25. mar, 2020

Kristianstadsbladet lika dåligt informerat som Expressen

Här om dagen hade Expressen en sensationellt falsk, lögnaktig och okunnig artikel, som bl.a. innehöll närmast åtalbart förtal mot Dr Annika Dahlqvist.

Nu har Malin Lernfelt i Kristanstadsbladet kopierat Enxpressens dumheter och lagt till några egna. Vi har länge fått lära oss, att journalistkåren i hög grad uppgivit sin roll som granskare av makten – och aningslöst i stället blivit en magafon för den makt de skulle granska. När det gäller frågor om liv eller död blir detta särskilt problematiskt - särskilt förstås i nuvarande närmast katastrofala läge på grund av coronapandemin.

Alla vet (eller borde veta) att ett fungerande immunförsvar bokstavligen är livsnödvändigt varje minut, men i nuvarande situation tycks det närmast vara förbjudet att tala om detta enkla faktum. Det har länge också varit känt inom vetenskapen, att C-vitamin är nödvändigt för snart sagt varje cell i kroppen – samt att det i höga doser tycks ha närmast mirakulösa effekter och kan bota såväl cancer som andra s.k. kroniska sjukdomar.

Lika vetenskapligt väldokumenterat är att tillräckliga halter av Vitamin D3 är en förutsättning just för ett fungerande immunförsvar. Vissa okunniga (även läkare och professorer) ägnar sig nu åt att förlöjliga oss som påpekar det här. Och några har t.o.m. mage påstå, att infusionslösning av C-vitamin skulle vara FARLIGT! Fullkomligt okunnigt och vettlöst! Man har administrerat upp till 50 g (50 000 mg) per dygn utan problem!

Det som borde få några att skämmas (inkl. Malin Lernfelt) är att man nu från Kina redovisar ett kontrollerat försök, där man genom att ge patienter med den av coronavirus erhållna sjukdomen Covid-19 mellan 10 och 20 gram C-vitamin fick samtliga att tillfriskna! Jag har svårt att se hur detta skulle vara något stöd för att höga doser C-vitamin skulle vara livsfarliga.

Det skall bli spännande att se hur main stream media kommer att ljuga och slingra sig för att avfärda detta solida besked om C-vitaminets effekt!

Det finns också stöd för att kolloidalt silver är mycket verksamt mot virus – liksom mot bakterier och andra patologiska mikrober. Att man föraktfullt kallar produkten ett ”vattenreningsmedel” undanröjer inte detta faktum. Det fungerar pckså utmärkt just som vattenreningsmedel – men varför skulle man rena vatten, om inte för att kunna dricka det? Och det kan man göra, eftersom det kolloidala silvret är absolut ogiftigt för högre varelser som människan.

Så här skrev Malin Lernfelt i Kristanstadsbladet den 24/3:

Personer som smittats av coronaviruset bör ges höga doser av c-vitamin intravenöst. De bör också dricka vattenreningsprodukten kolloidalt silver outspätt fem till sex gånger om dagen. Det rekommenderar läkaren Annika Dahlqvist, ofta kallad LCHF-doktorn, på sin blogg.

Hon är en av de kvacksalvare som Expressen i häromdagen (21/3) lyfte fram i ett stort reportage om hälsogurus och bluffläkare som nu försöker tjäna sig en hacka på människors rädsla för covid-19.”

Det jag skrev till Anna Bäsén på Expressen borde nu också Malin Lernfelt läsa – för att få sin vrklighetsbild en smula korrigerad. Länk till min text här:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?