5. okt, 2021

TV-intervju


Torsdagen den 9 januari 2020 kom jag till Swebb-TV:s redaktion, strax norr om Stockholm, för en intervju. Sannolikt därför att man där läst min bok ”Och cancern bara försvann”.

Boken kan sägas till största delen vara en redogörelse av min egen cancerhistoria, beskriven i detalj – inklusive autentiska utdrag ur mina sjukhusjournaler.  Det var en mardrömsresa genom ett dysfunktionellt sjukvårdssystem.

Detta att bli sminkad och placerad framför ett flertal kameror var något helt nytt för mig, och förberedelserna var minimala. Det var säkert också stressen i den situationen, som gjorde att jag lyckades ändra Professor Otto Warburgs välkända historia – och påstod att han 1931 fick Nobelpriset i litteratur. Självklart var det i ämnet medicin han fick sitt Nobelpris.

Nu har det gått mer än 1½ år sedan denna intervju, och jag har upptäckt att de flesta knappt har hört talas om den – mycket mindre sett den. Eftersom detta med cancer fortfarande är ett högst aktuellt ämne, och många har helt felaktiga uppfattningar om vad cancer är, vad som förorsakar den och hur den kan botas, så väljer jag att publicera en repris.

Som bekant är ju också ”repetition all kunskaps moder” - så möjligen kan någon som redan sett intervjun få ny kunskap genom att se den en andra gång.

Det är kanske förmätet att tro, att denna lilla video skulle kunna ha någon större opinionsbildande effekt, men jag har också svårt tro, att den kan skada – även om några har påstått det. Detta utan att ange på vilket sätt – och vad som är sakligt fel i min framställning.

Detsamma gäller min bok, som några påstått vara farlig. Någon ansåg t.o.m. att hela upplagan borde beslagtas och brännas! Även där utan att sakligt uppge någon enda detalj, som skulle vara allvarligt fel! Kanske kan någon få associationer till andra tillfällen i historien, där bokbränning förekommit. Det är knappast smickrande för dem som föreslår något sådant i dag!

Naturligtvis har det under senaste året tillkommit ny kunskap, och jag skulle kanske i dag uttryckt mig på litet annat sätt än vad jag gjorde i intervjun, och i boken. Men jag vågar ändå påstå, att mina uppgifter huvudsakligen är alldeles korrekta. Detta bekräftas också av, att jag hela tiden får besked från människor, som använt ”min metod” - och blivit cancerfria. Några efter att – precis som jag själv – blivit dödsdömda av sina läkare, och ibland varit inskrivna i palliativa team.

Att ett visst intresse finns, visas kanske av att min hemsida i dag har haft mer än 1,8 miljoner besök. Och boken säljs i sin fjärde upplaga. Den finns nu också både som e-bok och ljudbok.

Länken till intervjun kommer här:

https://swebbtv.se/w/20a1c629-1cf0-4ad5-82bf-d7dbc7a723b5

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?