2. nov, 2022

Okunskapen om epilepsi

Efter att nu i mer än sex år publicerat olika artiklar i hälsofrågor på min hemsida, kan jag ofta konstatera, att på vissa områden knappt något har hänt i den kliniska verksamheten inom skolmedicinen under dessa år. I alla fall inte sådant som i första hand kommer ”patienterna” till godo – eller förhindrar att människor blir patienter!

Förebyggande hälsovård är knappt en verklighet än. I stället tycks skolmedicinen vara helt låst i det ”läkemedelstekniska paradigmet”. Allt verkar huvudsakligen vara inrättat för att ge läkemedelsindustrin maximala inkomster, och patienterna blir i hög utsträckning bara ett ”material” för deras företagsekonomiska strävanden…

Nu hör vi på nyheterna att ett antal epilepsimediciner inte går att få fram, utan restnoteras. Det innebär att många epileptiker får anfall, när de tvingas använda andra preparat än deras vanliga. Och att kosten skulle kunna dramatiskt minska anfallsfrekvensen hos många – eller till och med göra epileptiker anfallsfria - tycks vara helt främmande för de flesta läkare. Åtminstone är kosten det allra sista man försöker med – efter läkemedel (med avsevärda biverkningar) eller kirurgiska ingrepp.

Läs gärna på följande länk!

Och här finns ytterligare information i ämnet.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?