8. nov, 2022

Klimatrepris

 

Numera är det gott om repriser i TV-tablåerna. Och det kan vi stå ut med. Det är ju bara att välja vilka program vi vill se – och hoppa över repriserna, om man redan har sett programmen.

Andra repriser är det svårare att bara hoppa över eller nonchalera. Särskilt borde det gälla något så livsviktigt som förutsägelser om vårt klimat. Över hela världen sprids nu katastrofprofetior om att alla glaciärer smälter, att högre temperatur kommer att göra stora delar av jorden obeboeliga – och att havsnivån kommer att stiga med flera meter och dränka kustnära städer och samhällen.

Frånsett att förutsägelserna baseras på den felaktiga hypotesen att det är förhöjda halter av koldioxid i atmosfären som skulle vara huvudorsaken – så borde det väcka viss tveksamhet, om man får veta att precis samma förutsägelser gjordes redan för exakt hundra år sedan. Detta eftersom vi nu har facit – och vet att förutsägelserna inte slagit in!

Visserligen är förutsättningarna kanske inte riktigt jämförbara – men nog borde ett uns av tveksamhet ändå infinna sig – och påståendet att vi ”aldrig tidigare haft så varmt på jorden som i dag” är en så uppenbar lögn att ingen borde låta sig luras. Ibland försöker man förvirra oss genom att säga att det aldrig tidigare UPPMÄTTS högre temperatur än nu… Fast även då ljuger man!

Men något så enkelt som historiska fakta och bekräftad statistik tycks i dessa dagar inte stå högt i kurs. Man kan tro att vi befinner oss i en ”postvetenskaplig” tid, då vi lämnat den seriösa vetenskapen och låter myter, fördomar och ekonomiska intressen styra vår uppfattning om världen.

När dessa föreställningar krockar med den faktiska verkligheten uppstår förstås problem – ibland av sådan dignitet att de hinner bli närmast olösliga, innan man i bästa fall besinnar sig och går tillbaka till vetenskapen.

När jag nyligen (den 3 november) på denna webbplats publicerade en dramatisk förutsägelse från 1922 – och angav var man då kunde läsa den, så skulle man kanske förvänta sig att de som var kritiska till uppgiften omedelbart kollade källan (The Washington Post, den 2 november 1922) och omedelbart återkom med en dementi - om inte min uppgift stämde!

Så har inte skett!

Kanske är mina följare ovanligt medvetna och välinformerade och/eller litar på mina uppgifter. Men jag har också lagt ut texten på Facebook, så kanske borde någon kritisk person – eller klimatalarmist – ha reagerat där.

Som det nu ser ut, så är alltså uppgiften korrekt. Redan 1922 kom samma typ av alarmrapporter som i dag, när det gäller klimatets utveckling mot snar katastrof. Och vi vet nu att katastrofen inte kom. Kanske borde några då tänka litet, innan man fortsätter att tro på dagens domedagsprofetior.

Det vore säkert bättre att satsa mer resurser på att rädda miljön – i stället för att lägga miljarder på det hopplösa företaget att påverka klimatet – PÅ BEKOSTNAD AV MILJÖN!

 

Länk till originalartikeln.

http://www.svaradoktorn.se/427029039/7163404/posting/klimatvarning-fr%C3%A5n-1922

 

 

Del av kvalificerat inlägg på blogg om klimatet:

 

”…5 mm nivåhöjning var alltså från januari 2021 till augusti 2022, d.v.s. under 19 månader, vilket innebär en årlig takt om 5 x 12/19 = 3,16 mm/år.
Och de tio millimetrarna från januari 2020 blir, om slutdatum fortfarande är augusti 2022: 10×12/31 = 3,87 mm/år

Alltså:
2013-2022: 4,4 mm/år
2020-2022: 3,9 mm/år
2021-2022: 3,2 mm/år

Alltså en markant minskande takt de senaste åren.

P.S. 0,12 +- 0,05 är nätt och jämt statistiskt signifikant, men bara förutsatt att havsnivåer är normalfördelade, vilket är osannolikt (hydrografiska data är i regel inte det).

Källa:

https://klimatupplysningen.se/oppen-trad-468/#comment-427846

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?