11. jan, 2021

KOLLOIDALT SILVER

Följande är en tolkning av text på en amerikansk kommersiell sida, men om man jämför med annan information från oberoende källor, så ser jag inget avvikande. Detta förefaller vara i allt väsentligt fullkomligt korrekt information.

 

Men eftersom detta innebär ett allvarligt hot mot läkemedelsindustrin och deras dyra produkter – ofta med svåra biverkningar – så är det självklart något som är absolut förbjudet att sprida.

 

Många har under åren försökt – men effektivt tystats. Och företrädare för ”vetenskapen” har utan att skämmas ljugit hejdlöst om kolloidalt silver. Våra stora medier upprepar lögnerna, och inget annat släpps fram, så numera är ju många helt övertygade om att kolloidalt silver är både farligt och overksamt. Detta utan att man kunnat påvisa ett enda fall av allvarlig biverkan!

 

Om denna kunskap blivit allmän, så hade kanske nuvarande pandemi redan varit avklarad – eller hade aldrig uppstått! Men detta är en så orimlig tanke att ingen kan acceptera den. Och hellre än att man ens vågar pröva något så absolut ofarligt som kolloidalt silver får människor dö – och hela världens ekonomi kapsejsa! Med oöverskådliga effekter inom överskådlig tid!

 

 

 

Grundinformation om kolloidalt silver

(Ur ett amerikanskt perspektiv)

Kolloidalt silver är ett helt naturligt flytande mineraltillskott som finns i nästan alla hälsokostaffärer i Nordamerika. Det är ungefär som mineralvatten, förutom att i det här fallet är de enda mineralerna i vattnet små, submikroskopiska partiklar av rent silver.

Rent silver har i sig varit känt i tusentals år för att ha kraftfulla läkande och infektionsbekämpande egenskaper. Så när processen för framställning av kolloidalt silver upptäcktes i slutet av 1800-talet, strax efter att Edison utnyttjat elektricitet, blev det omedelbart ett populärt naturligt botemedel mot infektioner, vilket användes både lokalt på skärsår, brännskador och infektioner och invärtes som ett botemedel mot en rad olika smittsamma sjukdomar.

Många medicinska studier genomfördes på kolloidalt silver under början av 1900-talet, och ämnet användes på sjukhus och laboratorier runt om i världen, i en mängd olika former, för att bekämpa infektioner och sjukdomar. Studier som dokumenterar dess fenomenala infektionsbekämpande egenskaper beskrevs i Journal of the American Medical Association (JAMA), i den brittiska medicinska tidskriften Lancet och många andra.

Så långt tillbaka som 1919 hade Alfred Searle, författare till  The Use of Colloids in Health and Disease , skrivit: 

 

Användning av kolloidalt silver på människor har skett i ett stort antal fall med förvånansvärt framgångsrika resultat ... Det har fördelen att vara snabbt dödlig för parasiter utan giftig verkan på deras värd. Det är ganska stabilt. Det skyddar t.ex. kaniner från tio gånger den dödliga dosen av tetanus eller difteritoxin. ”

 

Hur tillverkas det?

Kolloidalt silver tillverkas genom en enkel elektrisk process som drar mikroskopiska silverpartiklar som kallas silverjoner från en större bit rent silver nedsänkt i destillerat vatten. Dessa små joniska silverpartiklar hålls i suspension i vattnet av den elektriska laddningen på varje atom. När de intas, rör sig dessa små joner av silver genom hela kroppen som alla andra joniska mineraler innan de utsöndras genom dina normala elimineringskanaler.

 

Över 100 år medicinsk historia

Den enkla processen för framställning av kolloidalt silver utvecklades strax efter att Edison utnyttjat elektricitet 1892. Det användes sedan i årtionden av läkare, i en mängd olika former och under en mängd olika varumärken, som ett naturligt antiseptiskt ämne. Men det försvann från allmän användning efter tillkomsten av receptbelagda antibiotika på 1940-talet.

