6. apr, 2020

Kan experterna ha fel?

I många hundra år hade ”experterna” (d.v.s. prästerna och biskoparna i katolska kyrkan) uppfattningen att jorden var platt och att solen rörde sig över den platta jordens himmel.

När bl.a. Giordano Bruno på 1500-talet påstod att jorden inte var platt och inte var universums medelpunkt, utan att den var rund och rörde sig runt solen, så fördömdes han av kyrkan och brändes slutligen på bål för sina kätterska åsikter.

Mellan åren 1600 och 1800 förlorade sedan enbart det brittiska imperiet mer än en miljon sjömän i den dödliga sjukdomen skörbjugg.

Vintern 1535 blev Jaques Cartier infrusen med sitt fartyg i Saint Lawrencefloden i Kanada. Efter en tid hade 25 av de 110 besättningsmännen dött av skörbjugg, och de övriga var i så dåligt skick att han förstod att de alla sannolikt skulle dö i sjukdomen.

En av irokesindianerna, som höll till i närheten, kom med en brygd framställd av tujaträdets bark. Inom kort tillfrisknade alla i besättningen.

När Cartier kom hem till Frankrike och delgav de medicinskt sakkunniga inom flottan sin upplevelse, så trodde han att att problemet med skörbjugg skulle vara löst för all framtid.

Han hade fel!

De medicinska experterna förklarade, att inga ”primitiva vildar” i Canada kunde ha bättre kunskaper än dem. Därför brydde de sig inte ens om att undersöka saken. De ”visste” att skörbjugg berodde på en ”förruttnelseprocess i kroppen” och inte kunde botas med något enkelt barkavkok.

År 1747 gjorde den skotske läkaren James Lind ett bisarrt försök, där han visade att den del av en fartygsbesättning som fick citrusfrukter (= C-vitamin) samtliga överlevde, medan de som fick den vanliga skeppsdieten drabbades av skörbjugg och flera av dem avled.

Nu trodde också James Lind att problemet med skörbjugg var löst. Även han hade fel. Det medicinska etablissemanget vidhöll sin teori om en ”förruttnelseprocess i kroppen”, och det tog ytterligare 48 år innan den engelska flottan började ta med citrusfrukter på sina fartyg. Under dessa år avled förstås åtskilliga tusen sjömän – trots att ett enkelt sätt att förhindra detta fanns!

Att engelsmännen sedan medförde huvudsakligen limefrukter gav engelska sjömän under många år öknamnet ”lime-juisare”.

Alltså: JA, experter kan ha fel!

Det är litet av ett ödets ironi, att nu i dag samma vidskepliga och okunniga syn på just C-vitamin bidrar till att människor varje dag dör i onödan. Man har sedan mycket länge känt till (bl.a. via dubble Nobelpristagaren Linus Pauling) att C-vitamin är absolut väsentligt för ett fungerande immunförsvar. Det finns också mångåriga erfarenheter av att höga doser av C-vitamin intravenöst kan bota potentiell dödliga tillstånd hos människor (som sepsis och cancer).

I dag kan vi se och höra hur medicinska ”experter” förklarar att detta inte fungerar. Samtidigt får vi rapporter från olika håll i världen, att just höga doser av intravenöst administrerat C-vitamin botar dem som allvarligt drabbats av Covid-19.

Men precis som de medicinska experterna på 1700-talet vägrade att ens undersöka de erfarenheter Jaques Cartier gjort, så vägrar nu våra läkare och ansvariga myndigheter i Sverige (och på andra håll) att ens titta på de erfarenheter som nu dagligen görs av C-vitaminets närmast magiska effekter.

Som sagt var: Experter kan ha fel! Och detta tar livet av människor varje dag!

Den som vill ha fler historiska exempel på "vetenskapens tröghet" kn hitta sådana här: http://www.svaradoktorn.se/425427075

Det är många som har en del att stå till svars för, när sanningen till sist kommer fram.

För övrigt rekommenderar jag STARKT att du tar del av följande livsviktiga information av Lars Bern:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?