25. jan, 2021

Information om medel mot Covid-19

UTDRAG UR DR MERCOLAS BLOGG DEN 25 JANUARI 2021

Medan preliminära bevis tycks antyda att Ivermektin kan vara användbart i alla stadier av SARS-CoV-2-infektion, verkar dess verkliga styrka vara att förebygga.

Av 58 hälso- och sjukvårdspersonal som tog ivermektin en gång i månaden i fyra månader, fick bara fyra (6,96%) milda COVID-19-symtom under testperioden maj till augusti 2020, jämfört med 44 av 60 vårdpersonal (73,3%) bland dem som avböjde läkemedlet

I augusti 2020 lade Indiens största stat, Uttar Pradesh, ivermektin till sina rekommendationer och distribuerade läkemedlet för hemvård gratis. Delstaten Bihar började också rekommendera ivermektin, och i slutet av 2020 hade Bihar och Uttar Pradesh den lägsta och näst lägsta dödligheten under COVID-19 i hela Indien.

En WHO-sponsrad recension antyder att ivermektin kan minska COVID-19-dödligheten med så mycket som 83%

I USA kräver ”Frontline COVID-19 Critical Care Alliance” en utbredd användning av ivermektin, både som ett förebyggande medel och för behandling av alla faser av COVID-19

När det gäller behandlingen av COVID-19 har många västerländska nationer hämmats av politiseringen av medicinen. Under 2020 varnade media och många folkhälsoexperter mot användningen av hydroxiklorokin, trots att många praktiserande läkare lovordade dess förmåga att rädda patienter. Många av dem tystades genom online-censur. Vissa tappade till och med sina jobb för ”synden” att offentligt dela sina framgångar med denna medicin.

Ytterligare ett årtionden gammalt antiparasitiskt läkemedel som ger stort hopp är ivermektin, men det tystas också av vanliga medier. 

Även om ivermektin verkligen tycks vara en användbar strategi, så var snäll och förstå att det inte är min primära rekommendation. Om du ser på detta som en magisk kula, tänk igen! 

Det är mycket bättre att först optimera dina D-vitaminnivåer, som jag har diskuterat i dussintals tidigare artiklar som du lätt kan hitta på min blogg.

Kom ihåg att du behöver vitamin D för en mängd olika funktioner i din kropp, förutom att optimera ditt immunförsvar. Även om ivermektin är ett relativt säkert läkemedel, så är det fortfarande en onaturlig syntetisk kemikalie, som kan ha biverkningar. D-vitamin är däremot något som din kropp absolut kräver för optimal hälsa, varför jag skulle uppmuntra dig att först fokusera på D-vitamin.

Billig behandling ansvarig för Indiens framgång?

Om vi går tillbaka till ivermektin, så rapporterade Trial Site News att ”Tio månader in i sin kamp mot SARS-CoV-2-viruset är Indien på väg att bli en oväntad krigare i kampen mot denna globala pandemi. Även om den tätbefolkade nationen har fyra gånger så stor befolkning som USA, så har Indien mindre än hälften av USA: s COVID-dödsfall. ”

I slutet av mars 2020 tillsatte Indien hydroxiklorokin i sina nationella behandlingsriktlinjer och uppmanade läkarna att använda medlet "så tidigt som möjligt i sjukdomsförloppet." Det rekommenderades däremot inte för dem på sjukhus med svår sjukdom.

I augusti 2020 lade Indiens största stat, Uttar Pradesh, som har cirka 230 miljoner invånare, ivermektin till sina rekommendationer och distribuerade läkemedlet gratis för hemvård. Delstaten Bihar, som har 128 miljoner invånare, började också rekommendera ivermektin, och i slutet av 2020 hade Bihar och Uttar Pradesh den lägsta och näst lägsta dödligheten under COVID-19 i hela Indien.

Uttar Pradesh tog det dock ett steg längre än Bihar. De använde också ivermektin som förebyggande medel, först bland vårdpersonal och sedan bland människor som hade kommit i kontakt med personer som testats positivt.

Detta läkemedel är mycket mer meningsfullt i Indien eftersom den stora majoriteten av befolkningen där verkligen lider av parasiter, som ett resultat av den till stor del förorenade kommunala vattenförsörjningen.

Liksom hydroxiklorokin är ivermektin ett antiparasitiskt läkemedel med en väldokumenterad säkerhetsprofil och "beprövade, mycket potenta, antivirala och antiinflammatoriska egenskaper."  Det har funnits på marknaden sedan 1981 och finns på Världshälsoorganisationens lista över viktiga läkemedel. Det är också billigt, med en behandlingskostnad som är mindre än 2 dollar i länder som Indien och Bangladesh. 

Även om amerikanska FDA ännu inte har godkänt ivermektin för att förebygga eller behandla SARS-CoV-2, har studier visat att ivermektin: 

Hämmar replikering av många virus, inklusive SARS-CoV-2 och säsongsinfluensavirus. Data visar att en enda dos ivermektin dödade 99,8% av SARS-CoV-2 på 48 timmar

Hämmar inflammation genom flera vägar

Sänker viral belastning

Skyddar mot organskador

Förhindrar överföring av SARS-CoV-2 vid intag före eller efter exponering; påskyndar återhämtningen och sänker risken för sjukhusvistelse och död hos COVID-19-patienter

Länk till originalartikeln:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?