18. maj, 2022

Elektroniskt haveri

Ny dator - ny skrivare - problem

Om någon möjligen undrat över det långa uppehållet på denna sida, så har det en mycket trvial anledning. På grund av datorhaveri har jag varit tvungen att anskaffa ny dator - och av "marknadsskäl" blev det en Windows 10...

Som av en händelse slutade min skrivare efter åtskilliga års trogen tjänst nu också att fungera.

Alltså: Inköp av ny skrivare. Det visade sig då uppstå oanade problem med drivrutiner till skrivaren, och efter en kort tids sporadisk utskriftsfunktion (med mycket god kvalitet på både text och bilder), så slutade skrivaren helt att fungera. Tycks inte ha någon kontakt med datorn!

Svårt frustrerande att plötsligt inte kunna skriva ut en enda bokstav på papper - och den digitala skriften tycks automatiskt sugas in i "molnet" och inte kunna redigeras eller hanteras på något sätt av mig själv. Naturligtvis är detta beroende på mina bristande kunskaper - men för den som inte använt Windows efter modellen XP, så blir hela Windows 10 som en tät djungel att famla sig fram i - med kryptiska och till synes ologiska väganvisningar bakom varje buske.

Hoppas komma ut ur Windows-djungeln snart. Det finns ju onekligen en del att kommentera och skriva om i dessa dagar!

Önskar alla en fin sommar - som väl nu äntligen måste komma snart!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?