6. mar, 2020

En ljuspunkt i mörkret, Dr Anders Jansson

Svenska läkare tycks oftast vara mycket följsamma gentemot myndigheter och officiella rekommendationer – vilket i regel innebär att man går läkemedelsbolagens ärenden. Därför blir man riktigt upplyft, när man i Läkartidningen nu kan läsa hur överläkare Anders Jansson vid Danderyds sjukhus använder sitt sunda förnuft och opponerar mot Folkhälsomyndighetens inkompetenta råd betr. coronaviruset! Tack för det!

Det är möjligt att detta virus för de allra flesta innebär tämligen lindriga symtom BLAND UNGA FRISKA MÄNNISKOR. Däremot kan man utgå från att redan sjuka människor med hjärt–kärlsjukdom, cancer eller generellt nedsatt immunförsvar av annan anledning löper stor risk att drabbas allvarligt – och kanske dö av detta virus.

Därför borde det rimligtvis vara en prioriterad uppgift för sjukvården att till varje pris undvika att intensivvårdspatienter, akut sjuka och människor i äldrevården undviker att smittas! I det perspektivet verkar det aningslöst och oansvarigt att låta människor som kommer från högriskområden (Iran, Italien m.fl.) vid hemkomsten direkt gå i tjänst inom sådana vårdområden!

En mycket märklig inställning och närmast obegriplig rekommendation från Folkhälsomyndighetens sida!

Att man sedan medvetet avstår från något så effektivt antivirusmedel som kolloidalt silver är lika obegripligt. Men silverprodukten är inget ”godkänt läkemedel”, kan inte patenteras och inbringar inga miljarder för något läkemedelsföretag. Därmed är det bannlyst från den officiella vården. Man gör också allt för att se till att inte människor privat använder medlet. Livsmedelsverket går allra längst, när man på sin hemsida kallar silver för ”en giftig tungmetall” och varnar för användning. Att en statlig myndighet ljuger så uppenbart är synnerligen anmärkningsvärt. Antingen går man medvetet läkemedelsbolagens ärenden, eller så är man totalt okunnig om vad kolloidalt silver är och hur det fungerar. Jag vet inte vilket alternativ som är mest upprörande.

Men – som sagt – heder åt Dr Anders Jansson, som åtminstone ger uttryck för protest mot Folkhälsomyndighetens oansvariga agerande, när det gäller rekommendationen att människor som vistats i högriskområden kan gå i tjänst direkt inom sjukvården – även där patienterna är särskilt sårbara och utsatta.

Länk till artikeln i läkartidningen: 

https://lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Fullstandigt-felaktiga-rad-till-varden-om-risker-med-coronaviruset/

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?