29. nov, 2021

Från Neurosedyn till Covid-sprutan (tragiskt 60-årsjubileum)


Det tyska läkemedelsföretaget Chemie Grünenthal utvecklade för närmare 70 år sedan substansen talidomid, som framgångsrikt marknadsfördes under 60 olika produktnamn över hela världen. Företaget Astra fick licensavtalet i Sverige, där produkten gavs namnet Neurosedyn. Och 1958 ansökte man om registrering av medlet – utan att själv ha gjort några studier på säkerhet.

Godkännandet grundades i stället på studier gjorda i Tyskland (AV TILLVERKAREN!) Medlet marknadsfördes kraftfullt i Sverige som ett ”absolut säkert sömnmedel”. Det kunde utan risk förskrivas även till gravida kvinnor – vilket också gjordes, med efter hand skrämmande resultat (t.ex. barn utan både armar och ben).

Redan julen 1956 föddes i Tyskland en flicka utan öron. Hennes far arbetade på Chemie Grünenthal och hade tagit hem det ”säkra” sömnmedlet till sin gravida hustru.

Men det väckte ingen särskild uppmärksamhet, och medlet fortsatte att säljas under många olika namn. Därför var det svårt att omedelbart upptäcka sambandet mellan medlet och dramatiska missbildningar hos de barn som föddes. Tillsammans blev det minst 10 000 barn med svåra missbildningar av detta medel (varav 153 i Sverige).

Inte förrän den 27 november 1961 (alltså för ganska exakt 60 år sedan) publicerades en artikel i DN och SvD. Men då gällde varningen ”Contergan” - vilket man då inte förstod var detsamma som Neurosedyn! Och medlet användes i ytterligare flera år – med tragiska följder!

Nästa fall, där läkemedelsbranschens hänsynslösa girighet kunde ha blivit den då största medicinska katastrofen, inträffade 2009. Då lyckades man omdefiniera begreppet ”pandemi”, som tidigare innefattade ”dödlighet” till att bli en epidemi som var smittsam och spridd över flera världsdelar (oavsett ev. dödlighet).

Därmed kunde man kalla svininfluensan för pandemi – och starta en världsomfattande massvaccination. Den gav mängder av helt friska barn och ungdomar den svårt handikappande och obotliga sjukdomen narkolepsi (flera hundra bara i Sverige).

Eftersom den kände tyske läkaren Wolfgang Wodarg var ledamot både i tyska förbundsdagen och i EU-parlamentet, så lyckades han i tid stoppa detta vansinne, innan offren kunde räknas i miljoner! Det visade sig också, att svininfluensan var en ovanligt mild form av säsongsinfluensa.

Nu har man med hjälp av den ändrade definitionen av ”pandemi” emellertid lyckats skapa en global skräck för den aktuella virusinfektionen (Covid-19) – som också har ungefär samma dödlighet som en aggressiv årstidsinfluensa. Och denna skräck har gjort att människor nu närmast står i kö för att ta emot de potentiellt dödliga ”vaccinerna” - som redan har givit vaccintillverkarna många miljarder i vinst, och allvarligt skadat eller dödat mängder av människor.

Vi har alltså inte lärt oss något av historien, utan gör åter samma misstag som när det gäller Neurosedyn! Vi litar på tillverkarna – och deras egna påståenden om medlens effektivitet och säkerhet – trots att dessa sedan länge visat sig falska!
Resultatet kommer sannolikt att bli en global katastrof, som får detta med Neurosedyn att fullständigt förblekna i jämförelse!

https://www.youtube.com/watch?v=nc3nHrDEWs4

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?