1. mar, 2020

Oseriös och beklämmande okunnig bedömning av mig och min metod

Jag har stor fördragsamhet med okunniga människor – särskilt alla som av myndigheter och ofantliga ekonomiska intressen (som våra läkemedelsföretag) blivit vilseledda i viktiga frågor. Jag anser mig inte heller själv ”allkunnig” på något område (vem kan påstå något sådant!).

Men jag vill påstå att jag är mer kunnig än någon annan om just min egen cancerhistoria. Att jag sedan har ägnat en stor del av min vakna tid de senaste tio åren åt att ta del av mängder med vetenskapliga studier och böcker i ämnet kost-hälsa – och särskilt kostens samband med cancer – borde kanske ge mig någon grad av tillförlitlighet. Detta särskilt som jag delat med mig av mina erfarenheter och kunskaper på min hemsida utan några som helst ekonomiska intressen. Sidan har inte en rad betald reklam och är en ren förlustaffär för min del (med just nu 996 000 besök).

När jag blir ”påhoppad” av människor som anser sig veta allt om just min cancerhistoria – utan att ens ha läst vad jag skrivit - då frestas mitt tålamod! De som tror sig veta allt om cancer bara därför att de repeterar okunniga och historielösa läkares åsikter förtjänar ingen respekt. Jag förstår deras dilemma, och jag inser det sanna i den kände författaren Mark Twains devis ”Det är mycket lättare att lura en människa än att övertyga henne om att hon blivit lurad”. Och vem vill bli påkommen med att ha blivit lurad!

Men när man utifrån sina egna bristfälliga kunskaper tar sig friheten att odugligförklara mig och den metod jag använt för att bli av med min cancer – UTAN ATT BRY SIG OM ATT TA DEL AV MIN HISTORIA – då gå det för långt!

Följande inlägg på Facebook kom här om dagen (Eftersom det är så pinsamt för skribenten skall jag vara hygglig nog att inte återge hennes namn):

”Det är jättebra om du drar ner på sockret. Kanon! Det minskar risken för en hel rad sjukdomar. Men när man väl har cancer, oavsett vad den har orsakats av, så hjälper det inte ett skit att "sluta med socker". Det enda som kan hjälpa är operation och/eller mediciner som krymper tumörerna. Sven Erik opererade bort sin cancertumör och är därför tumörfri idag. Eftersom han tackade nej till en större operation, som skulle få bort en eventuell misstänkt spridning, så är han givetvis orolig för att cancern ska blomma upp igen. Då hjälper det honom att tro att hans "recept" botar cancer, men tyvärr funkar det inte så”.

Människan ”vet” alltså precis vad jag genomgått. Om hon gjort sig besväret att kolla, så skulle hon bli pinsamt medveten om att hon ljuger. Efter min första, mindre operation, kunde man via flera biopsier, skiktröntgen ultraljud och mikroskopering av vävnad konstatera med absolut säkerhet, att jag hade skivepitelcancer med metastaser bland annat i lymfan!

Den här kvinnan anser sig dessutom vara tankeläsare och kan berätta, att jag ”är orolig för att cancern ska blomma upp igen”. Fullständigt häpnadsväckande!

Som sagt: Någon måtta får det ändå vara!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?