30. okt, 2022

Silverjoners fantastiska effekt

Allt som kan ersätta dyra läkemedel förtalas och motarbetas på alla sätt av läkemedelsindustrin, av deras ”marknadsföringsorganisation” Läkemedelsverket och av de flesta läkare. Ibland förbjuds utomordentligt effektiva och billiga alternativ – till synes utan andra skäl än att de utgör en farlig konkurrent till dyra patentskyddade och receptbelagda läkemedel!

Det är ett förräderi mot de patienter som kunde bli hjälpta av preparaten – och det är ett enormt slöseri med samhällets resurser, som används för att med hjälp av högkostnadsskyddet berika läkemedelsföretagen.

Ett flagrant exempel är kolloidalt silver, som man förklenande kallar ”silvervatten” – troligen för att få människor att associera till medeltida vidskeplighet och ”trollkonster”…

Men i vetenskaplig mening är det många moderna ”läkemedel”, som närmast saluförs just med hjälp av vidskeplighet – och forskningsfusk. Läkemedelsbranschen är definitivt ett av världens mest korrumperade områden. Men inkomsterna är så fullkomligt astronomiska att företagen årligen utan svårighet betalar mångmiljonbelopp (ibland miljarder) i skadestånd, och medvetet i sin budget kalkylerar med dessa som nödvändiga ”omkostnader” i verksamheten. Människors liv och hälsa väger lätt mot miljardinkomster – vilket i dag övertydligt demonstreras av de s.k. ”vaccinerna” mot Covid-19.

I ämnet kolloidalt silver skrev jag på hemsidan den 21 juni 2016 följande:

SVT utmärker sig ibland för dålig faktakoll och tanklöst återgivande av "kändisars" uppfattningar i vissa frågor. Men ibland kan det också komma ett och annat viktigt OCH KORREKT därifrån. Följande är ett klipp från SVT-Nyheter:

Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn.

Varje år tar Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) emot ca 400 barn som bränt sig. Hälften är under två år och de flesta har skållats av hett vatten. Behandlingsmetoden man nu använder togs i bruk för 7 år sedan. Den går ut på att förbanden avger silverjoner i såret som gör att risken för infektioner minskar dramatiskt. Det visar nya siffror från ALB som Rapport har tagit del av.

-Vi hade problem med infektioner, vi fick lägga om i narkos rätt ofta, vi försökte ligga steget före infektionerna med större eller mindre framgång. Vi var också tvungna att transplantera rätt tidigt för att göra det innan såret blev infekterat, säger Ole Strand, som är överläkare på ALB:s brännskadeenhet för barn.

Radikalt kortare vårdtid
Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotikaanvändningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna.

Sparar pengar
Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades.

-Vi var mycket förvånade i början när vi såg de första resultaten, som var så revolutionerande mycket bättre än vad vi hade sett tidigare. Nu har vi vant oss. Nu förutsätter vi att det ska vara så här varje gång, säger Ole Strand.

Trodde på hemska ärr
Malin Nordesjös ettårige son Dante brännskadades av hett vatten. Hon är förvånad och glad över hur bra det gått.

-När jag satt i väntrummet medan den första behandlingen gjordes funderade jag om han någonsin skulle kunna få en flickvän efter det här, för den där ärrbildningen under ögat skulle säkert bli fruktansvärd. Men efter bara några dagar såg vi vad som hänt och efter en vecka kunde man nästan inte se att han hade fått brännhett vatten i ansiktet. Det var helt fantastiskt!

-I dag är Dante jättepigg och glad. Skadorna har läkt fantastiskt bra, han har återhämtat sig väldigt fort på två veckor.

Josefin Lennen-Merckx

Trots det ovan redovisade tycks motståndet mot silverprodukter inom läkarkåren fortfarande vara kraftfullt! Och på Livsmedelverket slår man nästan knut på sig själva för att tala om hur farligt kolloidalt silver är – utan något som helst vetenskapligt stöd för denna uppfattning! Att en vätska som till 99,999 % består av rent vatten skulle vara livsfarlig utmanar naturligtvis det sunda förnuftet hos varje människa. Kolloidalt silver har också använts i mer än 100 år, utan kända biverkningar. De skrönor som berättas om blåfärgning av huden (argyria) härrör från helt andra silverprodukter än det kolloidala silver med styrkan 10 ppm som saluförs i Sverige.

Läs gärna mer om kolloidalt silver här: http://www.svaradoktorn.se/425558358

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?