15. nov, 2022

Fakta om C-vitamin

 På bilden dubble Nobelprisvinnaren Linus Pauling (1901 - 1994) - den förste och främste förespråkaren för C-vitamin.

Hela det skolmedicinska komplexet (läkare, läkemedelsindustrin, myndigheter) försöker med hjälp av korrumperade eller okunniga medier nästan slå knut på sig själva för att visa hur värdelösa vitaminer är i medicinska sammanhang. Särskilt inriktar man sig på det absolut livsviktiga C-vitaminet. Man sprider sanslösa lögner omkring sig – och om det gällt omdömen om bilar eller datorer hade många för länge sedan åtalats!

Men nu gäller det ju ”bara” människors liv och hälsa. Jag har sedan 2016 lagt ner mycket tid och möda på att ta reda på fakta om C-vitamin och dess alldeles unika betydelse för vår hälsa – och jag börjar bli hjärtligt trött på att mötas av hån och förakt från totalt okunniga ”experter” på det medicinska området.

Och att jag med hjälp av bl.a. just C-vitamin lyckades bli av med en enligt läkarna absolut dödlig cancer tycks för många ses som den ultimata förolämpningen mot skolmedicinen. Den bok jag skrev om hela min ”cancerresa” (Och cancern bara försvann) har av några beskrivits som ”ovetenskaplig”, men ingen har gjort sig besväret att berätta vari det ovetenskapliga består!

 

Aktuella läkare och andra är antingen totalt okunniga, eller så ljuger de medvetet. Några andra alternativ finns inte! Och de som ljuger medvetet på grund av nära ekonomiska relationer med läkemedelsindustrin förtjänar ingen respekt – eftersom deras agerande kostar människoliv!

Här följer en text som jag skrev på hemsidan för åtskilliga år sedan – och det börjar nu bli allt svårare att påstå att det jag skrev då inte har vetenskaplig bärighet.

”Den 7 april 2016 publicerades i Science Translational Medicine en forskningsrapport av ett team forskare vid Universitetet i Kansas. Man kunde visa att intravenös behandling med höga doser av C-vitamin formligen utrotade cancercellerna, medan friska celler förblev opåverkade. Forskarna konstaterar också, att eftersom C-vitamin är ett naturligt ämne som man inte kan ta patent på, så är förstås de stora läkemedelsbolagen totalt ointresserade - eller snarare väldigt intresserade av att denna information inte sprids. Detta är naturligtvis begripligt. Varför skulle de vilja delta i forskning eller sprida information som visar att enkla och billiga produkter är effektivare och säkrare än deras egna dyra och ineffektiva! Den gigantiska "cancerindustrin" kommer givetvis att göra allt som står i dess makt för att bortförklara de här forskningsresultaten. Kort beskrivning av nämnda forskning finns här:

http://healthycures.org/high-dose-vitamin-c-injections-shown-annihilate-cancer

Och här kommer min "amatöröversättning" av beskrivningen:

Revolutionerande ny forskning om C-vitaminets cancerbekämpande potential har publicerats i den fackgranskade medicinska skriften Science Translational Medicine.
Ett forskarlag från University of Kansas, i amerikanska Mellanvästern, har tydligen testat effekterna av C-vitamin, administrerat intravenöst (injicerat) i höga doser på en grupp människor och funnit att vitaminet tar död på cancerceller, medan det lämnar de friska cellerna opåverkade. En kemist från Oregon State University, som i dag betraktas som världens ledande företrädare för terapeutisk användning av C-vitamin, har byggt på tidigare forskning från 1970-talet av bortgångne Nobelpristagaren Linus Pauling, och den nya forskningen innefattar injicering av höga doser C-vitamin i mänskliga äggstocksceller. Testen genomfördes såväl ”in vitro” (”i provrör”) som direkt i både levande möss och i en grupp på 22 kvinnor.
Enligt BBC News visade testen positiva resultat i samtliga tre grupper, då C-vitaminet effektivt angrep cancercellerna men undvek friska celler. Nyttan med de höga doserna C-vitamin jämfördes med konventionell cytostatikabehandling, som förstör alla celler, både friska celler och cancerceller och ofta förr eller senare leder till patientens död.

