19. sep, 2022

Öppet brev till professor Caroline Graff - och Hjärnfonden

Redan för några år sedan hade jag en kommunikation med Hjärnfonden. Svaren jag fick var tyvärr mest av typen ”god dag yxskaft”…

Här om dagen kom ett nytt ”tiggarbrev” från professor Caroline Graff (bild till vänster), vars relation till Hjärnfonden inte framgår av brevet. Hon skryter bara med sina akademiska meriter. I alla fall har hon en månadslön på 115 000 kr; hur mycket Hjärnfonden bidrar med berättar hon inte.

I det aktuella brevet skriver Caroline Graff: ”I dag finns ingenting som kan bota Alzheimers sjukdom – och vi har fortfarande ingen lösning på gåtan”.

Hon berättar sedan också varför man inte löst gåtan, och påstår att ”svaret egentligen inte är så svårt. Forskningen saknar pengar”.

Med andra ord påstår hon att bristen på pengar skulle vara anledningen till att man inte löst ”gåtan” med Alzheimers sjukdom! Men samtidigt säger hon också, att ”hjärnforskningen gör ständigt nya framsteg”! Jaså? Vilka framsteg då?

Sedan skriver hon: ”I dag forskar vi till exempel kring olika typer av behandling”!

Vilka behandlingar? Hon säger ju att det inte finns någon behandling!

 

Caroline Graff tycks i alla fall vara duktig på ”återanvändning” – för i min kommunikation med henne i december 2018 hittar jag exakt ordagrant de uttryck hon i dag – snart fyra år senare - använder i sitt nya ”tiggarbrev”!

Hennes påstående, att ”hjärnforskningen gör ständigt nya framsteg” klingar onekligen en smula falskt – eftersom tydligen inget hänt de senaste fyra åren, när det gäller Alzheimers sjukdom!

Men i december 2018 skickade jag henne en länk om den FRAMGÅNGSRIKA forskning på området, som fanns redan 2014. Hon valde då att helt ignorera den – och jag har än inte fått någon kommentar från henne.

Man kan tolka det som att hon inte alls är intresserad av att lösa gåtan med Alzheimers sjukdom – men är mycket intresserad av att vi skall skänka pengar till hennes egen forskning. En forskning som enligt henne själv inte löst någon gåta de senaste fyra åren!

Inte så konstigt kanske, om hon inriktar sin forskning på det som är hennes kompetensområde - ”genetisk demensforskning” – trots att Hjärnfonden i annat sammanhang erkänt att det kanske är omkring 1 % av all demens som har genetiska orsaker. Kanske vore det en god idé att titta på de övriga 99 procenten (t.ex. kost och livsstil)!

Den som är genuint intresserad av vad Hjärnfonden och Caroline Graff sysslar med, kan ta del av min text från den 12 december 2018 på följande länk.

 

http://www.svaradoktorn.se/427029039/6697609/posting/g%C3%A5r-hj%C3%A4rnfonden-att-p%C3%A5verka

 

 

 

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?