28. maj, 2020

Bill Gates - den store välgöraren?

Som många vet är ju mångmiljardären Bill Gates en stor välgörare och donator – som nu är på väg att skaffa ytterligare miljarder till sina konton, genom att sälja vacciner till hela jordens befolkning. Sannolikt kommer nuvarande Covid-19-skräck också att göra att ett sådant vaccin blir obligatoriskt i många länder. Bingo! Möjligen kan han komma att samtidigt nå ytterligare ett av sina mål – att minska jordens befolkning.

Våra värderingar har en tendens att ändras över tid. I dag hävdar de flesta i vår kulturkrets ”människors lika värde” och tycker att detta är självklart. Så är det alldeles uppenbart inte på alla håll i världen. Och vi i Sverige skall inte precis slå oss för bröstet för moralisk överlägsenhet på det här området.

År 1922 bildades i Uppsala ”Statens institut för rasbiologi”. Institutet fanns kvar till 1958, och dess uttalade målsättning var att ”erhålla en vetenskaplig grund för rashygieniska åtgärder”. Man skulle också ”meddela undervisning i rasbiologi”. Hemskheterna i samband med nazisternas utrotningsläger under andra världskriget underminerade förstås den moraliska grunden för institutet, och rasbiologi är numera en tveksam disciplin, när det gäller människor.

Men dessa idéer hann också i vårt land förorsaka många mänskliga tragedier, då man t.ex. utförde mängder av operationer på både män och kvinnor – operationer med avsikten att göra dem infertila, så att de inte kunde få barn. Många bedömdes som utvecklingsstörda, fast de inte alls var det, eftersom diagnostiseringen var ytterst tveksam. Men detta är i dag inget populärt samtalsämne.

Inom många kretsar finns fortfarande tankar om att den mänskliga rasen måste ”förädlas” och att undermåliga individer inte skall få sprida sina gener vidare genom att skaffa barn. Ibland sammanfaller sådana tankar med åsikter om att vi redan är för många på jorden och att folkmängden till varje pris måste minska. Till dem som anser det hör uppenbarligen Bill Gates, och så vitt man förstår tycks han ha använt en vaccinationskampanj i Afrika, som just gjorde kvinnorna infertila. Och när nu Bill Gates tycks satsa på en global vaccinationsrörelse, så kan det vara viktigt påpeka, att även om nästan alla naivt tror att alla vacciner är en välsignelse, så finns det mycket gott om bevis för att detta inte är fallet.

Det vaccin mot coronaviruset som inom kort kommer att presenteras är förstås framtaget i all hast - och med förväntade miljardinkomster som pådrivande kraft. Man kan på goda grunder misstänka att det inte är testat med avseende på säkerhet (vilket inga andra vacciner heller är). I värsta fall kan vaccinet bli ett större problem än det virus det skall skydda oss mot. Men i vilket fall som helst kommer det att inbringa miljarder till vaccintillverkarna – och kanske Bill Gates. Och vaccintillverkarna är sedan länge friskrivna från allt ansvar – så de tar inga ekonomiska risker. De som låter sig vaccineras tar däremot avsevärda risker - och inte enbart ekonomiska!

Och att påstå att rejäla intag av C-vitamin, D3-vitamin, Omega-3, och zink sannolikt på gruppnivå skulle vara effektivare än vaccin – och inte ha några biverkningar – det är förstås som att svära i kyrkan!

Se gärna bifogade länk – och försök att bortse från de förutfattade meningar min text kan ha skapat!

Den som ev. vill stödja min verksamhet med denna sida kan t.ex. köpa min bok - "Och cancern bara försvann" (Karneval Förlag). Den finns nu också som ljudbok. Eftersom jag enligt gängse vokabulär faktiskt uppfyller kriterierna för "fattigpensionär", så är varje krona välkommen. Om några skulle tycka ett ekonomiskt bidrag är OK, så finns möjligheten här:

Sidan är - och kommer att förbli - helt gratis, men frivilliga gåvor kan lämnas via Swish till nr 0730262198 eller till mitt bankkonto – 3021 22 82190

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?