7. mar, 2020

SKÄMS DN!

På nätet hittar jag i dag en upprörd artikel på Dagens Nyheter, där man är mycket indignerad över information som sprids i olika Facebookgrupper beträffande detta med det nya coronaviruset.

Det finns säkert anledning att ha synpunkter på vad som framförs i olika Facebookgruppen, men i jämförelse med den oerhört omfattande desinformation som sprids av läkemedelsföretagen – med god hjälp av svenska myndigheter och läkare – är det kanske ganska oskyldigt.

Nu skriver DN ordagrant så här: ”Coronapaniken är förstås inte hänvisad enbart till Facebookgrupper, utan ämnet diskuteras friskt i en rad grupper på Facebook, från större tjejgrupper till grupper som fokuserar på vaccinmotstånd och alternativmedicin. I den sistnämnda kategorin grupper lyfts ibland så kallat kolloidalt silver, FINFÖRDELAT SILVER I DESTILLERAT VATTEN (min markering med versaler), och vitaminer fram som botemedel mot covid-19, någonting det inte finns något som helst stöd för”.

FINFÖRDELAT SILVER I DESTILLERAT VATTEN”!

Men Herre Gud! Finns det inte en enda vettig människa på DN:s redaktion som kan göra sig besväret att verkligen ta reda på vad kolloidalt silver är!

Deras beskrivning här ligger närmast på förskolenivå, och är ungefär lika korrekt som att beskriva ett årgångsvin som ”EN FLERA ÅR GAMMAL BLANDNING AV ALKOHOL OCH DRUVSAFT”!

Betr. kolloidalt silver, så var det länge ”godkänt läkemedel” - men eftersom det inte gick att ta patent på, så ersattes det efter hand med patenterade antibiotika, som läkemedelsbolagen kunde tjäna miljarder på.

Intressant (för andra än DN) är kanske att vi numera som bekant har publikationen FASS, där alla godkända och registrerade läkemedel finns beskrivna. Men FASS har bara funnits sedan 1966. Tidigare hade varje enskilt läkemedelsföretag en egen katalog med sina produkter i. Det innebar att det kunde finnas uppemot femtio olika broschyrer för apotekspersonalen (och läkarna) att hantera. Men från 1966 finns alltså allt samlat i ett enda dokument (numera bara i digitalt format). Där finns också ”avregistrerade” läkemedel angivna. Och där kan man faktiskt hitta åtminstone fyra olika produkter, som innehåller kolloidalt silver.

AGOLEUM (0,3 % lösning)

Företag: Ellem Läkemedel AB

Avregistrerades den 23 juli 1943

ELEKTROCOLLARGOL (Injektionslösning)

Företag: Apotekarnes Droghandelsaktiebolag

Avregistrerades den 1 april 1947.

CHOLEVAL (Tabl. 0,25 och 0,5 mg)

Företag: Carl Johannsen, Stockholm.

Avregistrerades den 1 oktober 1949

KRAMEK (Tamponger för rektalt bruk)

Företag: Ferring AB

Avregistrerades den 1 januari 1974.

Kolloidalt silver i olika former var alltså en gång godkänt läkemedel – och den produkt som användes längst var Kramek – som avregistrerades först 1974.

Kolloidalt silver är oerhört effektivt mot nästan alla patologiska mikrober (bakterier, virus, amöbor, svamp, encelliga parasiter mm) – sannolikt också mot det nya coronaviruset.

Problemet är, att det är ganska lätt att tillverka och att inget företag kan ta patent på produkten. Därmed utgör medlet ett stort hot mot läkemedelsbolagens dyra – och ofta mindre effektiva – produkter. En fördel med kolloidalt silver är också, att det inte ger upphov till resistenta bakteriestammar – som nu börjar bli ett globalt hot efter överförskrivning av antibiotika.

Den som vill veta något om kolloidalt silver kan med fördel gå in på denna länk:

http://www.svaradoktorn.se/425558358

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?