11. dec, 2020

Om konspirationsteorier

Långt tillbaka i historiens gryning, men när man ändå hade börjat tro på världens och människans skapare i form av en Gud, så trodde man att det var denna Gud som placerat det lilla krypet i kvinnans mage – det som sedan växte och så småningom trängde sig ut i form av ett människobarn.

När till sist några nyfikna och insiktsfulla forskare lyckats ta reda på hur det egentligen förhöll sig, att graviditeten hade ett visst samband med vad kvinnan hade haft för sig tillsammans med en man – då blev prästerna rasande. Skulle detta fantastiska med ett barns födelse bero på något så primitivt och djuriskt som sexuell aktivitet!

Nej! Uteslutet! Detta var sannerligen Guds verk, det måste alla begripa! Att påstå något annat var hädelse och trots mot Gud! En förfärande konspirationsteori, om man så vill, en missuppfattning som måste motarbetas med alla medel! Och kyrkan hade medel, inte minst hot om evig plåga i helvetet!

I dag frodas andra konspirationsteorier – som t.ex. att man kan stärka sitt immunförsvar genom att äta rätt och se till att få i sig de vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror som krävs för god hälsa och ett välfungerande immunförsvar.

Vilken avskyvärd vidskepelse! Det måste ju alla förstå, att det bara är mediciner som kan hålla oss friska och bota sjukdom! Något annat vore en skymf mot den heliga läkemedelsindustrin!

Guds utsända på jorden, professor Agnes Wold, blir väldigt upprörd över sådana konspirationsteorier, och hon förkunnar med kraften av sin professorstjänst att något sådant är absolut omöjligt. Gud har från början skapat det immunförsvar vi har, och det kan vi inte på något sätt påverka. Det är sannerligen en hädelse och förakt mot vår Skapare att påstå något annat!

En annan konspirationsteori är att vacciner skulle kunna vara skadliga. Självklart kan det inte vara så! Vacciner är en Guds gåva till mänskligheten – som han låtit skapas av skickliga medicinska forskare.

När amerikanska armén under Kuwaitkriget (1990 – 1991) lät vaccinera 500 000 av sina soldater med ett vaccin mot Anthrax (mjältbrand), så avled 11 000 av dem som fått vaccinet ganska omgående, och 100 000 blev handikappade för livet.

Men detta var förstås en tillfällighet. Dessa unga och friska soldater (kvinnor och män) skulle förstås ändå ha avlidit eller blivit handikappade just då. Att de alla avled eller blev allvarligt skadade just efter vaccinationen var förstås en ren tillfällighet!

Att påstå att det berodde på vaccinet är förstås en av dessa spridda konspirationsteorier som vaccinmotståndare älskar att sprida! Sådant borde förstås vara straffbart! Självklart är alla vacciner säkra och effektiva! De har ju tagits fram och testats noggrant av läkemedelsindustrins framstående vetenskapsmän – som självklart aldrig skulle släppa fram en produkt som inte var absolut säker!

Det är dags att samhället på allvar ingriper mot sådana skadliga myter! SVT har med stort allvar tagit på sig den uppgiften – med serien ”Vaccinkrigarna”. Visserligen med falskhet och lögner och under förklädnad – men självklart måste här ändamålet helga medlen. All tveksamhet mot vacciner måste undanröjas. Då kan man inte ta hänsyn till sådant som moral och pressetiska regler! Nej, all heder till SVT som effektivt krossar de stackars människor som låtit sig förledas av något så löjligt som egna och andras konkreta erfarenheter!

De måste till varje pris oskadliggöras! Och Tage Danielssons känslosamma devis om att ”Utan tvivel är man inte riktigt klok” måste vi försöka glömma!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?