24. jun, 2020

Medias "dubbelmoral"

I Dagens Nyheter den 23/6 hittar jag en upprörd artikel med rubriken ”Varför hindras media att granska coronapandemin”.

Naturligtvis är det skrämmande att kommuner, regioner och myndigheter medvetet bryter mot gällande lagstiftning och undanhåller uppgifter som de enligt lag är skyldiga att lämna ut. Detta är förstås ett allvarligt hot mot vår demokrati – och det verkar inte som att någon behöver stå till svars för sitt lagtrots. Men sedan termen ”tjänstefel” avskaffades för tjänstemän inom det privata näringslivet tycks tillämpningen även inom offentlig förvaltning (vid myndighetsutövning) ha fallit i glömska. Annars skulle några tjänstemän t.ex. vid Livsmedelsverket för länge sedan ha åtalats för sina uppenbara lögner på området kost – och t.ex. demoniseringen av det fullkomligt ofarliga antibakteriella och antivirala ämnet kolloidalt silver! Inte minst aktuellt i dessa coronatider!

Men när det gäller media, så blir jag nog mest upprörd över deras ”dubbelmoral”, eller vad man nu kan kalla deras paradoxala beteende. Om man delger dem vetenskapliga studier och tusenfalt bekräftade empiriska erfarenheter i medicinskt viktiga frågor, så tycks deras intresse vara absolut noll! När jag redan 2009 blev på det klara med det gigantiska bedrägeriet på kostområdet – med rekommendationer om ”fettsnål kost”, om industriellt manipulerade fröoljor, lättmargariner och andra klart hälsovådliga produkter, så fick jag oftast inte ens en bekräftelse på att man mottagit mina texter.

Och när jag med en ”alternativ metod” blev av med min enligt läkarna obotliga cancer, så var intresset snarast att framhålla skolmedicinska cancerbehandlingar och idiotförklara alla som blivit cancerfria på annat sätt. När min bok ”Och cancern bara försvann” kom ut, så var det flera journalister som blev intresserade och intervjuade mig. De förklarade att de var och en i sin tidning skulle skriva en artikel om mig och min bok. Det gjorde de också – men när deras artiklar skulle publiceras var det stopp från tidningarnas ledningar!

Ett undantag förekom - men då var en förutsättning för publicering att några ”faktarutor” fanns med, där fullständigt inkompetenta skolmedicinska ”specialister” förklarade att min metod inte kunde fungera! Mainstream media i ett nötskal

Även läkarnas fullständigt kontraproduktiva förskrivning av statiner för att sänka människors kolesterolvärden var man totalt ointresserade av – och är i stort sett fort farande! Fullkomligt häpnadsväckande!

Med andra ord är media tydligen mest intresserade av de uppgifter de INTE kan få från myndigheter och andra ”auktoriteter” - men totalt ointresserade av de vetenskapliga fakta de KAN få – från många olika källor - och som ifrågasätter dessa myndigheters och auktoriteters uppgifter. Det betyder i klartext att man frångått sin uppgift som en ”tredje statsmakt” och slutat granska myndigheternas uppgifter – för att ”bara” gnälla över att de inte får information.

Media har blivit en massiv faktor för att bevara ”status quo”, en kraft som aktivt bidrar t.ex. till att den medicinska forskningen i viktiga avseenden inte går framåt – vilket t.ex. innebär att än i dag mer än 60 svenskar varje dag dör i cancer. Detta trots att massor av miljarder under senare decennier spenderats på just cancerforskning. Media går helt enkelt den ekonomiska maktens ärenden. På det medicinska området är detta sedan länge så uppenbart att en blind borde se det!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?