15. jun, 2020

Det borglömda immunförsvaret - Big Pharmas fiende nr 1.

När jag startade min hemsida – www.svaradoktorn.se – i början av år 2016, beskrev jag i detalj vilka ingredienser jag använde för att bli fri från min cancer. Jag lyckades ju med detta, och sedan har många andra lyckats med samma sak. Jag såg det hela som ett sätt att ge kroppen de näringsämnen den behöver för att bl.a. optimera ett fungerande immunförsvar. Dessutom var flera ingredienser i sig också sedan länge kända för sina specifika ”anticancereffekter”.

Jag beskrev sedan också hela min "cancerresa" i detalj i boken "Och cancern bara försvann" (Karneval Förlag) - som också finns som ljudbok. Där finns också autentiska utdrag ur mina läkarjournaler, där det tydligt framgår att jag faktiskt hade en livshotande cancer - vilket några upprörande nog vill påstå att jag inte hade, och att jag helt enkelt ljuger!

När nu detta med det nya Coronaviruset har dykt upp och skrämt hela världen till historiska åtgärder i panikens tecken, så förundras jag över varför alla tycks ha glömt detta med vårt immunförsvar. Denna nästan magiska funktion i vår kropp är ju strängt taget det som varje minut efter vår födelse håller oss vid liv. Vi är ju hela tiden utsatta för ”fiender” i form av sjukdomsalstrande mikrober (bakterier, virus, svamp, encelliga parasiter mm) – och dessa klarar vi nästan alltid av just med hjälp av vårt immunförsvar, där faktiskt också både bakterier och virus ingår. Hela vår kropp är ju en enda vandrande koloni av kroppsegna celler, bakterier, virus och andra mikrober, som normalt lever i en sorts symbios.

Men en förutsättning för ett fungerande immunförsvar är självklart att de ingående delarna där får den ”föda” de behöver – och där ingår som absolut nödvändiga delar ett antal vitaminer, mineraler och aminosyror. Om vi får brist på dessa, så kan inte immunförsvaret fungera fullt ut – och vi blir sjuka. Men i den minst sagt kritiska situation vi nu upplever tycks läkarna och ansvariga myndigheter totalt ha glömt detta alldeles fundamentala!

Man diskuterar dagarna i ända teknikaliteter som skyddsutrustning, ”social isolering” (ett fruktansvärt ord!) och annat. Men INGEN nämner ens immunförsvaret – som beträffande vår hälsa är det verkliga fundamentet. Och detta fundament byggs alltså upp främst av vår kost – vad vi äter och dricker – men är också är beroende av negativa miljöfaktorer som gifter, strålning, stress mm.

I dag – den 15 juni 2020 – uttrycker Dr Joseph Mercola på sin blogg betydelsen av tre av de ingredienser jag alltså redan 2016 betonade, även om jag inte specificerade just vitamin K2, utan bara skrev vitamin K. Dessa tre ämnen är vitamin D3, vitamin K2 och magnesium. Jag har på sistone blivit negligerad eller föraktfullt avfärdad för min ”löjliga tro på vitaminer”. Som av en händelse är det framför allt skolmedicinskt utbildade läkare som har den uppfattningen. De torgför gärna uppfattningen att så enkla medel inte kan hjälpa mot ”en så farlig sjukdom som Covid-19”. Samma inställning mötte jag inom sjukvården, där man ansåg att något så banalt som vitaminer och kryddor aldrig skulle kunna fungera mot ”en så farlig sjukdom som cancer”. Man syftade då på mitt intag av C- och D-vitamin, samt gurkmeja och ingefära.

I dag anstränger man sig i stället för att skrämma oss för vitaminer, och utan något vetenskapligt stöd för sina åsikter. Inom skolmedicinen har man också referensvärden för t.ex. vitamin C och vitamin D3 som är fullkomligt galet låga! Det är utifrån dessa felaktiga värden man kan påstå att ”ingen i Sverige har brist på dessa vitaminer”. Det är alltså en grov lögn!

Jag vill inte påstå, att jag som medicinsk amatör skulle vara någon ”upptäckare” av att vitamin D3, vitamin K2 och mineralet magnesium ger en synergieffekt för immunförsvaret och därigenom också kan påverka Covid-19. Däremot känns det förstås väldigt bra att få det hela bekräftat av en medicinsk auktoritet. Möjligen skulle Dr Mercolas trovärdighet i någon mån kunna spilla över också på mig – vilket vore trevligt. Det är en smula frustrerande att hela tiden bli avfärdad som okunnig av sakkunskapen – med mycket svaga eller obefintliga argument!

Här kommer länken till Dr Mercolas artikel:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?