I mitten av 1970-talet upplevde kolloidalt silver en dramatisk återgång i popularitet, efter att läkare upptäckte att många patogener utvecklade immunitet mot receptbelagda antibiotika, men inte mot elektriskt laddat joniskt silver. Vetenskapsförfattaren Jim Powell skrev 1978 i mars-utgåvan av Science Digest:  

 

Tack vare ögonöppnande forskning återupptäcks silver som ett under av modern medicin. Ett antibiotikum dödar kanske ett halvt dussin olika sjukdomsorganismer, men silver dödar cirka 650. Resistenta stammar utvecklas inte. Dessutom är silver praktiskt taget giftfritt. ”

 

På 1980-talet upptäckte Dr. Robert O. Becker, MD, den kända biomedicinska forskaren från Syracuse Medical University, och författare till de bästsäljande böckerna The Body Electric och Cross Currents, en tydlig korrelation mellan låga silvernivåer i kroppen, och sjukdom. Han skrev att silverbrist ofta är ansvarig för att immunsystemet fungerar felaktigt. Han sade faktiskt:

 

När jag analyserade hårprover och undersökte de inblandade mineralerna märkte jag sambandet mellan låga silvernivåer och sjukdom. Människor som hade låga silvernivåer i håranalysen var ofta sjuka. De verkade ha otaliga förkylningar, influensa, feber och olika andra sjukdomar. Jag tror att en silverbrist kan vara nyckeln till immunsystemets felaktiga funktion. ”

 

När det gäller silvers djupgående förmåga att kontrollera infektioner skrev Dr. Becker:  "Alla organismer som vi testade var känsliga för den elektriskt genererade silverjonen, inklusive några som var resistenta mot alla kända antibiotika."  När det gäller silversäkerheten skrev han: "Under inga omständigheter framkom några oönskade biverkningar av silverbehandlingen."

Kort sagt hade Dr. Becker helt enkelt återupptäckt det som redan hade varit känt i tusentals år, dvs. att silver är ett av de mest kraftfulla naturliga botemedlen mot smittämnen på jordens yta.

 

Kontrovers

När användningen av elektriskt genererat kolloidalt silver växte under 1970-, 80- och 90-talen började de stora läkemedelsföretagen se det som ett tydligt hot mot deras försäljning av receptbelagda antibiotika och började utöva ett tryck bakom kulisserna på FDA (Food and Drug Administration – ungefär Läkemedelsverket i USA) för att förbjuda det. Så 1996 offentliggjorde FDA sina avsikter i Federal Register att förbjuda kolloidalt silver. Detta framkallade en eldstorm av protester från naturliga hälsoentusiaster.

Efter en treårig utredning, där FDA inte kunde hitta några skäl att utfärda ett direkt försäljningsförbud, publicerade de sin "Final Ruling". Där sades att kolloidalt silver, som alla andra näringstillskott, kunde fortsätta att säljas receptfritt, så länge inga påståenden gjordes om läkning eller botande av sjukdom.

Om sådana påståenden gjordes skulle den sökande behöva visa att han framgångsrikt hade slutfört FDA: s stränga testförfaranden för receptfria läkemedel och hade lämnat in lämpliga ansökningar om att sälja ämnet som ett receptfritt läkemedel.

Kort sagt, de välkända infektionsbekämpningsegenskaperna för rent silver kunde inte längre listas på etiketten eller nämnas i reklam för kolloidala silverprodukter - såvida inte miljontals dollar för FDA-godkänd testning genomfördes. Under tiden kunde kolloidalt silver endast säljas som näringstillskott och inga hälsopåståenden fick göras.

Många observatörer tror att FDA helt enkelt agerat på uppdrag av de stora läkemedelsföretagen för att hindra allmänheten från att veta om de dramatiska infektionsbekämpande egenskaperna hos kolloidalt silver. Och medan Big Pharma mycket väl kan ha stått bakom hela denna skandal, så upprepade FDA i själva verket helt enkelt om kolloidalt silver vad som redan var sant för alla näringstillskott: de kan inte säljas som "medicin", som är ett "botemedel" eller "behandling" mot en specifik sjukdom. Det kan endast säljas som "kosttillskott", dvs. näringsämnen som kompletterar eller förstärker ditt dagliga matintag.

