21. feb, 2022

Quercetin mot cancer

Som bekant är cancer fortfarande en ”folksjukdom”. Varje dag får i Sverige nästan 300 människor en cancerdiagnos, och cancer är den vanligaste dödsorsaken för dem under 80 år.

De alternativa metoder som länge funnits för att bota eller förebygga cancer motarbetas kraftfullt av läkemedelsindustrin – liksom av myndigheter och läkare som går deras ärenden. Begripligt, eftersom cancer ger en stor del av läkemedelsbolagens vinster – men fruktansvärt med tanke på alla som plågas och dör i onödan. Många dödsfall i cancer skulle ha kunnat undvikas – med en enkel kostförändring och några kosttillskott i form av vitaminer och mineraler.

Och det händer faktiskt att läkare vägrar pröva alternativa botemedel – även när döende patienter eller deras anhöriga ber om det. Och även när det gäller beprövade och garanterat säkra metoder (som höga doser intravenöst C-vitamin).

Det kommer trots allt ändå hela tiden ny forskning – som visar att nya (eller gamla kända) medel är effektiva mot cancer. Sådan forskning tigs ihjäl, bortförklaras eller motsägs med förfalskad forskning (genomförd av läkemedelsföretag).

Ett inte helt nytt medel är Quercetin, som innehåller naturliga flavonoider (”färgämnen” i växter). Det finns nu studier, som tydligt visar dess effekt mot olika former av cancer – framför allt äggstockscancer och bröstcancer (förutom antibakteriella och antivirala effekter).

Bröstcancer förorsakar flest dödsoffer bland kvinnor (1 353 döda år 2019).

Men den dödligaste formen av de ”gynekologiska cancerformerna” är äggstockscancer. Varje år får i Sverige ca 700 kvinnor äggstockscancer – och av dem dör ca 550.

Om man känner till detta, så borde rimligtvis minsta tecken på möjliga botemedel mot dessa två cancerformer väcka stort intresse! Men eftersom Quercetin är ett enkelt kosttillskott, som inget företag kan ta patent på och med ensamrätt ta hutlöst betalt för – så tycks sjukvård och läkare inte vara särskilt intresserade! Fruktansvärt cyniskt!

Här nedan kommer en länk (på svenska) till intressanta uppgifter om Quercetin – och på den andra länken (på engelska) redovisas strikt vetenskapligt en studie, som just visar effekter på bröst- och äggstockscancer.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?