26. nov, 2020

Brev till Livsmedelsverket

Bästa Livsmedelsverket!

Efter att nu ha kontaktat i tur och ordning Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och Socialstyrelsen har jag fått klara besked från samtliga dessa tre, att de INTE HAR NÅGOT ANSVAR FÖR FOLKHÄLSAN I SVERIGE!

På Livsmedelsverkets hemsida kan man läsa följande om er verksamhet:

Livsmedelsverket arbetar på regeringen och riksdagens uppdrag och i konsumenternas intresse för: säker mat och bra dricksvatten - att informationen om maten är pålitlig så ingen blir lurad - att främja bra matvanor.

Nu står alltså mitt sista hopp just till Livsmedelsverket, som enligt verksamhetsbeskrivningen åtminstone har ett övergripande ansvar för vad vi äter och dricker. Och eftersom vårt näringsintag i hög grad är det som avgör vår hälsa, så har ni självklart redan där ett mycket stort ansvar för det allmänna hälsoläget i Sverige.

Tyvärr är den skenande metabola sjukligheten (som just beror på kost och livsstil) inte precis något bevis för att ni i någon högre grad har lyckats med att få oss svenskar att äta och dricka hälsosamt.

Jag skulle tvärt om vilja påstå att era rekommendationer t.ex. av fleromättade fetter – och motsvarande varningar för hälsosamma mättade fetter - är ett stort misslyckande. Den metabola sjukligheten – med t.ex. mer än 50 % fetma i befolkningen – torde vara den absolut dominerande orsakerna till sjukdom och för tidig död, i konkurrens med iatrogena sjukdomar (sjukdomar förorsakade av läkares insatser inom skolmedicinen).

Men kanske har jag missförstått något, så att ni i själva verket har ett mycket mer vittgående ansvar. Detta kan man för övrigt också få för sig, när ni t.ex. kraftfullt varnar för det alldeles ofarliga ämnet kolloidalt silver och andra naturliga ämnen av icke farmakologisk natur – som aprikoskärnor och linfrön.

Min fråga är nu:

Har Livsmedelsverket något som helst ansvar för att agera på ett sätt som kan minska de direkta skadorna av den pågående pandemin?

Önskar att detta brev enligt gällande regelverk noteras av registrator och vill omgående ha bekräftelse på detta via e-mail.

Sven Erik Nordin

Västergrängsjö 434

82961 Gnarp

E-mailadress: sevenerik44yahoo.se

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?