26. maj, 2020

En annan flockimmunitet

Det pratas nu dagligen om fenomenet ”flockimmunitet” - d.v.s. den situation som uppstår när en så stor del av befolkningen är immun mot en smittsam sjukdom att smittspridningen avstannar. Beroende på smittsamhet räknar man för olika sjukdomar att det krävs mellan 20 % och upp till 95 % immunitet för att flockimmunitet skall uppstå.

Den vanliga barnsjukdomen mässlingen t.ex. är extremt smittsam, med R-talet 15, vilket betyder att varje smittad i genomsnitt smittar 15 andra. Där anser man att det krävs immunitet hos 95 % av en population för att flockimmunitet skall uppstå.

Än vet vi inte riktigt när ev. flockimmunitet mot det nu aktuella Coronaviruset uppstår – eller om det ens sker. Men troligen blir det så.

En annan ”flockimmunitet” vet vi emellertid sedan länge finns i samhället – och det handlar om immunitet mot vetenskapliga fakta. Sedan snart hundra år har vi t.ex. vetat, att socker är rena raketbränslet för alla cancerceller – framför allt via Otto Warburg, Nobelpristagaren i Medicin 1931. Men den nämnda immuniteten har effektivt förhindrat att denna kunskap etablerats inom medicinsk vetenskap. Fortfarande kan man alltså höra läkare påstå, att kosten inte har någon betydelse för en cancers utveckling.

Det förekommer till och med absurt nog att onkologer UPPMANAR cancerpatienter att äta mycket kolhydrater ”för att orka med den påfrestande behandlingen” (med strålning och/eller strålbehandling). Och de ”näringsdrycker” man serverar på sjukhusen är ofta rena sockerlösningar – med en mycket lång innehållsförteckning.

Sådan uppenbar galenskap skulle knappast tolereras inom någon annan disciplin. Om någon t.ex. förbjöd människor att klä sig varmt, när det blir riktigt kallt ute, så skulle nog en viss tveksamhet om den människans elementära kunskaper infinna sig.

Det är också sedan länge vetenskapligt bekräftat, att C-vitamin, vitamin D3 och zink är elementära ingredienser för att få ett välfungerande immunförsvar och kunna bekämpa infektioner av virus, bakterier och andra patologiska mikrober. Men där har skolmedicinens flockimmunitet också slagit till, så läkarna (de flesta) förnekar alltså detta enkla faktum. I stället tycks de nu medvetet gå in för att VARNA för dessa ämnen!

Jag har hört läkare förklara att höga doser av C-vitamin och vitamin D3 ger farliga biverkningar – men jag har inte hört något enda sådant fall beskrivas. Det finns helt enkelt inga vetenskapliga belägg för att höga intag av C-vitamin skulle innebära några skaderisker. Inte ens extremt höga doser intravenöst (50 gram eller mer per dygn) har inneburit några problem.

Men den nämnda flockimmuniteten slår till här också, och dessa enkla vetenskapliga fakta avvisas därför föraktfullt av många läkare – vilket sannolikt innebär en för tidig död för många patienter, som lätt skulle kunna botas med rejäla intag av C-vitamin.

Detsamma gäller vitamin D3. Det finns inga vetenskapliga belägg för att ens ganska höga doser (20.000 IE dagligen) skulle innebära hälsorisker (om man inte lider av den sällsynta ärftliga sjukdomen Williams syndrom). Det cirkulerar en skröna om någon som beroende på missförstånd gav en anhörig 50 000 IE dagligen under lång tid och drabbades av ”sluddrigt tal” – men det var inte livshotande, utan problemen som uppstod försvann, sedan dosen justerats.

Men, som sagt, sådana vetenskapliga fakta förhindras av faktaimmuniteten att införlivas i den medicinska kunskapsbanken. Detta är en tragedi som nästan överskuggar den traditionella flockimmunitet som gäller smittsamma sjukdomar.

Ironiskt nog beskyller skolmedicinen ofta oss som påpekar det här just för ”faktaresistens” - och då menar man att vi vägrar acceptera det som de anser vara fakta – men som ofta är resultat av forskningsfusk och ekonomiska intressens manipulationer.

Den som ev. vill stödja min verksamhet med denna sida kan t.ex. köpa min bok - "Och cancern bara försvann" (Karneval Förlag). Den finns nu också som ljudbok. Eftersom jag enligt gängse vokabulär faktiskt uppfyller kriterierna för "fattigpensionär", så är varje krona välkommen. Om några skulle tycka ett ekonomiskt bidrag är OK, så finns möjligheten här:

Sidan är - och kommer att förbli - helt gratis, men frivilliga gåvor kan lämnas via Swish till nr 0730262198 eller till mitt bankkonto – 3021 22 82190

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?