9. nov, 2022

Språkligt missbruk - värre än NÅGONSIN

Några av oss har kanske märkt hur mediers och myndigheters språk förändrats den senaste tiden. Särskilt i politiskt eller ekonomiskt kontroversiella frågor (även inom medicinen) har man nästan börjat närma sig det ”nyspråk” som förekommer i George Orwells kända dystopiska roman med titeln ”1984”.   

Exempel: "Krig är fred", "Lögn är sanning"... 

Det kan vara intressant att citera en definition av begreppet:

”Det syftar till att upprätthålla romanvärldens rigida och ofria samhälle genom att begränsa individens tankeutrymme och därigenom förhindra kritik mot ”Partiet” och dess ledare ”Storebror”…

Det är inte alltför svårt att hitta ”Partiet” och ”Storebror” i dagens värld – lätt kamouflerade och i många upplagor.

När det sedan gäller just ”klimathotet”, så tycks myndigheter och diverse ”experter” inte sky några medel för att bibehålla hotbilden, och en verkligt sakkunnig som t.ex. Elsa Widding blir bildligt talat avrättad för att hon avslöjar sanningen om ”propagandan”.

I dag tycks man blunda för lätt kontrollerbara statistiska data om klimatets till synes lagbundna föränderlighet genom årtusendena – medan man okritiskt lyssnar till nutida självutnämnda ”experter”, som huvudsakligen tycks vara en sorts meteorologer med kunskaper om lokala väderförändringar, men som har ett häpnadsväckande kort historiskt perspektiv.

Nästan dagligen har man anledning häpna över de mest groteska lögner. Man vet ibland inte om sagesmännen verkligen tror på vad de säger, eller om det är medvetna lögner med avsikt att vidmakthålla skräcken för stigande havsnivåer och öknar som sägs breda ut sig. Några har kanske ekonomiska intressen i den enorma omställning som man planerar för en ”elektrifiering” av samhället – med avsikten att minska utsläppen av koldioxid… Den gas som är en absolut förutsättning för allt högre liv på vår planet”.

Galenskapen är så total att man undrar om det är någon mening med att reagera, men eftersom det sannolikt handlar om vår civilisations överlevnad, så är det svårt att låta bli! Det hela liknar den ”hjärntvätt” som gör att man fortfarande injicerar den skadliga produkt man kallar ”vacciner” mot Covid-19 – till och med i oskyldiga barn!

 

När man nu oupphörligt påstår att ”det aldrig någonsin varit så varmt som nu”, så borde åtminstone någon tänka på att jorden faktiskt en gång var ett glödande klot. Rimligtvis betydligt varmare än nu!

 

Fast i dagens DN (9/11 2022) förstår jag hur man löst problemet. Man har omdefinierat ”någonsin”. Nu tycks det uttrycket betyda perioden 1991 – 2020…

Inget imponerande långsiktigt perspektiv precis! Och oerhört tragiskt, om man nu på grund av språklig förvirring kommer att utgå från helt falska förutsättningar i samhällsplaneringen…

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?