Men när nyheterna om FDA: s slutliga beslut blev mer kända ökade upprördheten bland entusiaster för ”naturlig hälsa”. Uppfattningen att FDA agerade på uppdrag av de stora läkemedelsföretagen för att begränsa användningen av kolloidalt silver, eller för att begränsa information om behandling med kolloidalt silver, ökade dramatiskt allmänhetens nyfikenhet på ämnet. Och populariteten för kolloidalt silver steg snabbt.

Industrins insiders uppskattar att det nu finns så många som 10 miljoner vanliga användare av kolloidalt silver i hela USA och Kanada, och tiotals miljoner fler i hela Europa, Asien och resten av världen. Kolloidalt silver har också blivit ett av de mest populära naturliga ämnena som används av missionärer och välgörenhetsorganisationer i utvecklingsländer, där det öppet används för att kontrollera infektioner bland de infödda fattiga, som inte har råd med dyra receptbelagda antibiotika.

 

Hur fungerar kolloidalt silver?

Forskare har funnit att kolloidalt silver fungerar mot patogener på tre kraftfulla sätt:

För det första är silver, liksom mineraliskt järn, en kraftfull syrebärare. Men till skillnad från järn, så frigör silver när det kommer i kontakt med en infektiös mikrob, en ”explosion” av syre, som skadar patogenens cellvägg på ungefär samma sätt som väteperoxid skulle göra.

För det andra fungerar silver som en katalysator, vilken inaktiverar det enzym som encelliga bakterier, svampar och virus använder för andning och metabolism. Och det gör det utan att skada omgivande mänskliga celler eller vävnader.

För det tredje visar helt ny forskning att när små silverpartiklar absorberas genom patogenens skadade cellvägg, fäster dessa silverpartiklar sig på patogenens DNA och förhindrar därmed att det replikeras. Ingen replikering betyder att infektionen inte längre kan spridas.

I slutändan, och på mycket kort tid, dödar silver patogenerna helt. Och ytterligare helt ny forskning från Hebreiska universitetet i Jerusalem visar att patogenerna som dödas av de små silverpartiklarna börjar läcka ut dessa partiklar i resten av kolonin och dödar andra närliggande bakterier i en pågående kedjereaktion som fortsätter tills bakteriekolonin utplånas. Forskarna gav till och med detta smeknamnet "processen för zombie".

Mot vad har kolloidalt silver använts historiskt sett?

Här är en mycket kort lista över sjukdomstillstånd mot vilka kolloidalt silver historiskt har använts, enligt historiska medicinska texter:

Acne

Allergier

Appendicit

Artrit

Böldpest

Bränner

Cancer

Candida jäst

Kolera

Kroniskt trötthetssyndrom

Förkylning

Influensa

Lunginflammation

Rosa öga

Sties och andra ögoninfektioner

Diabetes

Gonorré

Hösnuva

Herpes

Spetälska

Leukemi

Lupus

Lymfangit

Borreliainfektion

Malaria

Hjärnhinneinflammation

Reumatism

Revorm

Scharlakansfeber

Öroninfektioner

Tand- och tandköttsinfektioner

Öm hals

Halsfluss

Bältros

Hudcancer

Staph-infektioner (inklusive MRSA)

Syfilis

Toxemi

Trenchfot

Vissa virus, virala vårtor och magsår

Läs mer

Ovanstående lista är nödvändigtvis kort. För att lära dig mer om hur människor har använt kolloidalt silver under de senaste hundra åren och uppnå förvånande resultat mot envisa infektioner och hälsotillstånd, se följande:

Vittnesmål - För att upptäcka hur tusentals människor använder kolloidalt silver för att läka infektioner och sjukdomar av en förvånansvärt stor variation, se sidan Vittnesmål om kolloidalt silver .

