7. jan, 2022

DN:s märkliga uppfattning om ”debatt och åsikter”

(Framförd av ledarskribenten Isobel Hadley-Kamptz)

Den 12 oktober 2021 hade Isobel Hadley-Kamptz den utomordentligt dåliga smaken att oförbehållsamt göra reklam för det påstått första läkemedlet mot Malaria – något som i så fall skulle vara alldeles onödigt, eftersom det sedan länge funnits effektiva medel mot denna sjukdom (fast starka ekonomiska intressen tycks hindra att de används i tillräcklig omfattning).

I DN, den 7 januari 2022, framträder åter nämnda ledarskribent, och man kommer osökt att tänka på det kända begreppet att ”sila mygg och svälja kameler”, när man läser hennes text.

Hon blev tydligen ombedd att i Sveriges Radios P1 tala om det som hände för ett år sedan, då USA:s parlamentsbyggnad, Kapitolium, stormades av Trump-anhängare, som inte ville godkänna valresultatet (enligt den officiella uppfattningen).

Det var naturligtvis en fullständigt unik händelse i USA:s moderna historia (men inte i världen), och det kan finnas många anledningar att diskutera vad som hände vid detta tillfälle.

Men nu hade SR (för ovanlighets skull) tänkt att en Trump-anhängare skulle deltaga i debatten – och därmed s.a.s. låta båda sidor komma till tals, helt i enlighet med SR:s avtal med staten.

Att SR på detta sätt var beredd att följa sina stadgar gjorde emellertid Isobel Hadley-Kamptz våldsamt upprörd. Hon ansåg att detta var beviset för ”ett av de allvarligaste problemen som finns just nu inom journalistiken” - vilket hon menar är, att ”allting görs om till åsikter”!

I detta fall måste det betyda, att hon själv anser sig stå för fakta, och att alla som tycker något annat framför bara ”åsikter”. En inte helt okänd form av härskarteknik.

Jag vet inte i detalj vad som hände vid det aktuella tillfället vid Kapitolium, men jag skulle nog passa mig noga för att bortförklara någons uppfattning med motivet att det bara var ”åsikter”. Det skulle i så fall vara ett sätt att förhindra all seriös debatt i komplicerade sakfrågor!

Om Isobel Hadley-Kamptz har följt det som utspelats i SVT och SR i ett par år nu, så skulle hon ha haft många tillfällen att anmärka på dessa mediers brott mot sina avtal. Dag in och dag ut har man haft diskussioner och konferenser, där endast företrädare för den officiella uppfattningen om Covid-19, ”Covid-vaccinerna” och deras effekter tillåtits framträda!

Inte ens när dessa ”intervjuats” av mediernas journalister har de behövt besvara självklara frågor om ”vaccinernas” bristande effekt, eller deras förfärliga biverkningar. Både intervjuarna och de intervjuade tycks i stort sett ha varit överens om den ”officiella” versionen!

Den stora frågan har hela tiden varit hur man effektivast och snabbast skulle få alla människor att bli injicerade med de aktuella sprutorna – och nästan aldrig något om deras innehåll, och det sorgliga förhållandet att dessa varken förhindrar smitta eller hindrar att de injicerade sprider smitta.

Det finns tusentals läkare och forskare bara i Sverige, som har djupa kunskaper i ämnet – men som aldrig släpps fram. Där kan man verkligen säga, att de som framträtt från Folkhälsomyndigheten och andra ”auktoriteter” i hög grad har framfört ”åsikter” - och i mindre grad verkliga vetenskapliga fakta! Och de har nästan aldrig ifrågasatts – trots att deras ”åsikter” verkligen inte i alla delar varit vetenskapligt korrekta.

Men där har vi inte hört några klagomål från Isobel Hadley-Kamptz! I det fallet tycker hon uppenbarligen det är OK att utan opposition framföra ”åsikter” - eftersom dessa sammanfaller med hennes egna (så vitt jag förstår).

På följande länk finns min reaktion på den ovan nämnda artikeln av Isobel Hadley-Kamptz i ”vaccinfrågan” den 12 oktober.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?