28. jun, 2021

Folkstorm nu – och för trettio år sedan

Här om kvällen (27 juni 2021) sändes i TV 1 ett minnesprogram om den för 30 år sedan sända TV-serien ”Fräcka Fredag”. Det handlade om sex och erotik , och var för sin tid mycket utmanande för ”allmänheten”, som reagerade våldsamt. ”Moralens väktare” kastade sig över programledaren Malena Ivarsson, som så vitt jag förstår hade det vällovliga syftet att i en lättsamt form bidra med saklig information på ett område som torde vara tämligen centralt i livet för de allra flesta människor.

Det blev oerhört upprörda reaktioner – en riktig ”folkstorm”. Man krävde Malena Ivarssons omedelbara avgång – och att programserien skulle läggas ner. Anmärkningsvärt nog redan innan det första programmet sänts! Kulmen kom inför sista programmet, när det framfördes ett allvarligt bombhot mot Malena Ivarsson, så att studion under sändningen omgavs av poliser och hundar!

Jag tyckte Malena Ivarsson gjorde ett bra jobb den gången – och att det var modigt av både henne och hela redaktionen att fullfölja programserien. Situationen då, utan Internet, datorer och smartphones – och ett vad jag förstår i dag nästan gränslöst utbud av olika former av pornografiskt material på nätet – var självklart totalt annorlunda (på gott och ont).

Vad som slog mig nu var, att man i dag nog kan visa och prata om nästan allt inom området sex och erotik både i radio och TV, utan att någon ”folkstorm” uppstår. I stället har vi nu ett mycket aktuellt ämne, som blivit totalt förbjudet att behandla, ens inom ramarna för gällande yttrande- och tryckfrihets lagstiftning. Det gäller nu de s.k. ”vaccinerna” mot Covid-19. Allt på nätet eller i andra medier, som bara andas en viss tveksamhet mot ”vaccinernas” välsignelse, stoppas omedelbart. Och detta både i vanliga mainstream media och plattformar som Facebook, Twitter, Youtube och andra. Förbudet verkar totalt – och stöds av myndigheter, största delen av läkarkåren och självklart av läkemedelsindustrin – som nu tjänar miljarder på dessa ”vacciner” - medan samhället i övrigt kommer att få ta hand om dessa produkters sannolikt alldeles unikt svåra biverkningar.

Människor ur olika grupper, kändisar och andra, uppträder i dag högljutt och fördömer dessa tveksamma – och dem som bara vill ha mer information, innan de låter sig vaccineras. De anses tydligen vara farligare än vilka yrkesförbrytare eller extremt våldsamma terrorister som helst! Och vanligtvis sansade medborgare, som säger sig hävda demokratiska principer, tycks nu vara beredda till vilka frihetsbegränsande åtgärder som helst – för att få alla vaccinerade! Och krav på vetenskapliga argument viftar man bara bort!

Det här förbudet mot att offentliggöra uppgifter som strider mot en ”offentlig” uppfattning gäller för övrigt också det laddade ämnet cancer! Det blev jag själv varse, sedan jag skrivit berättelsen om hur jag själv blev fri från en enligt läkarna dödlig cancer – utan att acceptera deras brutala metoder (”Och cancern bara försvann”).

Jag fick allehanda fördömanden och påhopp – nästan alla från sådana som inte läst boken! Bara tanken att någon skulle påstå sig ha blivit av med cancer med en alternativ metod är tydligen så provocerande att man inte ens behöver se vad det handlar om. Man vet ändå att det är falska uppgifter! Särskilt pinsamt blir det sedan för ett antal läkare – som fått min bok gratis. För de har sedan inte kommit med en enda kommentar! Ingen av dem har kommit med något exempel i texten, som skulle vara sakligt fel! Ändå kan de, när jag frågar, bara säga att boken är ”ovetenskaplig”. Man häpnar!

Här får jag också anledning återkomma till Malena Ivarsson – i ett mindre smickrande sammanhang än i ”Fräcka fredag”. När jag startat min hemsida – www.svaradoktorn.se – (innan jag skrivit boken) så fick jag nämligen ett spydigt och en smula föraktfullt mail från henne, där hon frågade, om jag ville påstå, att jag visste mer om cancer än de läkare, som under många åt forskat på cancer!

Här utsatte hon alltså mig – många år senare – för litet av det hon själv blev utsatt för… Osaklig kritik från en okunnig människa, som minsann ”visste”, utan att ha tagit reda på fakta. Jag blev uppriktigt ledsen – både för egen del, men också med tanke på dem som ev. på grund av synpunkter från en ”kändis” som henne inte bryr sig om att verkligen söka fakta i målet!

Med tanke på att jag numera ofta får tacksamma meddelanden från människor, som säger sig blivit fria från dödlig cancer med hjälp av den enkla metod jag beskriver i min bok och på min hemsida, så kan det faktiskt betyda, att Malena Ivarsson i sin naiva okunskap bidragit till att någon avlidit i cancer – och som kunnat räddas, om han eller hon inte avskräckts från att läsa om min metod.

Jag vill inte påstå, att det är så, men det går inte heller att helt utesluta!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?