Artiklar - För att bläddra igenom över 440 artiklar om läkande och infektionsbekämpande egenskaper hos kolloidalt silver, se sidan Artiklar / Blogginlägg .

Kliniska studier - För att se över 100 kliniska studier, vitböcker och forskningsrapporter om kolloidalt silver och andra former av antimikrobiellt silver, se sidan Kliniska studier .

Expertcitat - För att lära dig vad experterna säger om läkande och infektionsbekämpande fördelar med kolloidalt silver, se sidan Expertcitat .

Instruktionsvideor - Om du vill titta på korta videor som visar hur människor skapar och använder kolloidalt silver för en mängd olika ändamål, se sidan Hur man gör videor .

Övriga infokällor - För ytterligare omfattande information om användningen av kolloidalt silver, se sidan Bästa informationskällor .

Hur används kolloidalt silver?

Vanliga användare av kolloidalt silver intar oftast kolloidalt silver oralt. Men det kan också sprutas utvändigt på sår, skrap- eller brännskador.

Som ett dagligt mineraltillskott intar miljontals amerikaner oralt vad som helst från en matsked till en uns (ca 25 gram) om dagen (beroende på ålder och kroppsvikt) av en standardkoncentration på 10 PPM kolloidalt silver.

Andra använder det bara när de är sjuka eller känner sig särskilt trötta. Människor har varit kända för att ta så många som en till fem uns om dagen (eller ibland ännu mer) av en standardkoncentration på 10 PPM under mycket korta perioder, t.ex. en vecka eller två. Baserat på tiotusentals anekdotiska berättelser hävdar användare att det i allmänhet kommer att bota en mild till måttlig infektion på bara några dagar, medan allvarligare infektioner kan ta längre tid.

Många människor lägger flera droppar kolloidalt silver direkt i ögonen för att hjälpa till att bota ögoninfektioner som ”Pink Eye”, ofta under en enda eftermiddag. Och många fler använder den i en sprayflaska för att eliminera ont i halsen. Några sköljer helt enkelt vätskan runt i munnen för att förhindra eller eliminera caries och tandköttsinfektioner. Andra har kunnat placera en droppe eller två i öronen för att eliminera öroninfektioner nästan över natten.

I enlighet med FDA-riktlinjer är det mycket viktigt att notera att det inte finns några bevis för kolloidalt silvers säkerhet eller effekt när det används på ett sådant sätt, eftersom det aldrig har tagit sig igenom FDA: s rigorösa testförfaranden för försäljning som receptfria. läkemedel. Ändå, baserat på tusentals tusentals anekdotiska berättelse, verkar det fungera, och helt fantastiskt bra!

Experter varnar för att det är mycket viktigt att inte fortsätta att ta kolloidalt silver i höga doser under långa perioder, eftersom det är möjligt att långvarig användning av alltför höga doser så småningom kan överväldiga leverns och njurarnas förmåga att utsöndra överflödigt silver, vilket kan i sin tur leda till silveravsättning i vävnader, organ och hud.

Detta kan i sin tur resultera i ett extremt sällsynt kosmetiskt hudtillstånd som kallas  argyria , där huden blir grå eller till och med blåaktig på grund av silveravlagringar. (Rådgör alltid med en licensierad och skicklig vårdpersonal för allvarliga hälsotillstånd.)

För att lära dig mer om kolloidal silverdosering, se till att få en kopia av Colloidal Silver Safe Dosage Repor t, som är GRATIS via e-post, och som hjälper dig att beräkna den maximala säkra doseringsnivån du kan ta dagligen under en livstid, baserat på din kroppsvikt och PPM (dvs. koncentration) av den kolloidala silverprodukten du använder.

På semester?   Användare av kolloidalt silver säger att du alltid bör ta kolloidalt silver när du är på semester. När allt kommer omkring har rent silver använts i tusentals år, av en mängd olika kulturer, för att förhindra att vatten blir bakteriellt förorenat. De romerska legionerna sägs till exempel ha placerat silvermynt i sina vattenbehållare under långa vandringar i strid för att förhindra spridning av bakterier i vattenförsörjningen.

