2. sep, 2021

Godkänt och använt redan 1931

I dag tävlar myndigheter och läkare om att beskriva kolloidalt silver som både overksamt och farligt. Och man talar om att det inte är något "godkänt läkemedel". Nej, men det var det under många år. Ända fram till 1946!

Det var (och ÄR) mycket effektivt - och absolut oskadligt. Och detta var just problemet. Det var så enkelt och effektivt att det hotade läkemedelsindustrins inkomster på liknande - dyra och mindre effektiva - preparat. Därför lyckades man få bort det från marknaden, och olika syntetiska antibiotika blev ersättningen. Kolloidalt silver är effektivt mot både bakterier, virus, svamp och encelliga parasiter - medan traditionella antibiotika oftast bara är effektivt mot vissa bakteriestammar. De slår däremot ut många av våra livsviktiga tarmbakterier, och de ger ofta upphov till resistenta bakteriestammar, vilket kolloidalt silver aldrig kan göra.

Detta blev alltså ett hot mot läkemedelsindustrin - varför det måste avlägsnas - och helst förbjudas. Därför är det nu endast tillåtet att säljas som "vattenreningsmedel"! Och som sådant fungerar det perfekt. Ett par teskedar i en liter förorenat vatten gör detta bakteriefritt och drickbart på bara några minuter! Men varför skulle man rena vatten - om inte för att kunna dricka det?

Vår numera mycket kände statsepidemiolog Anders Tegnell erkände också i en telefonintervju för några år sedan, att "kolloidalt silver fungerar mot de flesta virus". Intervjun finns inspelad - men häpnadsväckande nog har Anders Tegnell ändå förnekat, att han skulle ha sagt detta. Fast samtidigt erkänner han ju också att han faktiskt sagt det - eftersom han påstår att det det skulle vara "taget ur sitt sammanhang", vilket är en ren lögn!

Myndigheternas sätt att agera - för att skydda industrin - är välbekant. Samma sak hände i USA, där medlet Laetrile (baserat på ämnet amygdalin, som finns t.ex. i bittra aprikoskärnor) på 1950-talet botade tusentals patienter från cancer! Det fanns ett avsevärt antal kliniker, som framgångsrikt använde Laetrile. Dessa förbjöds till sist!

Några av dem flydde till Mexiko, där de kunde fortsätta sin verksamhet. I Sverige fortsätter t.ex. Livsmedelsverket än i dag att kraftfullt varna också för bittra aprikoskärnor (som innehåller amygdalin). Våra myndigheter är oftast stödorganisationer till läkemedelsföretagen (inte minst till vaccintillverkarna, vilket vi nu i dessa dagar påtagligt erfar!

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?