19. jan, 2021

Effektivt botemedel mot Covid-19 finns sedan länge

(Repris från 20 december 2020, med uppdatering och tillägg)

Redan i juni 2020 publicerades i en artikel i skriften ”Antiviral Research” den närmast chockerande ”nyheten” att det finns ett beprövat och godkänt läkemedel mot parasiter – som tycks helt stoppa replikeringen (”förökningen” i infekterade celler) av av SARS-CoV-2 (som förorsakar Covid-19)!

Sedan är den studie som redovisas endast ”in vitro” - men jag ser inte att man gjort vidare studier på människa, vilket minst sagt borde vara intressant i det kritiska läge vi nu befinner oss i, med officiellt skenande dödstal i det man kallar en pandemi!

Men när nu alla våra myndigheter och nästan hela läkarkåren skapat panik och talat om för oss att det absolut inte finns något som kan förebygga eller bota Covid-19 – och att vi bara kan vänta på ett vaccin - hur skulle då någon våga påstå, att det faktiskt hela tiden funnits ett effektivt och säkert botemedel!

Det skulle ju riskera att göra alla miljarder som satsats på att få fram vaccin närmast bortkastade! Det får förstås inte ske! Det skulle dels förorsaka miljardförluster för vaccintillverkarna - och dels få alla tvärsäkra ”experter” som uppträtt i radio och TV och i våra tidningar att framstå som oseriösa och farligt okunniga. Det kan självklart inte heller få ske!

OM det nu visar sig att Ivermektin faktiskt är så enastående verksamt som invitro-studierna antyder vid klinisk användning mot den aktuella smittan – ja då kommer man sannolikt att uppfinna dramatiska biverkningar och till sist förbjuda medlet. Detta var ju ungefär vad som hände med det beprövade profylaxmedlet mot malaria – Hydroxiklorokin!

Det hade använts i uppemot 70 år för gamla, unga, små barn, gravida kvinnor – utan kända allvarliga biverkningar. Men när det upptäcktes att det var verksamt mot Covid-19, så var det plötsligt mycket farligt. Och läkarna förbjöds närmast att använda medlet mot annat än vissa reumatiska tillstånd!

Ivermektin har länge använts mot infektioner av parasiter – och så vitt jag förstår befunnits vara helt riskfritt. Men snart får man säkert andra besked. Trots tidigare erfarenheter kommer det nu att heta, att det är ”oprövat och riskfyllt”!

I den aktuella rapporten kan man bl.a. läsa:

Ivermectin är ett FDA-godkänt bredspektrum-antiparasitmedel (Gonzalez Canga et al., 2008 ) som vi de senaste åren tillsammans med andra grupper har visat ha antiviral aktivitet mot ett brett spektrum av virus”.

Länk till originalrapporten finns här nedan.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011?

Numera framstår det också som alldeles övertygande att ovan nämnda Hydroxiklorokin är mycket effektivt mot det aktuella viruset - SARS-CoV-2 – men rekommendationerna från myndigheterna att inte använda detta mycket beprövade och säkra medel kvarstår!

Strikt tekniskt tycks det vara så, att hydroxiklorokin delvis genom sin svagt basiska egenskap tycks göra det svårare får virus att fästa vid cellernas yta, och om ett virus ändå lyckas ta sig in i cellens cytoplasma, så minimeras dess förmåga till replikering. Båda dessa effekter tycks kraftfullt förstärkas av zink!

Man vet också med säkerhet, att det effektivaste sättet att undvika svåra följder av SARS-CoV-2 (liksom andra infektioner) är att se till att ha ett starkt immunförsvar. Det får man framför allt genom att ge kroppen de näringsämnen den behöver – och undvika gifter.

Man kan enkelt förbättra sitt immunförsvar med tillskott av rejäla mängder C-vitamin, vitamin D3, zink, magnesium och selen. Men våra myndigheter och nästan alla läkare tycks fullkomligt livrädda för att ens ta ordet ”vitamin” i sin mun! Allt som inte är ”godkända läkemedel” betraktas som kvacksalveri!

Absolut häpnadsväckande! När det gäller C-vitamin, så finns det knappt något enskilt ämne som är så väl utrett och utforskat, och ändå kan professorer sitta i TV och påstå att detta med C-vitamin är nytt och obeprövat och att man inte vet vilka skador det kan ha!

Antingen är de närmast kriminellt okunniga om väsentliga medicinska fakta, eller så ljuger det medvetet”! Och såväl SR som SVT och våra tidningar sprider denna skrämmande desinformation vidare!

Ett annat skrämmande exempel på desinformation och spridande av lögner är när bl.a. Livsmedelverket påstår att kolloidalt silver är farligt! Medlet är uppenbart farligt för de flesta sjukdomsalstrande mikrober (bakterier, svamp, encelliga parasiter – och inte minst VIRUS!) - men helt ofarligt för människor (och andra däggdjur och högre varelser – även fiskar).

Åtskilliga tusen människor bara i Sverige har under många år använt detta alldeles utmärkta medel för att påskynda sårläkning och invärtes för att klara av olika infektionssjukdomar. Och man kan inte påvisa ett enda fall av skada!

Men genom sin allsidiga användbarhet är denna enkla produkt självklart ett hot mot läkemedelsindustrin, vars dyra och med allvarliga biverkningar behäftade produkter det i många fall kan ersätta.

Kort sagt: Läkemedelsindustrin kan via okunniga läkare och myndigheter åstadkomma stor skada på folkhälsan – och gör det dagligen! Till sin hjälp har man lika okunniga mainstream media, som frångått sin uppgift att granska den ekonomiska och politiska makten i samhället – och i stället förvandlats till dessa makters ivriga förespråkare!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?