12. maj, 2020

Selen - viktigt spårämne mot cancer och coronavirus?

När jag lyckades bli fri från min cancer (vilket läkarna sa var omöjligt) gjorde jag det genom att ändra min kost till en kolhydratfattig sådan – och använde dessutom ett antal vitaminer och mineraler. Nu kan jag var och varannan dag konstatera, att nästan samtliga ingredienser jag använt också tycks vara bra för att förebygga eller bota Covid-19. En nästan overklig upplevelse! Skulle både cancer och ett coronavirus kunna angripas på samma sätt – via en bra kost? Inte alls orimligt anser jag, men tyvärr bryr sig läkarna eller våra myndigheter inte om något så banalt som vitaminer och mineraler. Det är för dem helt ointressant. Allt som inte är ”godkända läkemedel” betraktar de som kvacksalveri, farligt och odugligt.

De satsar i stället alltså på läkemedelsföretagens konstruerade kemikalier, d.v.s. molekyler som vår metabolism aldrig tidigare under evolutionen stött på – och som därför ofta uppfattas som ”fiender” av kroppen. Naturliga medel går nämligen inte att patentera och ta hutlöst betalt för. Det är därför man också ”bannlyst” något så enkelt och ofarligt som kolloidalt silver. Detta tar kål på näsan alla bakterier, virus, encelliga parasiter och andra skadliga mikrober – till skillnad mot skolmedicinens ”antibiotika”, som endast klarar av bakterier men lämnar virus opåverkade, och dessutom har besvärliga biverkningar.

Det här betyder förstås, att kolloidalt silver blir en svår konkurrent till läkemedelsbolagens produkter. Därför måste det förtalas och varnas för. Livsmedelsverket går längst, när man där utan att skämmas kallar silver en ”giftig tungmetall”. I andra sammanhang skulle sannolikt sådana uppenbara lögner leda till åtal. Men inom det medicinska området är allt som gynnar industrin tillåtet.

Ett av de ämnen jag tar tillskott av är spårämnet selen. Våra svenska jordar är extremt selenfattiga, så de flesta av oss som äter ”vanlig kost” har brist på just selen. All forskning som inte kan leda fram till patenterbara produkter och höga vinster är förstås inte så intressant – särskilt inte för läkemedelsföretagen, där de ekonomiska resurserna finns. Därför finns det inte så mycket forskning gjord på just selen. Men det finns ändå i Europa studier, som tydligt visar detta spårämnes viktiga betydelse både för immunförsvaret och för sköldkörtelns funktion. Man har också sett, att selen kan hjälpa till med att binda till sig tungmetaller och få ut dem ur kroppen

Nu har några forskare under ledning av Professor Margaret Rayman vid Universitetet i Surrey i sydöstra England tittat på just ämnet selen och hur det påverkar dem i Kina som insjuknat i Covid-19. Resultaten får anses mycket uppseendeväckande, även om det handlar om en mindre studie – 240 fall.

Det intressanta med Kina är, att det inom landets gränser finns jordar med både världens högsta och världens lägsta halter av selen. Därför finns det utmärkta möjligheter att se om de olika halterna har någon påvekran på Covid-19-patienter. Sedan tidigare vet man också, att selen har stor betydelse för hur HIV-patienters tillstånd kan utvecklas till AIDS. Högre halter av selen minskar risken för allvarliga sjukdomstillstånd hos HIV-smittade.

Professor Rayman och hennes medarbetare fann nu också, att de Covid-19-sjuka med de högsta nivåerna av selen hade störst möjlighet att tillfriskna från sjukdomen. Så var t.ex. den andel som botades nästan tre gånger så hög i staden Enshi (som har det högsta selenintaget i Kina) jämfört med genomsnittet för alla andra städer i provinsen Hubei (med lägre selenhalt).

I Heilongjiang-provinsen, där intaget av selen är bland de lägsta i världen, är dödsfallen i Covid-19 nästan fem gånger fler än genomsnittet i andra provinser.

Länk till studien här:

Om slutligen någon skulle vilja stödja min "forskningsverksamhet", så går det t.ex. att köpa min bok ”Och cancern bara försvann” (Karneval förlag) – som nu också finns som ljudbok. Det går också bra att stödja min verksamhet ekonomiskt med en gåva – genom att swisha en summa till 0730262198 eller sätta in några kronor på mitt bankkonto i Swedbank – 3021 22 82190.

Minsta gåva är välkommen! Jag ligger faktiskt under gränsen för ”fattigpensionär”!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?