4. dec, 2020

Nytt svar från Livsmedelsverket - som inte uppfattat någon fråga

Efter att ha varit oerhört frustrerad över den strategi man i Sverige använder mot coronapandemin, så skrev jag till de myndigheter jag trodde var ansvariga.

Då jag inte fick något meningsfullt svar från Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket eller Socialstyrelsen – som samtliga förklarade att de inte hade något ansvar för den svenska folkhälsan – vände jag mig till Livsmedelsverket. Därifrån fick jag ett svar – men jag tyckte det var ofullständigt och inte gav svar på det viktigaste. Därför skrev jag ett nytt brev – där jag formulerade min viktigaste frågeställning så här:

Varför är man helt inriktad på teknikaliteter beträffande smittans spridning - medan ingenting nämns om det helt centrala, att göra människor mindre mottagliga för smittan genom att ge dem ett bättre immunförsvar?

Och varför nämner man aldrig något om de enkla, billiga och lätt administrerade medel som finns i det avseendet?

Jag vill påstå att det faktiskt var två mycket tydliga frågor. Men tydligen uppfattade man inte på Livsmedelsverket någon av dem, för deras svar ser ut såhär:

 ”Hej,

tack så mycket för alla dina synpunkter.

Här i "Fråga oss" svarar vi på direkta frågor från bland annat konsumenter. Eftersom jag inte kan se några frågor i ditt mejl så har jag inte heller något mer svar än detta att ge.

Vänliga hälsningar

Ingela

Fråga oss, Livsmedelsverket

Om du har ytterligare frågor använd dig gärna av vårt forum "Fråga oss".  Där kan du även söka svar på din fråga, bland andra frågor som tidigare ställts till oss.

Box 622, 751 26 Uppsala

018-17 55 00

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?