände snart sagt vilka försök som helst – även med oprövade medel – för att få stopp på spridningen. Med ett undantag: Kolloidalt silver var absolut förbjudet! Varför? 

Svaret är nog inte ”medicinskt”, utan politiskt/ekonomiskt. Det är svårt att skylla på det kolloidala silvrets farlighet, eftersom det t.ex. använts för att desinficera färskvattentankarna inom sjöfarten i kanske 50 år eller mer – utan att man kunnat rapportera ett enda fall av förgiftning eller skada. Och numera använder NASA kolloidalt silver för desinfektion av recirkulerade vätskor i de bemannade satelliter som cirkulerar runt jorden. Tror någon att NASA skulle använda kolloidalt silver, om det vore hälsovådligt? Kolloidalt silver används faktiskt också i övrigt frekvent i USA, där det finns några miljoner användare (och 150 olika tillverkare), medan svenska myndigheter tycks använda all kraft för att förklara hur farligt detta medel är!

Efter den stora dramatiken 2013 – 2016 i Västafrika hörde man 2017 plötsligt inte längre något om Ebola i våra media. Anledningen var att Ebolaepidemin då avklingat, sedan några afrikanska ledare beslutat sig för att trotsa USA och dess myndighet FDA (Food and Drug Administration) – och börjat bota Ebola med kolloidalt silver. (Helt tyst om detta i våra medier!)

WHO, USA och FDA kämpade emot in i det sista, och hävdade att kolloidalt silver inte är något ”godkänt läkemedel” och därför inte skulle få användas (trots att man hela tiden visste att det är effektivt mot Ebola - och andra virussjukdomar). Kolloidalt silver användes nu alltså i Nigeria, Angola, Sierra Leone och på fler håll – och botade Ebola.

I Ghana använder man sedan flera år också medlet för att enkelt bota Malaria - en sjukdom som fortfarande skördar hundratusentals offer i Afrika - många av dem barn. Länk till en film från en klinik i Ghana kommer här:

https://www.youtube.com/watch?v=avpI4FjFmms

För att visa vad som hände betr. Ebolaepidemin vill jag citera tidningen ”Standard Times Press” i Sierra Leones huvudstad, där man i en längre artikel bl.a. skriver följande:

Enligt ett uttalande från NSF:s medicinske ledare, Dr Rima Laibow, skulle en skeppslast kolloidalt silver anlända till Sierra Leone den 20 augusti. Men sändningen kom inte förrän den 28 september – fem veckor senare. Under den tiden spreds Ebola, och människor led och dog i onödan på grund av att internationella krafter motsatte sig den enkla kliniska demonstrationen av detta botemedel”. 

I Nigeria presenterade läkaren Rima E. Laibow, från organisationen Natural Solutions Foundation, också kolloidalt silver som ett botemedel mot Ebola. I ett öppet brev till flera presidenter i Afrika beskriver hon kolloidalt silver som en enkel lösning mot Ebolaepidemin. Hon skriver att nanosilver (kolloidalt silver) är ett effektivt medel mot bakterier och virus utan biverkningar. Det behöver ingen kylning och är självsteriliserande, vilket gör det enkelt att hantera även i tropiska miljöer. Dessutom kan det framställas förhållandevis billigt, jämfört med traditionella mediciner. Men innan användningen av silvret kunde börja, utsattes Nigerias Hälsominister Onyebuchi Chukwu för hot och påtryckningar från USA och dess myndighet FDA – varför behandlingen med kolloidalt silver fördröjdes och många människor alltså hann dö i Ebola, innan behandlingen med KS kunde sättas in.

Läkemedelsindustrins vinster tycks alltså gå före människoliv! Ansvaret vilar tungt på de stora läkemedelsbolagen, liksom på FDA i USA. Och de svenska myndigheterna Livsmedelsverket och Läkemedelsverket tar på sig en del av detta ansvar genom att helt utan saklig grund kraftfullt agera för att kolloidalt silver inte skall användas i vårt land.

Tyvärr deltar också de flesta läkare och media i den totalt falska och ovetenskapliga propagandan mot kolloidalt silver. Och ingen tycks behöva stå till svars för detta!

Jag har tagit upp detta tidigare på sidan – under rubriken ”Kolloidalt silver” – men ingen tycks ha läst eller tagit detta på allvar. Det skulle ju annars vara enkelt att kolla namn på personer, organisationer och aktuell tidning och beslå mig med felaktiga uppgifter (Om de vore felaktiga).

Men ingen har hört av sig! Och desinformationen om kolloidalt silver fortsätter som vanligt!

 

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?