21. mar, 2020

Läkarnas vitaminskräck

Det kommer nu hela tiden fler uppgifter, som antyder att det jag kallat ”Min metod” faktiskt är helt i linje med senaste forskning – vilket kan tyckas märkligt, eftersom jag som amatör ”komponerade” metoden med dess olika ingredienser redan för några år sedan - och främst med tanke på att förebygga och bota cancer (vilket jag ju också för egen del lyckades med).

Mycket tyder på att framför allt C-vitamin och Vitamin D3 är oerhört verksamma komponenter för att förhindra och bota sjukdom – sannolikt genom att kraftfullt aktivera vårt immunförsvar. Om man dessutom kompletterar med några av de tillskott jag nämner (jod, magnesium, zink, selen mm), så kan det möjligen också vara något som minskar risken för att drabbas allvarligt av det nya coronaviruset.

Om man också använder sig av kolloidalt silver, så kan hela ”receptet” kanske vara effektivare än det vaccin mot viruset, som möjligen kan komma om något år (och säljas dyrt av det företag som har patentet!). Att min enkla metod innebär mindre biverkningar kan man åtminstone vara ganska säker på.

Tyvärr ser det ut som att hela läkarvetenskapen lider av någon sorts ”vitaminskräck” och till varje pris vill undvika adekvat dosering av just vitaminer. När det t.ex. gäller C-vitamin, så rekommenderar Livsmedelsverket för vuxna en dos på 75 mg (75 TUSENDELS GRAM!).

Den dosen förhindrar möjligen skörbjugg, men den är oerhört långt ifrån vad som är optimalt för vår hälsa. Vi behöver egentligen flera gram per dygn – och för doser upp till 30 gram (30 000 mg) tycks det inte finnas några vetenskapliga rapporter om skador. Tyvärr kan vi bara få i oss sådana doser via infusion (injektion eller dropp). Oralt – via munnen – klarar vi av kanske uppemot 10 gram, innan magen säger ifrån.

Ett problem är också att ”halveringstiden” för C-vitamin är kort, så det är inte klokt att vid enstaka tillfällen ta stora mängder. Man bör helst tillföra vitaminet i mindre doser vid flera tillfällen under dygnet.

Beträffande vitamin D3 är det ungefär lika illa. Man har hittills rekommenderat max 400 IE dagligen – vilket motsvarar ca 90 mg (90 TUSENDELS GRAM).

Numera vet man, att så små mängder knappt gör varken till eller från. För att ha någon avgörande effekt måste man upp i åtminstone 4000 IE (900 mg). Betydligt högre doser är ofarliga. Möjligen bör man komplettera med Vitamin K2, vilket bidrar till att kalcium hamnar i benstommen och inte på annat håll (eller utsöndras med urinen).

Själv har jag nu under några år tagit motsvarande ca 2 gram (2000 mg) dagligen. Vitamin D3 är till skillnad mot C-vitamin ett fettlösligt vitamin och kan därför lagras i kroppen. Därför behöver man inte kontinuerligt ta små doser, utan kan i stället med längre mellanrum inta större mängder.

De läkare och andra, som nu tar stora ord i sin mun och hånfullt avfärdar de nämna vitaminerna – liksom förstås kolloidalt silver – demonstrerar mycket tydligt sin okunnighet i elementär näringslära – och generellt om människans metabolism.

När de stundtals påstår att de som säljer nämnda produkter ”utnyttjar coronaviruset” för att tjäna pengar, så är det verkligen att ”sila mygg och svälja kameler”. De som verkligen tjänar miljarder på våra sjukdomar är de stora läkemedelsbolagen – vars ”mediciner” är en av de absolut vanligaste dödsorsakerna i Västvärlden. Visa mig någon som dött av C-vitamin, D-vitamin eller kolloidalt silver!

Men när det gäller sjukvård och sådant som handlar om liv eller död, så tycks hos de flesta sunt förnuft och logiskt tänkande försvinna som morgondimma vid solens uppgång. Oerhört tragiskt att konstatera!

Den som vill veta något mer om detta kan t.ex. gå in på följande länk:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?