3. nov, 2022

Klimatvarning - från 1922

 

(Rapport från Australien)

 

Var rädda! Var mycket rädda!

Norra Ishavet värms upp, isbergen blir allt mer sällsynta, och på många ställen är vattnet för varmt för sälarna – enligt en rapport till Handelsdepartementet från konsulatet i norska Bergen.

Rapporter från fiskare och säljägare upptäcker allt fler tecken på en radikal förändring – och temperaturer i den arktiska zonen man hittills aldrig hört talas om.

Forskningsexpeditioner rapporterar att man knappt ser någon is så långt norrut som nord 81 grader och 29 minuter.

Lodning till ett djup av 3 100 meter har visat att Golfströmmen fortfarande är mycket varm.

Stora ismassor har ersatts av morän bestående av jord och sten, fortsätter rapporten, medan välkända glaciärer på många håll helt har försvunnit.

Mycket få sälar och ingen vitfisk finns i de östra delarna av Arktis, medan stora stim av sill och nors, som aldrig tidigare setts så långt norrut, har påträffats vid de gamla sälfiskegrunden.

Det förutspås att med anledning av issmältningen kommer havsnivån att stiga och göra de flesta kuststäder obeboeliga.

 

Men vi måste be om ursäkt… Vi glömde nämna att denna rapport är från den 2 november 1922 – och rapporterades i The Washington Post för 100 år sedan.

Det hela måste ha åstadkommits av T-fordarnas avgaser – eller möjligen av fisande hästar och kor!

 

För den som vill ha källhänvisning (och inte bryr sig om att kolla The Washington Post) bifogas följande:

Detta var postat av Craig Kelly – en tidigare medlem av Australiens federala parlament. Han representerade liberalerna sedan 2007, och sedan bröt han med dem - pga klimatfantasierna, och sedan galenskapen runt Covid-19: Så 2020 blev han s.k. ”Frifräsare” och sedan är han nu ledare för frihetspartiet ”Australia first party”. Han blir så påhoppad av alla PK-are, så hans artiklar är alltid väl underbyggda. Han skulle inte kunna eller våga posta något utan relevans. 

 (Hälsar min australiske vän)

 

Länk till annat inlägg av Craig Kelly

https://t.me/craigkelly/3293

 

”Om den globala uppvärmningen är verklig, och händer nu (och beror på den höga koldioxidhalten i atmosfären) – hur är det då möjligt att den varmaste oktober i New York’s Central Park var för 103 år sedan, 1919, när koldioxidhalten var 303 PPM?

 

(Den genomsnittliga halten i dag sägs vara ca 403 PPM)

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?