12. aug, 2020

Oskyddade frontsoldater!

Med hjälp av devisen ”repetition är all kunskaps moder” tar jag mig friheten att repetera mitt inlägg från den 30 mars i år. Jag ser ingen större anledning att korrigera texten utifrån den situation som råder i dag – mer än fyra månader senare.

”Efter kvällens program i TV (30/3) är jag nästan benägen tro, att kriget mot coronaviruset är på väg att förloras - åtminstone på kort sikt! Man fick se och höra ett antal ”experter” (inkl. statsepidemiologen Anders Tegnell). De redogjorde för oerhört sofistikerade och tekniskt avancerade metoder för testning och för att få fram läkemedel/vacciner mot coronaviruset. Stora mänskliga och ekonomiska resurser satsas nu självklart på detta.

Men hallå!! Glömde ni inte något? Vad har de som drabbas svårt av coronaviruset gemensamt?

Jo, de är ofta äldre, överviktiga, har diabetes eller andra sjukdomssymtom som högt blodtryck och sjukdomar i andningsorganen (som astma eller KOL). Många har också medicinerats med statiner som sänkt deras kolesterolvärden – och en mängd andra mediciner, som effektivt stör immunförsvaret.

Sammanfattningsvis: DE FLESTA HAR SANNOLIKT ETT NEDSATT IMMUNFÖRSVAR!

Det verkar som om den samlade vetenskapen nu tycks ha glömt att det ens finns något som kallas immunförsvar! Och att det går att påverka immunförsvaret är ställt bortom allt tvivel. Sedan får okunniga människor som Agnes Wold och andra skrika hur mycket de vill om att detta är omöjligt!

Sedan man sett och lyssnat på de oerhört engagerade och hängivna forskarna i TV, så förstår man, att varje antydan om att det kan finnas enkla och billiga sätt att förebygga och bota Covid-19 blir som ett slag i ansiktet på dem. Skulle deras mödor och kvalificerade vetenskapliga arbete vara onödigt! Så FÅR det förstås bara inte vara - och är det kanske inte heller i ett längre perspektiv!

Men just nu blir det som att påpeka för någon som desperat försöker öppna en dörr att han kämpar för att öppna den åt fel håll – och att den glider upp hur lätt som helst, om han bara trycker åt rätt håll. Den som kanske kämpat i timmar för att få upp dörren utan att lyckas blir inte glad över en sådan upplysning. Och den som påpekar för någon, som förgäves försöker starta upp sin dator, att han kanske skall sätta i kontakten i eluttaget riskerar också att bli mindre populär!

Men det som kanske upprör mig allra mest är tanken på alla de fantastiska människor som nu varje dag utför hjältedåd. De kämpar i vården för att hålla ställningarna i en närmast hopplös situation – och utsätter sig själv för livsfara genom risken att smittas av de patienter de tar hand om.

Man kan säga att de är frontsoldater i det krig mot coronaviruset som pågår!

Men VARFÖR FÅR DE INTE DET SKYDD SOM BORDE VARA SJÄLVKLART?

De får till nöds viss yttre skyddsutrustning – i den mån sådan finns. MEN DE FÅR INTE DET MEST SJÄLVKLARA, ENKLA, BILLIGA OCH NATURLIGA SKYDD SOM FINNS!

Vad jag vet får de inget som är ägnat att stärka deras immunförsvar – det som bokstavligen håller oss alla vid liv varje minut och som utgör den sista och effektivaste försvarslinjen mot fiender i form av bakterier, virus och andra patogena mikrober!

Vi skickar dessa modiga soldater direkt till fronten – utan att ge dem det skydd de självklart borde ha rätt till! Något så enkelt som rejäla tillskott av C-vitamin, D-vitamin, Omega 3 och några mineraler skulle dramatiskt minska risken för skador i detta krig! Det är fullkomligt ovärdigt i ett civiliserat land (som vi väl fortfarande anser oss vara).

Anledningen kan absolut inte vara ekonomisk, utan snarare beror det på stora brister i kunskap inom den medicinska vetenskapen. Vi får nu nästan dagligen höra företrädare för skolmedicinen högljutt framföra det helt grundlösa påståendet att t.ex. C-vitamin inte behövs i större doser än vad vi får i oss via vår vanliga kost. Vilket skämt! Ett skämt är också Socialstyrelsens rekommendationer - ett intag av 75 mg (75 tusendels gram) dagligen för vuxna!

Den mängden skyddar kanske mot skörbjugg – men den är oerhört långt ifrån den mängd som är optimal för vår hälsa. Vi behöver MINST 3 eller 4 GRAM varje dag – helst uppemot 10 gram!

Eftersom varje bok i nutrition som någonsin givits ut har uppgifter om att C-vitamin stärker vårt immunförsvar, så kan man dra slutsatsen att det är många läkare som aldrig öppnat en sådan bok. Mycket sorgligt!

Om jag vore regionpolitiker med någon makt, så skulle jag omedelbart se till, att all personal både i sjukvården och på äldreboenden och andra institutioner HELT GRATIS fick följande tilldelning:

C-vitamin -10 g/dag

Vitamin D3 - 5000 IE/dag

Omega 3 - 3 g/dag

Vitamin K2 100 mikrogram/dag

Helst också magnesium, zink och selen i lämpliga doser – liksom några matskedar kolloidalt silver för både invärtes och utvärtes bruk.

Användningen av dessa medel skulle självklart vara frivillig - och var och en skulle få information om lämplig individuell dos - beroende på kroppsvikt, näringsstatus och andra förhållanden.

Detta skulle sannolikt vara bland det mest kostnadseffektiva man kunde ta till. Och eftersom personalen inom vården är en förutsättning för att vården alls skall fungera, så borde detta att hålla dem friska vara högsta prioritet!

Verkställ!"

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?