10. jul, 2020

Enkelt sätt att skydda sig mot Covid-19

Från Dr Joseph Mercolas blogg:

Covid-19-pandemin skulle kunna klaras av på 30 dagar för en kostnad av ca 20 kr per person, helt enkelt genom att man bestämde sig för att höja nivåerna av D-vitamin hos befolkningen.

Att optimera halten av D-vitamin i kroppen minskar risken för att drabbas allvarligt av Covid-19 med 90 % - och risken att dö i sjukdomen med 96 %.

Data från 20 europeiska länder visar att sannolikheten för att att bli sjuk och dö av Covid-19 är negativt korrelerad med befolkningens genomsnittliga D-vitaminstatus. Sannolikheten närmar sig noll med D-vitaminhalter över 30 ng/ml (75 nmol/L).

Varningar om att ”överdrivet intag av D-vitamin” skulle vara farligt är missledande och ovetenskapliga, eftersom någon form av ”giftighet” aldrig har kunnat visas förrän man har blodnivåer över 200 ng/ml (500 nmol/L).

Quercitin och zink kan ytterligare minska risken för Covid-19 – liksom tidsbegränsat ätande och en regelbundet återkommande ketogen diet, eftersom det innebär minskning av insulinresistens.

Alltså kortfattat: Ju lägre halter av D-vitamin i kroppen, desto större risk för att bli allvarligt sjuk och kanske dö i Cpovid-19

Dr Mercola refererar sedan till genomförda och pågående studier som visar just detta.

Regeringarnas rekommendationer för intag av D-vitamin är i USA är 600 IE (internationella enheter) per dag – och i England 400 IE. Båda är anpassade för att erhålla en god ”benhälsa” (undvika rakitis) – men helt otillräckliga för med tanke på nuvarande pandemi.

Livsmedelsverket i Sverige rekommenderar 10 mikrogram per dag till vuxna (tio miljondels gram = 400 IE) – alltså detsamma som England. Ett fullkomligt otillräckligt råd!

En vuxen med låg nivå av D-vitamin (som ca 98 % av alla svenskar beräknas ha) måste inta 4000 IE om dagen i tre månader för att komma upp i nivån 75 nmol/L – som alltså närmast är en garanti för att undvika allvarliga följder av Cpvid-19.

De som har en allvarlig brist på D-vitamin kan ta 20 000 IE om dagen under två veckor för att snabbt komma upp i nivåer som minskar infektionsrisk.

Att inte våra myndigheter för länge sedan rekommenderat ökat intag av vitamin D3 och C-vitamin – utan i stället försöker skrämma oss från dessa vitaminer är en tragisk skandal, som förstör och förkortar livet för människor varje dag!

Det finns också andra och ganska enkla sätt att dramatiskt minska riskerna för att drabbas allvarligt av Covid-19 varav ett par redan nämnts. Det gäller periodisk ketogen kost (”strikt LCHF”) och att inte äta hela tiden – utan kanske högst 6 timmar varje dygn.

Den som vill veta mer om dessa detaljer kan gå in på följande länk:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?