Många studier har visat att mycket små mängder av elektriskt laddade silverjoner som injiceras mekaniskt i stadens vattenledningsnät är effektivt för att hålla nivåer av tarmbakterier och andra bakteriella föroreningar under kontroll. Och silver används i hela Mexiko och andra latinamerikanska länder för att desinficera och/eller sanera den lokala dricksvattentillförseln. Det har till och med använts för att desinficera vatten av NASA i deras rymdfärja - och av det ryska rymdprogrammet på deras bemannade rymdflygningar.

På grund av detta använder många resenärer kolloidalt silver för att hålla dricksvatten fritt från skadlig bakteriekontaminering, när de är på semester. Andra använder det i sina nödvattenlagringsprogram för samma ändamål. Användare hävdar ofta att tillsättning av en eller två uns kolloidalt silver per gallon (ca 7 ml kolloidalt silver per liter vatten) är allt som behövs för att hålla dricksvattnet från att bli bakteriellt förorenat eller för att döda befintlig bakteriekontaminering.

Dessutom använder många kolloidalt silver för att ge ett så snabbt och effektivt motgift som möjligt mot matförgiftning, både hemma och när de är på resa. Vissa användare föreslår att man vid fall av matförgiftning tar ett uns (ca 27 ml) kolloidalt silver var 10: e minut i flera timmar tills symtomen avtar. Kryssningsälskare säger att kolloidalt silver kan vara deras viktigaste "måste ta med"-produkt!

(Vi påminner läsarna om att det enligt FDA-riktlinjer inte finns några bevis för silvrets säkerhet eller effekt när de används på ett sådant sätt, eftersom det aldrig har tagit sig igenom FDA: s strikta testförfaranden för försäljning som ett receptfritt läkemedel. Du bör alltid kontakta omedelbart en licensierad och skicklig vårdpersonal för allvarliga hälsotillstånd.)

Är kolloidalt silver säkert att använda?

Det är viktigt att förstå att när Dartmouth University-forskarna studerade silver för att avgöra om det var säkert eller giftigt hos människor, så drog de slutsatsen:

Spårmängder silver finns i kropparna hos alla människor och djur. Vi tar normalt mellan 70 och 88 mikrogram silver om dagen, hälften av den mängden från vår kost. Människor har dock utvecklats med effektiva metoder för att hantera det intaget. Över 99 procent utsöndras lätt från kroppen. 

Är silver skadligt för människor? 

Till skillnad från andra metaller som bly och kvicksilver är silver inte giftigt för människor och är inte känt för att orsaka cancer, reproduktions- eller neurologiska skador eller andra kroniska biverkningar. ”

- Dartmouth University Toxic Metals Research Program

Eller som Dr. Herbert Slavin, MD, chef för Institute of Advanced Medicine i Lauderhill Florida har uttryckt det,

"Få saker i livet är lika kristallklara som det faktum att silver är helt säkert när det används inom normala gränser ... Joniskt silver är helt giftfritt för kroppen

Och som doktor Jeffrey Blumer, doktor, chef för Center for Drug Research och tidigare chef för Greater Cleveland Poison Control Center, har sagt:

Vanliga ämnen som bordssalt och aspirin är ofarliga vid normal användning, men överdrivna intag kan bli giftigt och till och med livshotande. Med normalt ansvarsfullt bruk är silvertillskott helt ofarliga för människor . ”

Som Byron Richards, CCN (Board Certified Clinical Nutritionist, chartermedlem i International Association of Clinical Nutritionists, har uttalat,

"... de antibiotiska egenskaperna hos silver är ganska potenta - och risken för människors hälsa när det gäller toxicitet är försumbar. [Silver har ] en mycket bättre risk / nytta-profil än vanliga antibiotika . ”

Och som Dr. Ron Leavitt, doktorsexamen, professor i mikrobiologi vid Brigham Young University säger, angående sina egna kliniska studier av kolloidalt silver:

