6. nov, 2022

Kall dusch och andningsövningar

Ibland kommer en bok, som jag tycker är värd att uppmärksammas. Då kan jag försöka sprida kunskap om den – utan ett öre i ersättning.

När det gäller boken ”Wim Hof-metoden” har jag nu sedan den 12 augusti testat metoden – dagligen - med gott resultat. Den är helt gratis (förutom engångskostnaden för inköp av boken), och så vitt jag kan se saknar den alla biverkningar. Att jag nu kan hålla andan i 2½ minut är förstås inget självändamål, men att jag direkt efter den ansträngningen, som det väl ändå är, kan registrera en puls på 50 eller 52 kan förstås verka oförklarligt – när den innan låg på kanske 65 eller 70… Ändå händer det nu varje gång!

De iskalla duscharna var till en början smärtsamma, men mindre så i dag. Och nu kan jag stå kvar i den iskalla duschen ett par minuter utan att tycka det är obehagligt. Efteråt sprider sig en angenäm värme i kroppen. Jag antar att det också är den känslan vinterbadare upplever.

De ”omöjliga” uppgifter Wim Hof utfört har fått forskarna att häpna, och man har tvingats ompröva en del av sina förutfattade meningar om vad människor kan klara av. Hans under lång tid utprovade metod skulle enkelt kunna förändra livet för många – men eftersom inga patenterade läkemedel – med tillhörande stora inkomster - är inblandade, så är intresset inom den medicinska världen närmast noll!

Fenomenet är inte okänt! Den oerhört lönsamma läkemedelsbranschen vill absolut inte ha någon konkurrens, och att någon skulle bli frisk och välmående utan ”läkemedel” är närmast en hädelse i deras ”religion”. I blygsam skala har jag ju själv råkat ut för detta, när jag lyckades bli av med min cancer utan skolmedicinens medverkan. Sedan läkarna tvingats konstatera, att det inte längre gick att se någon cancer hos mig, så var man lika säker på att jag inte hade haft någon cancer, som man tidigare var absolut tvärsäker på att jag skulle dö i min cancer inom några månader (utan operation och efterföljande stålning/cytostatikabehandling)!

Intressant citat ur Wim Hofs bok:

”Jag är ingen läkare, och jag försöker inte ersätta läkarkonsten med min metod. Läkaryrket är fortfarande en ädel sysselsättning, och jag tror verkligen att de flesta läkare söker sig till yrket för att de känner ett kall att hjälpa andra. Men varje dag får jag höra berättas om folk som gjort motstånd mot sin diagnos och läkarnas uppmaningar och i stället funnit lindring från en hel rad symtom, åkommor och sjukdomar – från astma till depression, MS och cancer – som ett resultat av min metod. Och det borde vara skäl nog till fortsatt forskning. Metoden är så effektiv, naturlig och lättillgänglig att det allmänna ointresset från läkarvetenskapen är rent ut sagt förbryllande.

Jag är ingen konspirationsteoretiker, jag vill tro att alla inblandade drivs av goda syften, men kanske är en av orsakerna till att vissa har avfärdat mig att metoden är ett hot mot den rådande ordningen.

Att lyfta hälsoansvaret från läkemedelsindustrins händer och återbörda den till patienten är, på många sätt, en revolutionär handling. Men det måste finnas ett bättre sätt, och jag är övertygad av hela mitt hjärta om att jag har hittat nyckeln. Den här grejen funkar. Den finns. Så många människor har blivit hjälpta att jag inte längre kan hålla räkningen”.

Wim Hofs misstanke om att anledningen till att man avfärdar honom är att han ”är ett hot mot den rådande ordningen” torde vara alldeles korrekt!

Jag är nu själv 78 år – och ”canceröverlevare” - och har enbart positiva erfarenheter av den här metoden. Men kanske bör man, om man är i min ålder och kanske har underliggande sjukdomar inleda med viss försiktighet. Jag skulle önska jag kunde säga ”Rådfråga en läkare först” – men rådet från de flesta läkare blir nog tyvärr ”Låt bli! Det där är livsfarligt”.

Däremot kan de utan problem ordinera fullkomligt livsfarliga ”läkemedel” – ibland något tiotal eller fler samtidigt, utan att ha koll på interaktionen mellan dem! Läkemedelsförgiftning är i Västvärlden en vanlig orsak till lidande och död!

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?