2. apr, 2022

Ytterligare ett onödigt dödsfall?

År 2014 fick jag min cancerdiagnos. Läkarna förklarade att min enda chans att överleva mer än några månader var att genomgå ett mycket brutalt och allvarligt handikappande kirurgiskt ingrepp.

Lyckligtvis var jag redan då rätt väl påläst om sambandet kost-hälsa, och inför ett akut dödshot fick jag förstås en dramatiskt höjd motivation att lära mig mer om just cancer.

Jag blev då närmast chockad över att sambandet mellan cancer och kost och livsstil var minst lika starkt som beträffande andra allvarliga sjukdomar. Den ännu större chocken – och upprördheten – drabbade mig, när jag ganska snabbt förstod att den traditionella cancervården inte på minsta sätt tycktes beakta detta.

Och den optimala chocken fick jag, när jag snart tvingades inse, att skolmedicinen under många år inte bara förnekat sambandet kost-cancer – utan aktivt förhindrat att kunskaper om detta nått ut till den kliniska verksamheten.

Redan i början av 1900-talet fanns på många håll effektiva ”kostinterventioner” och läkemedel som kunde bota cancer! Ett exempel var Laetrile, baserat på ett ämne som utvinns ur bittra aprikoskärnor (amygdalin, eller vitamin B17). Ett stort antal kliniker i USA botade tusentals cancerpatienter med detta medel, men då ingrep myndigheterna (styrda av läkemedelsindustrin), och förbjöd Laetrile. De som använde det åtalades och dömdes för ”användande av icke godkända läkemedel”!

Klinikerna i USA fick stängas (vilket väckte stora och våldsamma demonstrationer av botade cancerpatienter). Några kliniker flyttade till Mexiko, där man fortfarande kan få behandling med Laetrile.

Det groteska är, att fortfarande i dag är inställningen densamma i Sverige (och på de flesta andra håll i Västvärlden). De enda ”godkända” behandlingarna mot cancer är i princip cytostatika, strålning och kirurgi. Allt annat betraktas som kvacksalveri, och är förbjudet. Läkare som använder andra metoder riskerar att bli av med sin legitimation. Den i dagarna bortgångne svenske läkaren Erik Enby är ett sådant exempel. Han var en av de få läkarna i Sverige, som kunde bota cancer utan att använda de ”godkända” metoderna. Därför förföljdes han och kränktes in i det sista!

Ett känt fall var när han botade den Oscarsbelönade regissören Björn Runge från dennes dödliga cancer, vilket Runge själv berättade om i sitt sommarprogram 2019.

Cancer är alltså ett potentiellt dödligt tillstånd, men det förfärliga med cancer är inte att människor dör – utan att så många dör i onödan! Och det mest plågsamma är alltså vetskapen om att den konventionella sjukvården medverkar i detta – och aktivt förhindrar att cancerpatienter botas med alternativa metoder.

När jag själv drabbades, så hann jag läsa på, och vägrade därför att utsätta mig för de fruktansvärt brutala metoder läkarna föreslog – och som inte skulle ha botat mig, utan möjligen förlängt livet något. Men jag måste tyvärr alltså konstatera, att det var med läkarna som motståndare jag lyckades bli frisk!

Sedan har jag via min hemsida – och min bok ”Och cancern bara försvann” kunnat bidra till att många med ”dödlig” cancer faktiskt överlevt på samma sätt som jag. Och det gäller människor med olika former av cancer!

Nu sägs det att Sven Melander drabbats av cancer i matstrupen som slutligen blev hans död. Den formen brukar också anses närmast ”obotlig”.

Många har de senaste åren bekräftat, att de blivit av med sin cancer med hjälp av ”min metod”. Och det handlar om många olika former – t.ex. bröstcancer, prostatacancer, äggstockscancer, cancer i bukspottkörteln, hudcancer, cancer i skelettet.

Dessutom gäller det en kvinna, som drabbats av samma cancerform som Sven Melander – nämligen cancer i matstrupen. Läkarna förklarade att den var obotlig och snart skulle leda till hennes död, och hon började därför tillsammans med maken planera för sin begravning!

Då råkade hon hitta min hemsida, och började omedelbart med ”min metod”. Hon inköpte varje enskild ingrediens jag använt, och började ta dem precis enligt min beskrivning. Och inom några månader var tumören i matstrupen helt borta, liksom de flesta metastaser i bröstkorg och övre buk.

Efter snart tre år lever hon fortfarande med rimligt god livskvalitet – och har gott hopp om att leva länge än (hon är i 70-årsåldern).”

Jag är tveksam inför att berätta detta, när Sven Melander nyss gått bort, och inget kan ge oss tillbaka denne fantastiske man, som ingen kunde undgå att älska. Han var, som alla vet, en mycket begåvad och sympatisk människa, som under sitt liv hann ge oss många fina upplevelser och glada skratt. Både från scenen, i filmer och i TV.

Jag vill inte strö salt i såren hos anhöriga och vänner, och några kommer kanske att anklaga mig för att vilja utnyttja hans död i egna syften. Men vad skulle dessa syften vara? Hela beskrivningen av ”min metod” har funnits gratis tillgänglig på min hemsida, sedan jag startade den 2016. Jag har inte heller något företag, och jag säljer ingenting av de produkter som ingår i metoden. En del finns på ICA eller COOP eller andra matvaruaffärer – och hos hälsokostföretag.

Mitt enda syfte är att sprida information om att cancer inte behöver vara dödlig, även om läkare gör den bedömningen, samt att få människor att förstå hur avgörande kost och livsstil är för de flesta sjukdomar – inte minst cancer.

Men jag är förtvivlad över att många cancersjuka inte ens får höra talas om min metod (eller andra alternativa metoder mot cancer), utan bara får informationen från vården om de traditionella metoderna – som ofta innebär ett stort lidande – och ändå misslyckas. Så var det uppenbarligen i Sven Melanders fall.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?