Patienterna söker efter säkra och billiga alternativ för att behandla sin cancer, säger Dr Jeanne Drisko, en av författarna till rapporten, till BBC News, angående resultaten av denna studie. Intravenös C-vitaminbehandling har dessa egenskaper, baserat på vår grundläggande forskning och tidiga kliniska data.

Forskarna erkänner, att fler försök på människor med intravenös C-vitaminbehandling är osannolika, eftersom läkemedelsbolagen inte kan ta patent på vitaminer.

Nästa steg i den här typen av forskning skulle vara att använda samma parametrar i ett storskaligt försök på människor för att se om resultaten kan upprepas och bekräftas. Fastän den här nya studien är ganska övertygande i sig är hindren för att uppnå en spridd acceptans av resultatet stora – och ett sätt att övervinna dessa hinder skulle förstås vara att göra fler studier på större grupper. Men det kommer kanske aldrig att ske. Och anledningen är, säger forskningsgruppen, att sådana försök kräver mycket kapital, vilket i allmänhet kommer från farmaceutiska företag, som är intresserade av att skapa en patenterad medicin. Läkemedelsbolag är, med andra ord, knappast intresserade av att framhäva de medicinska fördelarna hos naturliga substanser som C-vitamin, eftersom det skulle kunna reducera den konventionella cancerindustrins multimiljarddollarinkomster, ifall ryktet om fördelarna med denna substans skulle spridas.

’Eftersom C-vitamin inte har någon möjlighet att bli patenterat, kommer utvecklingen av denna produkt inte att stödjas av något läkemedelsbolag’, säger Qi Chen, huvudförfattaren till den nya rapporten. ’Men vi tror att tiden har kommit för forskningsföretag att kraftfullt stödja genomtänkta och noggranna kliniska prövningar med C-vitamin’.

Den konventionella läkemedelsindustrins reaktioner på den här och liknande upptäckter under åren har inte varit annat än hånfullt föraktande – vilket man också kan förvänta sig. Efter att ha varit tvungna att föra köande cancerpatienter genom ett gatlopp av cellgifter, strålning och kirurgi – med deprimerande resultat – där man ignorerat naturliga cancerbekämpande alternativ som C-vitamin, är det här svårsmält för den mäktiga högprofitindustri, där varje enskilt företag hellre totalt ignorerar sådana här upptäckter än ägnar dem någon tankeverksamhet.

’Askorbinsyra behandlas olika av kroppen, beroende på om den administreras oralt (genom munnen) eller intravenöst (genom dropp eller injektioner)’, skriver Heidi Leford i tidskiften Nature om den här vanligtvis missförstådda varianten. Det ’medicinindustriella komplexet’, visar det sig, förvanskar medvetet diskussionen om C-vitamin genom att dölja de specifika effekterna hos dessa mycket olika distributionsvägar.

’Orala doser av C-vitamin fungerar som antioxidanter och skyddar celler från att skadas av reaktiva ämnen som innehåller syre (’fria radikaler’). Men C-vitamin som ges intravenöst kan ha motsatt effekt genom att stödja bildandet av ett av dessa ämnen – nämligen väteperoxid. Cancerceller är särskilt känsliga för skada av ett sådant reaktivt ämne som innehåller syre (en ’superoxidant’).”

 

Forskarnas förutsägelser har till alla delar bekräftats. Hos ”etablissemanget” finns i dag inget intresse för att forska på intravenös distribution av C-vitamin – och varje dag förkortas därför människors liv, som enkelt kunde ha räddats med C-vitamin.

Och inte nog med det! Man försöker medvetet att skrämma oss för att generellt använda tillräckligt höga doser av C-vitamin! Den säkraste terapi som finns! Ingen har än avlidit eller skadats av C-vitamin! Inte ens doser på 50 gram (50 000 mg) per dag intravenöst har skadat någon!

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?