21. nov, 2020

Journalistiskt haveri på DN!

I dagen DN – 20201121 – finns en omfattande artikel (tre helsidor) om den nuvarande situationen i den kinesiska staden Wuhan, där det nu aktuella coronaviruset sägs först ha upptäckts.

Rubriken är:

Nu har livet återvänt till Wuhan – staden där allt började”.

Wuhan drabbades oerhört hårt vid pandemins utbrott. Redan den 17 april 2020 hade man i staden nästan 4000 döda i Covid-19.

DN skriver nu ” Medan en andra våg av smittspridning väller in i stora delar av världen är invånarna i Wuhan i full färd med att lägga pandemin bakom sig. Människor trängs på restauranger, och nattmarknaderna är välbesökta...”

I dag har Wuhan inte haft några stora utbrott av viruset sedan i maj, när alla invånare i staden testades. Allt är öppet. Folk trängs på restauranger och nattmarknader, som säljer allt från trosor till hundar”.

Uteserveringarna är fulla av folk. Någon social distans är det inte tal om. Alla turistattraktioner är gratis året ut i Hubeiprovinsen, där Wuhan är huvudstad”.

Antalet smittade i virusets hemland Kina är sedan månader tillbaka ett fåtal om dagen, och antalet döda uppges vara sammanlagt 4634 - av en befolkning på ca 1,4 miljarder!

Jämför Sverige, med nästan exakt lika många döda – av en befolkning på ca 10 miljoner. Eller ca 250 000 döda i USA, med knappt 330 miljoner invånare.

Även med viss reservation för den kinesiska redovisningen av statistik, så talar ju dagsläget i Wuhan sitt tydliga språk!

Men efter dessa fullkomligt sensationella uppgifter – så tycks frågan om orsaken inte ens dyka upp hos DN:s Asienkorrespondent Marianne Björklund (om det nu är hon som skrivit reportaget, vilket är en aning oklart)!

Tror man att det är några magiska krafter som gjort att pandemin tycks ha avstannat i Kina – medan den sprids för fullt i andra delar av världen? En helt sanslös brist på nyfikenhet i ett ämne som berör hela världens befolkning!

Enligt uppgift ger man sedan en tid rejäla doser C-vitamin till alla invånare i Wuhan, och i några andra städer. Och i övriga Kina delar man ut C-vitamin till alla som arbetar på sjukhus och till deras familjer, samt också till alla patienter och deras familjemedlemmar!

Men vad gör läkare och myndigheter i Sverige? Jo, man varnar för höga doser av C-vitamin! Detta trots man sedan decennier känt till att just C-vitamin är väsentligt för att välfungerande immunförsvar och att C-vitamin i tillräckligt höga doser är verksamt mot nästan alla infektioner!

Om detta vitamin administreras intravenöst (via dropp) tycks det kunna bota många potentiellt dödliga tillstånd, som sepsis (blodförgiftning), cancer och även Covid-19!

Är vi alla numera – inkl. DN:s medarbetare - så totalt ”hjärntvättade” att vi inte längre ser ens det mesta uppenbara, när det gäller den pågående pandemin – utan bara går och väntar på ett vaccin, som vi inte vet varken om det fungerar eller vilka biverkningar det kan ha?

Läs gärna också på följande länk:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?