15. mar, 2020

Coronaviruset blockerar logiskt tänkande

I dessa dagar blir man upprörd varje gång man läser någon av våra större tidningar eller lyssnar på radio och TV!

De flesta verkar nu på grund av coronaviruset befinna sig i någon sorts chocktillstånd, som gör att vanligt sunt förnuft inte längre fungerar, och att förmågan att ta in enkla lätt kontrollerbara fakta upphört. Detta tycks gälla såväl privatpersoner som representanter för våra myndigheter. Det senare är förstås särskilt anmärkningsvärt – och det mest oroande.

I morse hörde jag någon representant för Socialstyrelsen klaga över, att de redan för flera år sedan varnat för att regionerna (f.d. landstingen) inte skulle kunna klara av att tillhandahålla läkemedel till allmänhet och sjukhus.

Där har man förstås en poäng. Privatiseringen av apoteken var närmast en katastrof. Självklart vill inte varje enskilt apotek (som vinstdrivet företag) hela tiden ligga med lager av dyra läkemedel, som kanske efterfrågas bara några gånger per år!

Tidigare, när Sveriges alla apotek s.a.s. var ett enda ”bolag”, fanns mediciner alltid i lager. Och i varje stad med flera apotek, kunde man lätt hämta aktuellt preparat från ett närliggande apotek, om den saknades på ett av dem. Numera finns det flera apotek (i städerna), men de är ju konkurrenter, så om ett preparat saknas på ett, så kan personalen där inte ringa till en av konkurrenterna för att få fram det! I dag kan patienter som är beroende av medicin få flänga omkring på många apotek, innan de (i bästa fall) hittar det de behöver. Detta är en skandal – beroende på den närmast religiösa föreställningen om fördelarna med en fri marknad och konkurrens PÅ ALLA OMRÅDEN!

Nu var man upprörd över det här fenomenet – att det inte finns lager av medicin – när det gäller coronaviruset. Men HALLÅ! DET FINNS JU INGET LÄKEMEDEL MOT CORONAVIRUSET! Hur kan det då vara ett problem att inte lagerhållningen fungerat???

I själva verket finns det medicin mot aktuellt virus – men det är inte ”godkänt läkemedel” och får därför inte användas. Myndigheterna gör också allt de kan för att förhindra att det används. Jag tänker på kolloidalt silver, som bevisligen är verksamt mot de flesta virus – och det finns vetenskapligt stöd för att det också fungerar mot detta coronavirus!

Dessutom är ett optimalt immunförsvar hos oss alla ett skydd mot nästan all sjukdom. En första åtgärd för samhället borde alltså vara att stärka detta i befolkningen. I stället gör man nästan allt för att detta INTE skall ske. Dels propagerar Livsmedelsverket och andra för att vi skall äta ”fettsnålt”, vilket bara det är ett hinder för att få ett gott immunförsvar. Och den mat som serveras på våra sjukhus, äldreboende och skolor är oftast oerhört fettsnål (alltså kolhydratrik) - men bristfällig, när det gäller viktiga vitaminer och mineraler. Det betyder att den definitivt inte bidrar till att stärka patienternas immunförsvar.

Det som också är mycket tragiskt är, att man inom vården tycks närmast vara vettskrämda för vitaminer. Det är vetenskapligt fastställt, att C-vitamin är livsnödvändigt för varje cell i kroppen, liksom vitamin D3. Men läkarna tycks ha mycket begränsade kunskaper om detta. Livsmedelsverket rekommenderar doser av C-vitamin, vilket garanterar att man inte får skörbjugg (75 mg/dag för vuxna). Men detta är mycket långt under en optimal nivå för vår hälsa och vårt immunförsvar. Åtminstone ett par gram (2000 mg) borde alla få i sig – betydligt mer, om man är sjuk!

Detsamma gäller Vitamin D3, där man länge rekommenderat 400 IE per dag. Det är tillräckligt för att inte få rakitis (mjukt och deformerat skelett), men knappt. I själva verket är detta helt otillräckligt för ett optimalt fungerande immunförsvar. Åtminstone 4000 IE bör man få i sig dagligen. Upp till 10 000 är sannolikt riktigt bra. Och vad jag vet har man inte vid någon vetenskaplig studie funnit problem vid dosering ens på 30 000 IE. Men vid höga doser kan det vara klokt att komplettera med Vitamin K2 – vilket har med distributionen av kalcium i kroppen att göra (mycket förenklat).

Nu står vi alltså inför en pandemi av coronaviruset. För de flesta unga och friska innebär viruset sannolikt ganska lindriga symtom. Men för äldre och människor som av olika anledningar har sitt immunförsvar starkt nedsatt och redan har andra sjukdomar, så kan viruset vara livsfarligt. Ett avsevärt antal i världen har ju redan avlidit – några få även i Sverige.

I den situationen går våra myndigheter ut och i princip förbjuder användning av kolloidalt silver – och förklarar att sådant som vitaminer är värdelöst!

Vad man borde rekommendera är:

Rejäla doser av C-vitamin (5 – 10 GRAM per dag, fördelat på mindre mängder under hela dagen)

Rejäla doser Vitamin D3 (10 000 IE/dag)

Kolloidalt silver (1 dl/dag, fördelat på flera mindre doser under dagen)

Tillskott av Omega 3 – för att få en lämplig balans mellan Omega 6 – och Omega 3)

Men inget av detta är möjligt att ta patent på – och kan därför inte inbringa hutlösa inkomster för något läkemedelsbolag. Detta är sorgligt nog en viktig orsak till att man inte ser någon kraftfull reklam för de här enkla medlen.

Pengar styr det mesta. Och läkemedelsbolagen har mer pengar än de flesta. Det är nästan bara vapenindustrin som kan konkurrera.

En tanke: Vad plågar mänskligheten mest? Krig och sjukdomar! Krig är bara alltför uppenbart. Men hur många känner till, att läkemedel är en av våra absolut vanligaste dödsorsaker?

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?