30. sep, 2021

Pressen som folkbildare

I går, den 29 september 2021, upphör alla ”Covid-restriktioner” i Sverige – och en mängd självutnämnda förståsigpåare exploderade i analyser av situationen.
Den faktiska, sakliga informationen, grundad på fakta och officiell statistik, lyser som vanligt med sin frånvaro.

Sanningen är, att det virus, som förorsakar Covid-19 (SARS-CoV-2) är ungefär lika smittsamt och dödligt som ett vanligt influensavirus, som regelbundet skördar offer bland främst gamla och svaga varje höst.

Om man behandlat de sjuka på vanligt sätt, och inte drabbats av total panik, så hade det hela ”gått över” på samma sätt som de årliga influensorna. Framför allt om man satt in behandlingen tidigt, och inte väntat tills patienterna var riktigt dåliga och måste tas in på sjukhus.

Men nu blev det inte så. Några fullkomligt samvetslösa, makthungriga och giriga människor - som Bill Gates, Anthony Fauci (Chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases), Klaus Schwab (grundare av och ordförande i World Economic Forum)och Tedros Adhanom Ghebreyesus (Generaldirektör för WHO) ville annat.

Genom att på alla sätt överdriva smittsamhet och dödlighet – och effektivt förbjuda alla enkla botemedel – lyckades man på kort tid skrämma stora delar av världen från vettet. Och vettlösheten synes ha blivit bestående på många håll. Inte minst i Sverige.

I gårdagens DN (29/9 2021) har Patrik Lundberg, Robin Salomonsson, Anna Gustafsson – och självaste biståndsministern, Per Olsson Fridh – demonstrerat sin grundläggande okunnighet på området. Kanske inte så konstigt, eftersom ingen av dem så vitt jag vet är medicinskt utbildad.

Det gemensamma för dem är väl att de kan skriva läsbar svenska – och gärna gör det, samt väldigt gärna vill synas och märkas.
Patrik Lundberg förfasar sig över ”1,1 miljoner sjukdomsfall, 7 800 intensivvårdade och 14 800 avlidna”…
Och ja, det finns anledning att känna fasa, även om det kanske bara var en liten del av dessa, där Covid-19 verkligen var den primära anledningen till intensivvården och dödsfallen!

Men det som fyller mig med fasa är, att om man tidigt hade fått använda det godkända läkemedlet Ivermectin, eller Hydroxiklorokin, så hade man sannolikt kunnat undvika de allra flesta intensivvårdsfallen – och majoriteten av dödsfallen! Det är verkligen fasansfullt att tänka på.
Om man dessutom sett till att alla i de sårbara grupperna fått rejäla tillskott av C-vitamin, vitamin D3 och zink och magnesium, så hade bara det inneburit oerhört mycket färre allvarligt sjuka i Covid-19!

I stället VARNAR t.ex. Läkemedelsverket för tillskott av dessa ämnen – och påstår helt lögnaktigt att de inte hjälper mot Covid-19!
Detta kan man verkligen förfasa sig över!!

Några av skribenterna tar med viss entusiasm upp möjligheten att säga upp vårdpersonal, som inte låter sig ”vaccineras”!
I New York är man nu på väg att genomföra detta, och ersätta luckorna efter de avskedade med militär personal. Och detta sker i nådens år 2021!

George Orwells dystopiska skräckscenario i romanen ”1984” har med råge redan passerats!

Vad som händer i New York – och kanske snart i Sverige – är alltså, att de sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och annan personal, som kämpat på under hela ”pandemin” - utan ”vaccin” - och därmed erhållit ett robust immunförsvar mot det aktuella viruset, DE AVSKEDAS!

Och de ersätts av ”vaccinerade” med ett mycket skörare immunförsvar, som uppenbarligen inte skyddar varken mot smitta eller spridning av viruset. Dessutom blir det förstås människor som säkert är mindre erfarna och effektiva på jobbet än de som avskedats!

Per Olsson Fridh förirrar sig i litteraturens värld – och tolkar Torgny Lindgrens roman på ett sätt som stämmer dåligt med dagens situation.
Han beskriver Covid-19 som ”den värsta kris vi upplevt sedan andra världskriget”… Ja den har blivit det – inte på grund av virusets farlighet, utan beroende på vårt totalt galna och kontraproduktiva sätt att hantera situationen!

Sedan fortsätter han med , att vi nu lever i ”en tid då då Covid-19 på kort tid tagit sig från en lokal smitta till en global pandemi, där viktiga och livsavgörande värdekedjor har kollapsat med fattigdom och svält som konsekvens”. Ja, just det! Men inte på grund av viruset i sig, utan på samhällets fullkomligt sanslösa sätt att reagera på detta, för friska människo under 70 år från början tämligen harmlösa virus. Detta innan vi med hjälp av "vaccinerna" formligen odlat fram mer aggressiva och smittsamma mutationer av viruset!

Han konstaterar också, att ”det nu är snart femtio år sedan vi slutat rutinvaccinera barn mot tuberkulos. Vi anser sjukdomen vara borta”. Några rader senare konstaterar han: ”Tuberkulos är dock fortfarande en av de mest spridda sjukdomarna i världen; man räknar med att en tredjedel av jordens befolkning är bärare av tuberkulosbakterien.

Det går alltså knappast att utrota smittsamma sjukdomar, allra minst det virus det nu handlar om. "Utrotningen" måste ske genom att man förbättrar människors livsförhållanden, så att man kan bygga upp ett effektivt immunförsvar. Vacciner är ingen patentlösning!

Han anser också, att ”tillgången till vaccin för covid-19 i världen kan bara beskrivas som orättvis. Låginkomstländer har fortsatt en mycket låg vaccintäckning, utan nämnvärt tecken till ändring”. Rätt i sak förstås.

Men känner Per Olsson Fridh till, att i ett av världens fattigaste länder – El Salvador – har man med mycket enkla medel lyckats få ner dödstalen med mer än 50 %.
Man har gratis delat ut ”paket” innehållande:

Acetaminofen - 500 mg (febernedsättande och smärtstillande medel av typ Alvedon).
 
Vitamin C - 100 mg (alldeles för lite – borde vara minst 20 ggr mer).
 
Zink - 50 mg
 
Vitamin D3 - 2000 IE (borde vara minst det dubbla)
 
Aspirin – 100 mg (Acetylsalicylsyra; smärtstillande, antiinflammatoriskt och motverkar blodproppar)
 
Ivermectin – 6 mg (känt som effektivt botemedel och förebyggande medel mot Covid-19)

Vore kanske något för ”rika Sverige” att ta efter!

Något överdrivet påminner texterna i DN tyvärr i logik och slutsatser om den kommentar som kom i TV-programmet Aktuellt den 14 september (i ämnet klimat):


"Det har aldrig varit varmare än nu, och därför smälter glaciärerna i en rasande fart. Och blottlägger fynd från när det var varmare än nu"!


Den som är tveksam till detta med Ivermectin kan ta del av följande länk (på engelska - men med svensk text):

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?