8. jul, 2020

Symtomfria med Covid-19 smittar inte andra!

De som blivit testade positivt för Covid-19 men inte har några symtom smittar inte andra!

Jag upprepar: De som konstaterats ha Covid-19 men inga tydliga symtom på sjukdomen (feber, hosta, andningsproblem) SMITTAR INTE ANDRA!

Vi har länge matats med skrämmande uppgifter om det extremt smittsamma och dödliga nya coronaviruset – och även svenska myndigheter har hänvisat till WHO (Världshälsoorganisationen) när det gäller detta.

Världen har upplevt något historiskt unikt, då stora delar av samhällenas normala funktioner stängts ner. Hela branscher har totalt kollapsat (reseföretag, hotell och restauranger, turism, underhållningsföretag, idrottsklubbar etc.).

Mängder av människor har isolerats eller försatts i karantän, och tusentals äldre har utan individuell bedömning fråntagits möjligheter till botande behandling och endast fått palliativ vård – därför att man betraktat dem som ”döende” - och de har fått dö utan kontakt med sina anhöriga! Den ultimata formen av tortyr – både för de äldre och deras anhöriga!

När nu WHO har utvärderat all tillgänglig information om Covid-19, så tvingas man alltså konstatera just detta, att det knappt finns någon risk för att de utan tydliga symtom överför smittan till andra! Det betyder att miljoner människor världen över helt i onödan isolerats från sina medmänniskor och hindrats både från att utföra ett produktivt arbete och att delta i sociala aktiviteter – det som för de flesta ger livet mening.

Resultatet har blivit massarbetslöshet, ekonomisk ruin, liksom fysisk och mental ohälsa som sannolikt redan förorsakat fler dödsfall än detta virus i sig. Det har också inneburit, att många tusen operationer ställts in – och att sannolikt ett antal patienter med cancer och andra livshotande sjukdomar har avlidit eller kommer att göra det, därför att de prioriterats ner till förmån för Covid-19-patienter. Dessa hade sannolikt med korrekta insatser kunnat ta betydligt mindre tid och plats i vården – men det är en annan aspekt av den mentala härdsmälta sjukvården tycks ha drabbats av.

När nu WHO:s ”tekniska chef” för hanteringen av Covid-19 - Dr Maria Van Kerkhove – redan den 3 juli gick ut offentligt och förklarade det här förhållandet – att symtomfria Covid-19-patienter inte sprider smittan till andra – så tycker man att denna fullständigt sensationella information redan dagen efter skulle ha förekommit med krigsrubriker på alla löpsedlar världen över, eftersom den rimligtvis borde påverka den globala strategin mot den pågående pandemin.

Men vad har hänt? Hittills närmast ingenting! Dödstyst! Jag har inte sett något om detta varken i SVT, SR, Dagens Nyheter, SvD eller andra mainstream media i vårt land. Kanske kunde man ha förväntat sig att Anders Tegnell sammankallat en extra presskonferens för att informera om denna oerhört glädjande och hoppingivande nyhet!

Men denna information avslöjar förstås obevekligt Sveriges till stora delar misslyckade strategi – så vi får kanske vänta på ”nyheten” ännu en tid. Så den närmast totala nedmonteringen av alla normala ekonomiska och sociala sammanhang kommer väl att fortsätta…

Vad man gjort rätt är att man så långt möjligt isolerat dem med tydliga symtom på sjukdomen, och där kunde man kanske agerat snabbare och effektivare än man gjorde. Men att isolera även dem utan symtom har uppenbarligen varit ett misstag. Det är förstås begripligt med tanke på den bristfälliga information som funnits. Men när nu adekvat information faktiskt finns, så vore det rimligt att man snarast anpassade sitt agerande efter den nya situationen.

Tyvärr kommer kanske ansvariga myndigheter nu att på allt sätt nu misstänkliggöra informationen från WHO – den instans som man tidigare flitigt hänvisat till som absolut pålitlig. Det betyder att ”nedstängningen” av samhället kan komma att fortsätta länge än, med klart synliga och närmast katastrofala följder på alla områden – såväl ekonomiska som sociala och medicinska.

Information om det här finns på följande länkar:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?