"Uppgifterna tyder på att med den låga toxiciteten i samband med kolloidalt silver i allmänhet och brett spektrum av antimikrobiell aktivitet av detta kolloidala silverpreparat, kan detta preparat användas effektivt som ett alternativ till antibiotika . ”

Naturligtvis är inget ämne på jordens yta helt säkert om det missbrukas . Även vanliga näringstillskott kan vara skadliga när de används utanför sunt förnuft. Till exempel:

Missbruk av järntillskott kan under långa perioder leda till levercirros och hjärtsvikt.

Missbruk av kalcium under långa tidsperioder kan leda till njursvikt, förkalkning av mjukvävnad i kroppen, celltoxicitet och nedsatt immunfunktion.

Missbruk av vitamin A under långa perioder kan leda till muskelsmärta, trötthet, irritabilitet, depression, schizofreni, feber, leverskador och anemi.

Missbruk av selen under långa tidsperioder kan leda till skador på nervsystemet.

Ingen av dessa biverkningar motiverar att man skall vara rädd för att använda nämnda ämnen. Varför? Eftersom nyckelfrasen i var och en är "missbruk". När de används på ett ansvarsfullt och måttligt sätt är dessa ämnen inte bara godartade utan är extremt fördelaktiga för människors hälsa och välbefinnande. Men när de ges i dramatiska överskott kan de orsaka potentiellt allvarliga hälsokonsekvenser, om det fortsätter under långa perioder.

Det är exakt detsamma med kolloidalt silver. Om du använder det med måtta och med sunt förnuft anses det i allmänhet vara helt ofarligt. Tusentals erfarenhetskonton (och tiotals miljoner flaskor kolloidalt silver som säljs årligen, över hela världen) visar att du kan använda det regelbundet dagligen om du väljer det i små dagliga mängder.

Eller så kan du använda det från tid till annan strikt "efter behov" i något större mängder. Men vad du inte kan göra är att använda kolloidalt silver i extremt stora mängder varenda dag, i månader och år. Varför? Eftersom liksom alla andra vitaminer, mineraler, örter eller naturliga ämnen, kan sådan missbruk resultera i problem snarare än fördelar.

Återigen, om du inte redan har gjort det, se till att få en kopia av Colloidal Silver Safe Dosage Report , som är GRATIS via e-post, och som hjälper dig att beräkna den maximala säkra doseringsnivån du kan ta dagligen under en livstid, baserat på din kroppsvikt och ppm (dvs. koncentration) av den kolloidala silverprodukten du använder.

 

Var kan kolloidalt silver hittas?

Kolloidalt silver finns allmänt tillgängligt via hälsokostbutiker och på internet. Det finns bokstavligen tusentals leverantörer över hela USA och Kanada som erbjuder en mängd olika kolloidala silverprodukter för cirka 20 till 30 dollar för en liten flaska på fyra uns.

Tyvärr är det ganska dyrt när man tänker på hur snabbt en liten flaska på fyra uns kan användas. När man till exempel bekämpar en aktiv infektion tar vissa människor fyra uns kolloidalt silver - eller mer - per dag under korta perioder tills infektionen avtar! 

Slutsatsen:  I tusentals år har silver erkänts som en av naturens mest kraftfulla naturliga skydd mot smittämnen. Och idag är kolloidalt silver ett av de mest populära näringstillskotten i världen.

Dessutom, om aktuell medicinsk forskning om kolloidalt silver fortsätter att visa hur effektivt det är mot läkemedelsresistenta patogener, kan det mycket väl visa sig vara en viktig del av lösningen på dagens skrämmande smittsamma kris där flera läkemedelsresistenta patogener helt enkelt svarar inte längre på traditionella receptbelagda antibiotika.

Faktum är att nya kliniska studier har visat att kolloidalt silver är effektivt mot ett häpnadsväckande utbud av läkemedelsresistenta superpatogener, inklusive MRSA och många andra.

 

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?