11. okt, 2020

Dr Mercolas beskrivning av mammografi

Minst sagt kände bloggaren Dr Joseph Mercola i USA tog här om dagen upp detta med den form av kvinnomisshandel man kallar mammografi.

En extremt kort sammanfattande tolkning av hans redogörelse här:

Boobs: The War on Women's Breasts" (kriget mot kvinnornas bröst) utforskar hur mammografi orsakar mer skada än nytta för många kvinnor. En av skadorna med att använda mammografi som screeningverktyg är att det ofta kan leda till överdiagnostisering och överbehandling, inklusive falskt positiva tester och onödiga biopsier. På grund av introduktionen av mammografi överdiagnostiseras bröstcancer - vilket innebär att man upptäcker tumörer som aldrig skulle leda till kliniska symtom - hos 1,3 miljoner kvinnor under en 30-årsperiod. Mammogram och på grund av deras resultat genomförda biopsier kan öka spridningen av cancer, och upp till 1 av 4 biopsier av bröstvävnad kan diagnostiseras felaktigt av patologer, med onödiga mastektomier (bortoperation av hela eller delar av bröst) som resultat. En faktor är också att mammografi använder joniserande strålning i en relativt hög dos, vilket i sig kan bidra till utvecklingen av bröstcancer. Andra potentiellt säkrare alternativ till mammografi, såsom termografi och ultraljud, är inte allmänt tillgängliga, eftersom mammografi-industrin med miljarder dollar i vinst förhindrar den omfattande användningen av dessa i alla avseenden fördelaktigare tester."

Den som är bekväm med engelska kan se hans originaltext här:

Jämför gärna med min artikel från den 8 oktober:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?